Ispisali povijest / Velikani boksa podržali Joshuu: 'Vratit ćeš se'; Wilder poručio: 'Nikad nije bio pravi šampion'

Image
Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Borbu Andya Ruiza i Anthony Joshue pogledajte na programu RTL- u 13:55!

2.6.2019.
8:30
AP Photo/Frank Franklin II
VOYO logo

Pobjeda Andya Ruiza nad prvakom Anthonyem Joshuom svakako će ući u povijest kao jedno od najvećih iznenađenja u povijesti boksa. 

"Boks je težak sport. Trenirao sam naporno i izgubio od dobrog borca, ali sve je to dio boksačke karijere. Borac sam u srcu, boks mi je posao i sad je više života u teškoj kategoriji. Kad su vam noge klimave, pokušavate se stabilizirati. Bio sam samo umoran", kazao je Anthony Joshua nakon poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitao je prvom meksičkom prvaku svijeta te poručio: 'Vratit ću se'

Meksikanac Andy Ruiz, koji je 'upao' u borbu kao zamjena za Jerrella Millera, postao je novi svjetski prvak po WBC, WBO, IBO i IBF organizacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa ne bi bilo moguće da nije bilo mog tate. Osjećaj je nevjerojatan, za ovo sam radio cijeli život i o tome sanjao. Ne mogu vjerovati da su mi se snovi ostvarili. Imam te meksičke krvi u sebi i to su svi mogli vidjeti. Vidio sam da je uzdrman, ali nisam se želio zaletavati nego sam se držao plana i taktike. Presretan sam što sam ovo priuštio mojim Meksikancima, sad je vrijeme za feštu, a za mene je samo nebo granica", kazao je emotivni Meksikanac Ruiz.

Za razliku od protivnika, Ruiz je u borbu ušao s jednim porazom, no nikada nije pretrpui nokaut. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam meksičke krvi i dokazao sam to. Osjetio sam da je Joshua uzdrman, ali nisam htio ispucati sve nego se držati plana", kazao je Ruiz te dodao kako je sretan što je ispisao meksičku povijest. 

Ruiz, koji je, kao dijete, zbog svojeg izgleda bio žrtva vršnjačkog nasilja te se uvijek morao boriti sa starijim dječacima jer je uvijek bio prejak za svoje vršnjake. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije borbe s Joshuom Ruiz je proučavao Mikea Tysona, koji je također bio niži od većine suparnika, a čini se sa mu je Tysonova tehnika pomogla. 

Joshua je u ring Madison Square Gardena ušao deset centimetara viši (198 cm prema 188 cm) i devet kilograma lakši (112 prema 121 kg). Kladionice su davale omjer 25:1 na Meksikanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška Joshui

Na Twitteru se oglasio i Tyson Fury: "Svi mi idemo naprijed pa natrag. To se događa u boksu. Oporavi se, odmori se i vrati se", poručio je Fury Joshui.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A senzacionalnu borbu komentirao je i bivši šampion George Foreman.

"Ako se vrati, Joshua će biti bolji nego ikad. Jer sad ima i ovo iskustvo da nikad ne smiješ nikoga podcijeniti niti dopustiti da padneš pod utjecaj medija", napisao je Foreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borbu je komentirao Deontay Wilder koji nije ima baš lijepih riječi za Joshuu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​"Nije nikada bio pravi šampion. Njegova cijela karijera sastojala se od laži, kontradikcije i darova. To je činjenica i sada znamo tko je bježao od koga!" napisao je teškaški prvak po WBC verziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borbu Andya Ruiza i Anthony Joshue pogledajte na programu RTL- u 13:55!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo