SVAŠTA SE DOGAĐALO / Valeriu Marcea pobijedio Lea Brichta na KSW 91 i postao prvi moldavski prvak u organizaciji

Image
Foto: Screenshot - KSW 91

Valeriu Marcea 'ugušio' Lea Brichta na KSW 91 i postao prvi moldavski prvak u organizaciji. Pobjedu je posvetio svom bratu koji je preminuo prije tri godine. Spektakularni KSW 91 možete gledati u reprizi na Voyo platformi

17.2.2024.
23:29
Screenshot - KSW 91
VOYO logo

KSW 91 priredba u češkom Liberecu bila je spektakularna. Po treći put u povijesti, najjača europska organizacija slobodne borbe, koja dolazi iz Poljske, gostovala je u Češkoj. Bila je ovo prva od najavljenih pet priredbi KSW organizacije za ovu godinu.

Image
NEMILOSRDNO /

Pogledajte kako je Mircea postao prvi moldavski prvak u KSW-u

Image
NEMILOSRDNO /

Pogledajte kako je Mircea postao prvi moldavski prvak u KSW-u

OVDJE gledajte reprizu fantastičnog KSW 91 eventa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo

Na fight cardu u subotu je bilo ukupno 9 borbi. Na main cardu ih je bilo sedam, dok su dvije bile uvodne. Valeriu Marcea je, u glavnoj borbi večeri, "ugušio" Lea Brichta i postao prvi moldavski prvak u organizaciji. To je napravio u četvrtoj rundi, nakon što je razbacao Brichtu po kavezu prije toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Što se tiče co main eventa, češki vojnik Dominik Humburger pobijedio je tenka Adriana Dudeka koji, iako niži i s manjim rasponom ruku, čitavo je vrijeme hrabro napadao gorostasa, pogađao ga, ali nije izdržao do kraja. Matuš Juraček, navijač praške Slavije, član prve ekipe njihove navijačke grupe, iznenađujuće je dobio lažnog Jona Jonesa, Henryja Fadipea. Mnoštvo ultrasa, njegovih prijatelja, došlo ga je bodriti.

Kacper Koziorzebski je zavrijedio titulu najnepredvidijeg i najopasnijeg borca večeri, dok je Dawid Kasperski očitao lekciju češkom specijalcu tamošnje policije Vasiliju Ducaru. Kasperski je pobijedio u debiju, pokazao je moć, bio odlično pripremljen. Svašta se događalo na priredbi koju u snimci možete pogledati na platformi Voyo. Boris Jovičić prenosio je event.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Kronološki slijed borbi na KSW 91 eventu u Liberecu

Glavna borba večeri - Leo Brichta (Češka) - Valeriu Marcea (Moldavija) - borba za privremeni pojas lake divizije (70.3 kg) bila je dogovorena na pet rundi po pet minuta - pobjeda gušenjem Marcea u četvrtoj rundi

Image
Image

Leo Brichta je do ovog meča posljednji poraz imao prije pet godina. Kao treće je rangirani borac lake kategorije KSW-a ušao u meč protiv Valeriju Marcea. Marcea, vuk samotnjak iz Moldavije, Kišnjeva, ali već duže živi i trenira u Rimu. Samo je, do ovog meča, dva puta izgubio tehničkim nokautom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image
Image
Image

U prvih dvije minute meča gledali smo ispitivanje snaga. Brichta je čekao, puno fintirao, dok je Marcea nešto pokušavao, ali niti jedan, niti drugi, u prvih 4 minute nisu pokušali nešto previše. Puno previše je bilo respekta između njih u kavezu.

Image
Image

Prva runda je bila izjednačena, ali Brichta je uzeo prvu zbog raznolikosti i aktivnosti, iako ga je Marcea sjajno rušio krajem prve runde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Marcea je u drugoj rundi umalo ugušio trokutom Brichtu, ali nije uspio. No, razbacao ga je po kavezu.

Image
Image

Druga runda je otišla u ruke Marceu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image
Image
Image

"Ako želiš van, izađi, ja te ne mogu vadit van", rekao je sudac Marc Goddard Brichtu, u trenutu kad ga je Marceu uništavao na tlu.

Image
Image

Treća runda je otišla na stranu Mircea, jer ga je imao na tlu skoro pa čitavu treću rundu. Brichtu je čak i sudac pokušao aktivirati u parteru. Mircea je završio Brichtu giljotinom, odličnim potezom. Moldavija je dobila prvog MMA prvaka u KSW-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valeriu Marcea je istaknuo: "Hvala Leu, sjajan je borac. Iznimna je ovo bila borba. Ovo je bilo za mog pokojnog brata, kao što sam obećao".

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Vojnik Humburger zaustavio tenka Dudeka

Co main event: Adrian Dudek - Dominik Humburger - do 83.9 kg (srednja divizija) - meč je bio dogovoren na tri puta po pet minuta - pobjeda Humburgera tehničkim nokautom u drugoj rundi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dudek je vlasnik jednog od najbržih nokauta, onog od sedam sekundi. Imao je 7-2 do meča, a Humburger 7-1. Humburger, nokauter, TOP 10 borac srednje kategorije, je gradska MMA zvijezda iz Libereca. Bio mu je ovo drugi nastup u KSW-u.

Image
Image

Humburger je imao 15 cm širi raspon ruku i viši je. Izgledalo je kao potpuni miss-match. No, Dudek nije imao nikakvog respekta i odlično je otvorio meč. Dudek je napadao, Humburger je dosta nisko držao ruke u prvoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Humburger se stabilizirao, ali Dudek je bacao overhendove kao vjetrenjače. Zatekao ga je. Humburger je pripadnik češke vojske, kojeg su pratili, bodrili njegovi suborci.

Image
Image

Nevjerojatno kako je Dudek, i kad je dobivao udarce, jurišao je, grabio naprijed. Kao tenk je izgledao, s namjerom da uništi protivnika. U drugoj je nastavio udarati Humburgera, koji je zaradio posjekotinu iznad lijevog oka. Čudna mu je bila strategija, sam je sebi kratio distancu. Dudek je čekao i dočekao - udarac. Humburger je 2.31 do kraja druge runde bacio lijevi direkt, kratki, tu je osjetio udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Zatim je bacio lijevi kroše i onda lijevi, desni i lijevi kroše, Nije stao. Humburger je nastavio zadavati udarce Dudeku i kraj meča nije bio upitan. Osma pobjeda za Dominika Humburgera, treći poraz za Adriana Dudeka.

Humburger je nakon pobjede istaknuo: "Bio je jak suparnik, opak, znao sam oduvijek da su Poljaci ratnici". Nakon toga je vojnički salutirao svojim pripadnicima iz vojske, suborcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni navijač nokautirao lažnog Jona Jonesa pa briljirao izjavom

Henry Fadipe - Matuš Juraček - 77.1 kg (velter) - meč je bio dogovoren na tri runde po pet minuta - Juraček je pobijedio nakon 4 minute prve runde prekidom - tehnički nokaut

Fadipe je stariji tri godina, boksa u kontragradu, ali nije uspio Juračeka nokautirati, iako ga je bacio u nokdaun u prvoj rundi. Na kladionicama je imao blagu prednost. Fadipe je kao takav dobro ušao u meč generalno, ali Juraček je, noseći gromoglasnom podrškom navijača u dvorani, opušten, odgovarao na pokušaje suparnika. Niti malo nije ostao impresioniran Fadipeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Juraček je u jednom trenutku pogodio Fadipea i onda nasrnuo na njega,nakon prednjeg krošea, nakon kojeg Fedipeu su se okrenule oči, više se nije mogao braniti i Juraček je šokirao dvoranu. Svaka čast češkom borcu. Fedipeu, lažnom Jonu Jonesu, bio je ovo treći uzastopni poraz. Za spomenuti kako je Jurašek nogometni navijač praške Slavije, koji je nakon davanja izjava vodio navijanje u dvorani... njegova ekipa, jezgra grupe, ga je bodrila.

Image
Image

Matuš Juraček je u obraćanju navijačima u dvorani, prije toga, istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"4 minute nije tako loše, jer sa svojim djevojkom to bude ponekad i brže, puno brže", ispalio je pod naletom adremnalina Juraček i naglasio kako je pobjedničku kombinaciju vježbao s trenerom.

Kacper Koziorzebski najopasniji borac večeri

Viktor Červinsky - Kacper Koziorzebski - 77.1 kg (velter) - meč je bio dogovoren na tri runde po pet minuta - pobjeda Koziorzebskog jednoglasnom sudačkom odlukom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červinsky se držao do sredine prve runde, a nakon toga ga je Koziorzebski je srušio Viktora na tlo. Nakon toga se borba preselila u stojku. Korziorzebski je plasirao jedan sjajni direkt ravno u lice Červinskog, koji je nakon toga "zaplesao" bolje i odveo prvu rundu, kao i daljnji tijek meča u neizvjesnost.

Image
Image

Koziorzebski je u drugoj nastavio biti aktivan u stojci, ali Červinsky kao da je žurio, jer je vidio da može. Koziorzebski je opet bacio Červinskog na tlo. Červinsky se digao i počeo je festival udaraca rukama u stojci. Koziorzebski je definitivno bio najpnepredivljiviji borac večeri. Ima divlji karakter, ali Červinsky je imao mladost na svojoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 91.jpg
Image
Image
Image
Image

Koziorzebski je u trećoj rundi nastavio dominirati Červinskog koji je pokazao da zna, želi i može, ali ovog puta nije mogao protiv iskusnijeg borca.

Image
Image

"Imam momačku. Evo, ono je ona, Večeras ćemo piti, baby", oduševljeno je rekao Koziorzebski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charzewski sa zatvorenim okom do pobjede

Lukasz Charzewski - Michal Sobiech - do 68 kg (catchwight) - meč je bio dogovoren na tri puta po pet minuta - pobjeda Charzewskog jednoglasnom sudačkom odlukom.

Charzewski i Sobiech su slični borci, samo Sobiech ima veći raspon ruku za 5 cm. Charzewski je bio favorit.

Image
Image

Charzewski je izrazito snažan borac i puno energije unosi u svaki udarac, kao da želi svaki put nokautirati suparnika.

Image
Image

Prva runda nije donijela puno, uglavnom borbu uz ogradu, u kojoj je Charzewski pokazao malo više. Bio je aktivniji, ali nismo vidjeli ništa posebno u prvih tri minute meča.

Image
Image

Druga runda je donijela kratku razmjenu boksačkih tehnika, ali onda opet ista priča. I onda - eksplozija. Charzewski je poput medvjeda krenuo naprijed. Sobiech se branio, spašavao, ali u jednom je trenutku, nekako, uspio otvoriti veliku posjekotinu iznad oka koje mu se u potpunosti otvorilo Charzewskom.

Image
Image
Image
Image

Mislilo se da će se poslušati liječnička preporuka, ali Charzewski je molio da ga pusti da se bori. Nastavljena je borba, treća runda, konačna, a Charzewski je sa zatvorenim desnim okom, primio Sobiecha, dignuo ga i zakucao na tlo.

Image
Image

Pokazao je nevjerojatni volju, upornost, borbeni duh. Vidno polje mu je bilo suženo, ali Charzewski se borio kao da sutra ne postoji. Pokušao je, ali Sobiech, kako je treća runda odmicala, nije napravio ništa. Pljesak večeri ide Charzewskom.

Lukasz Charzewski je rekao u Octagonu: "Pogodio me laktom tijekom jednog okretanja, molio sam suca da me pusti. Imao sam sretni pogodak prstiju liječnika, na drugo oko sam vidio, zapamtio. Bila su tri prsta. Možda trebam uplatiti lutriju".

Kasperski u debiju očitao lekciju policijskom specijalcu

Dawid Kasperski - Vasil Ducar - 93 kg (pokuteška divizija) - tri puta po minuta je bilo dogovoreno - pobjeda Kasperskog jednoglasnom sudačkom odlukom

Kakav je ovo bio sudar. Dva udarača, specijalista u stojci. Dawid Kasperski je imao, ne samo debi u KSW-u, nego općenito u MMA-u. Vasil Ducar je bio povratnik. Pet godina ga nije bilo u kavezu. Ducar je, inače, član specijalne jedinice policije u Češkoj,

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Kasperski je u prvoj rundi iznenadio Ducera, bacio ga na tlo i pritiskao. Gore možete vidjeti kako je to izgledalo u screenshotovima.

Ducar je loše odradio prvu rundu. Kasperski, Poljak, uzeo je prvu rundu.

Image
Image

U drugoj, Ducar je više radio, bacao leg kickove, ali Kasperski se dobro branio i, prije svega, kretao. Obojica su fizički dobro bili pripremljeni. Low kickovima Kasperski je smanjivao distancu Ducaru. Prije desnog overhanda Ducara, nakon prednjeg krošea Kasperskog, 7 i pol minuta Ducar nije pokazao apsolutno ništa. Do kraja druge runde, počeo je šepati jer ga je Kasperski izudarao low kickowima. Kasperski je sjajno odradio meč u prve dvije runde.

Treća je otvorena jednom razmjenom udaraca nakon koje su obojica pala na tlo, a Ducar je uzeo poziciju. Nije uspio i do kraja runde nije napravio ništa. Češki policajac razočarao je u boksačkim tehnikama. Očekivalo se od njega više. Baš je stihijski odradio meč.

Image
Image
Image
Image

Kasperski je u intervjuu u kavezu, kratkom, rekao kako nije puno ljudi vjerovalo u njega...

"Dvadeset godina sam u borilačkom sportu. Hvala KSW-u na pozivu. Imao sam plan, ali instinkt je presudio", izjavio je Dawid Kasperski iz Poljske, kickboksač koji je pokazao kvalitetu i pripremljenost.

Štummer oduševio domaću publiku

Adrian Wieliczko - Josef Štummer - 65.8 kg (perolaka divizija) - tri puta po pet minuta je bilo dogovoreno - Pobjeda Štummera prekidom u drugoj rundi

Wieliczko i Štummer, domaći borac iz Libereca, koji je predstavljao MMA iz tog grada, bila je borba koja se dugo čekala.

Image
Image

Bio je to sudar dva borca koja su specijalista za parter. Jedan za zahvate, drugi za giljotinu. Pazite te segmente... dakle, obojica su grappleri. Wieliczki je odlično ušao u meč i dobro se nosio s visinskom prednošću svog suparnika.

Image
Image

Wieliczko se sjajno predstavio publici u Liberecu. Bio je na vratu Štummeru, ali nije uspio napraviti rear neck choat. Wieliczko je poput zmije hvatao svaki trenutak koji je mogao da domaćeg borca ugrozi. Za prvu rundu su obojica dobila pljesak pune dvorane.

Štummer je drugu rundu bolje otvorio i bacio Wieliczka na tlo. Nakon toga, kad se Wieliczki pridigao, Štummer ga je nekoliko puta pogodio i umalo nokautirao na tlu. Na kraju ga je, malo kasnije, zaključao trokutom, a prije toga, ga je laktovima izudarao do te mjere da je bilo gotovo. Bila je to iznimno opasna precizna serija laktovima.

Gađao je one dijelove glave koje Wielizcki nije branio. Sudac je prekinuo meč, da ne bude veća šteta. Bila je to sjajna prezentacija grappling vještina. Bilo je zanimljivo, precizno i napeto.

Image
Image
Image
Image
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo