BRITANAC OBRANIO NASLOV SVJETSKOG PRVAKA: / Joshua spektakularnim nokautom u sedmoj rundi poslao Rusa na spavanje

Image
Foto: Screenshot

Svjetski boksački prvak AnthonyJoshua (WBA, IBF i WBO) obranio je naslov u fantastičnom meču održanom na stadionu Wembley.

22.9.2018.
23:48
Screenshot
VOYO logo

Britanski boksač AnthonyJoshua (28) obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u četiri kategorije (WBA, IBF, WBO i IBO) nakon što je pred 80.000 gledatelja na londonskom stadionu Wembley pobijedio Rusa AleksandraPovjetkina (39) tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Premda je šest rundi dominirao i boksao gotovo savršeno, Povjetkin ipak nije izdržao. Joshua je u sedmoj rundi nizom sjajnih udaraca dva puta rušio ruskog borca i završio priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rus dominirao kao nitko do sada

Nitko do sada nije tako dominirao protiv Joshue, ali to nije bilo dovoljno. Svjetski prvak je dočekao svoju priliku i u sedmoj rundi srušio Rusa obranivši titule prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je veći dio prve runde protekao u ispitivanju snaga, Povetkin je 20 sekundi prije kraja runde dobro uzdrmao Britanca uputivši mu tri snažna udarca. No, Joshuu je spasio gong. I u drugoj i trećoj rundi ruski boksač je ostavio bolji dojam. U četvrtoj rundi ruski borac je zaradio posjekotinu na arkadi, no peta runda je ponovo otišla na njegovu stranu. Prve čiste udarce Joshua je u seriji uspio plasirati svom suparniku tek u šestoj rundi. Sedma runda, od 12 planiranih, je donijela odluku. Joshua je žestokim udarcem uzdrmao suparnika, a potom ga novom serijom udaraca srušio na pod. Povetkin je pokušao nastaviti, no uslijedila je nova serija i prekid borbe.

Produžio niz

Joshua je ovom borbom produžio pobjednički niz na 22 borbe, pri čemu je 21 riješio nokautom. Jedini koji je ostao stajati u ringu bio je Joseph Parker u ožujku ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamnoputi Englez iz Watforda je već jednom nastupio na Wembleyu. Prije dvije godine je u engleskom 'hramu nogometa' savladao VladimiraKlička, čime je došao do tri titule, a dok je posljednju osigurao oduzevši ju Josephu Parkeru u svom posljednjem meču. Jedini pojas koji mu sada nedostaje je WBC kojeg drži u rukama Amerikanac Deontay Wilder koji će se 1. prosinca u Los Angelesu boriti protiv TysonaFuryja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povetkinu je ovo bila 36. borba i drugi poraz. Do sada jedini poraz je doživio u Moskvi prije pet godina kada je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio od Vladimira Klička.

Zanimljivo, okršaj Joshue i Povetkina je bio i okršaj bivših olimpijskih pobjednika. Joshua je osvojio zlato na OI u Londonu 2012. godine, dok je Povetkin slavio u Ateni 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

JOSHUA VS. POVJETKIN

Kraj

Sedma runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua na početku runde bolje stoji. britanac je ajko uzdramao Rusa. povjetkin je završio na podu. sudac je pustio dfa se borba nastavi. Joshua ga je odmah u nastavku poslao na spavanje. Kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesta runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua je tek sada zadao prve čiste udarce. Rus je spustio ruku i prvak to koristi. I dalje Povjetkin pokazuje bolji dojam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peta runda

Sjajno boksa 39-godišnji Rus. Stalno napada i traži borbu. Opet je uputio nekoliko dobrih udaraca. Joshua ne zna kako ga zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta runda

Opet je prvak uzdrman na početku runde. Uputio je još jedan desni direkt. Rusu krvari arkada, dobro ga je Britanac pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjetkin je opet čisto pogodio protivnika. Joshua je uspio vratiti. Uskoro je uslijedio desni kroše ruskog borca. Britanac nešto ovakvo nije očekivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjetkin je pogodio prvaka desnim krošeom odmah na početku runde. Rus diktira tempo na početku meča. Joshua je primio još jedan težak udarac. Čini se da mu je nos slomljen.

Prva runda

Borci su oprezno krenuli u meč. Povjetkin se ne da udariti, Joshua pokušava ubosti s prednjom rukom, ali na početku meča to mu nije uspijevalo. Povjetkin se dobro kreće. Puno je ispitivanja i promatranja. Obojica su se vrhunski branili. U zadnjim sekundama Joshua je opustio mišiće, da bi Povjetkin to primijetio i plasirao tri teška udarca.

23:18 - Počela je borba.

23:13 - Boksat će se u 12 rundi.

23:05 - Buffer je sada najavio prvaka.

23.01 - Buffer je najavio izlazak izazivača Povjetkina. Zvižduci su odjekivali Wembleyem.

22.56 - Uskoro će slavni MichaelBuffer najaviti boksače.

22:49 - Publika čeka zvijezde večeri.

22.46 - Sve je spremno za borbu. Borci bi uskoro trebali ući u ring.

22:18 - Anthony Joshua na vaganju uoči imao je 111,7 kilograma, a Aleksander Povjetkin 100,6. Britanac ima 11 godina manje, a viši je za deset centimetara.

22:15 - Povetkin na zagrijavanju.

22:10 - Borbu je za RTl najavio Filip Hrgović.

"Joshua je favorit, njega se pita kako će završiti. Ako bude rezerviran kao u posljednja dva meča, Povjetkinove šanse rastu. Rus je brz i pokretan, ali svi aduti, od visine, brzine i snage, na strani su Joshue", istaknuo je.

21.58 - Stižu i poznata lica iz svijeta boksa.

21.57 - Na Webmleyu pada kiša, ali ništa ne može zaustaviti spektakl.

21:14 - Prvak je stigao

"Nadam se da ću ga nokautirati u osmoj rundi”, izjavio je Joshua prije meča.

“Dakle, po pitanju Povetkina. Potpuno sam fokusiran na meč, ali sam fokusiran i na to da ponudim dobru tuču. Nemam ništa protiv toga da izađem s masnicom na oku ili sa slomljenim nosom jer ovog puta sam spreman ponešto i primio da bih više od toga dao”, rekao je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo