[VIDEO] HRGOVIĆ RAZVALIO MARIJA HEREDIJU U 3. RUNDI: / Kanonadom svojih bombi obranio WBC internacionalni pojas

Image
Foto: Screenshot: RTL/DAZN
25.8.2019.
4:36
Screenshot: RTL/DAZN
VOYO logo


Nikad nije bio tako smiren uoči meča i u njemu. Opušten u trenucima kad je kretala borba. Pa i onda kad je Mario Heredija, njegov najozbiljniji protivnik u profi karijeri do sad (48. teškaš svijeta prema BoxRecu), uzvraćao svojim širokim krošeima, pokušajima očajnika koji protiv nadmoćnijeg borca traži svoj put za neki udarac, bombu kojom bi oštetio, uzdrmao protivnika...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAZGOVARALI SMO S HRGOVIĆEM: /

Od problema s ozljedom, Thompsona u Meksiku, do imena mogućeg suparnika i zločestih komentara

Image
RAZGOVARALI SMO S HRGOVIĆEM: /

Od problema s ozljedom, Thompsona u Meksiku, do imena mogućeg suparnika i zločestih komentara

Ma kakva ozljeda

OVAKVI SU UVJETI DOČEKALI HRGOVIĆA UOČI MEČA U HERMOSILLU: Hrga je ovim riječima, stavom i ponašanjem oduševio boksački svijet

Međutim, unatoč ozljedi lijevog bicepsa koja ga je mučila posljednjih tjedana priprema, Hrga je bez ikakvih problema, vrlo impresivno, svladao Herediju i na svoj je profesionalni konto upisao novi nokaut, ukupno sedmi u profesionalnoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontrolirao borbu poput iskusnog boksača

Najbolji hrvatski profi boksač sjajno je kontrolirao borbu, apsolutno svaku situaciju u njoj. Dobio je nekoliko udaraca, ali kako je borba odmicala pojačavao je tempo, jačinu i broj udaraca i Heredija, to se jasno vidjelo za vrijeme meča, nije znao što bi od siline Hrginih bombi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća runda i Hrgina moć

Prvi dobar desni direkt na bradu u 3. rundi borbe pogurao je Herediju u kut, na konopce, gdje je Hrgović nastavio pogađati snažne serije, bez prestanka i milosti. Sve to je bilo previše za Meksikanca koji je zateturao i završio na leđima. Priča je bila gotova nakon brojanja suca...

Deveta profi pobjeda

Bila je ovo deveta profi pobjeda za boksača iz Zagreba, koji tako uspješno, pametno i sigurno, bez preskakanja ikakvih stepenica, gradi svoj put prema vrhu kraljevske teške kategorije i borbi za naslov prvaka svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako je meč bio u izravnom prijenosu na RTL televiziji uz komentatora Filipa Brkića i RTL-ovog stručnog sukomentatora Željka Mavrovića.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća runda:

Odmah je plasiro Hrgović desni direkt, i sad kreće. Kreće, evo ga, stjeran je u kut Heredija, u nokdaunu je. Ljulja se, noge mu podrhtavaju. I sudac prekida borbu. Gotovo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga runda:

Mario Heredia se buni nakon klinča na jedan udarac Hrgovića. Kreće sada Hrgović. Jedan aperkat je sjeo, evo i drugi kratki kroše. Lijeva, desna, izlazak van i u nokdaunu je Meksikanac. Ipak nije, vraća se, uzvraća, publika je na nogama. Kratki desni udarci ispod ruke Hrgovića pravi su pogodk u ovoj borbi. Kraj druge runde. Hrga je dodao gas, stvari polako dolaze na svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva runda:

Hrgović je odmah zauzeo srednu ringa. Radi mu ta lijeva ruka, Heredija pokušava udarcima u tijelo. Publika se budi, "Mexico, Mexico", ori se dvoranom. Oprezan je Hrgović, evo sad jedan udarac je sjeo. Evo i drugi visoki kroše, uzvraća Heredija. Treba se Hrgović paziti. Gotova je runda, možemo biti zadovoljni viđenim. Sjeo je jedan udarac Hrgovića desnim dugim direktom u glavu Heredije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

04:22: Počeo je meč.

04:12 - Hrgović je dobio pravu boksačku svlačionicu u Meksiku. Znači, običnu stolicu, improvizirali su mu korner u kojem su se smjestili Hrgović i njegov trener Pedro Diaz. Siromašno, dotrajalo, zamazano i "trulo" sve to djeluje, ali to je onaj pravi, romantičarski boks:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To mi nije ni najmanji problem, nema glamura niti u ringu. Sve je spremno, osjećam se dobro, vratio sam energiju potrošenu u trening kampu, vjerujem da će i bol u ruci nestati od adrnalina. Treba ga iskontrolirati u prvoj rundi. Čim sjedne mojih par bombi, domaća publika se smiri. Vjerujem da će tako biti i sada, onako kako to obično biva. Prilagodit ću se u ringu. Nije dobro kad nemam tremu, ali dobro se osjećam, oprezan sam zbog male tremice", kazao je Filip Hrgović u razgovoru za RTL nekih sat vremena uoči borbe.

03:55 - RTL je na licu mjesta u Meksiku. Uskoro počinje prijenos borbe na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

03:51 - Hrga se poklonio meksičkom boksu na posljednoj presici uoči borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

03:49 - Ovako je izgledao Hrgovićev dolazak u dvoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

03:45 - Inače, Heredija je do meča s Hrgovićem, za koji kaže kako je najveć dosad u njegovoj karijeri i prilika njegovog života, zaradio pobjedom u posljednjem nstupu protiv bivšeg svjetskog prvaka iz 2008. prema WBC verziji Petera Samuela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heredia je iznenađujuće slavio podijeljenom odlukom sudaca u travnju ove godine, u borbi u kojoj je bio u nokdaunu, na podu, čime je dodatno skrenuo na sebe pozornost boksačke javnosti, ali i Hrgovićevih promotora iz poznatog Sauerland Boxinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

03:26 - Prije samog meča čuli smo se s uglednim bivšim hrvatskim boksačem, velikim Marijom Preskarom. On je vrlo jednostavno objasnio što Hrga protiv Heredije mora raditi, kako ne bi doživio sudbinu Joshue protiv Ruiza:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Filip od početka mora preuzeti i nametnuti inicijativu, zauzeti sredinu ringa, graditi i voditi borbu prednjom rukom, odnosno lijevim direktima i fintirat protivnika, ne bi li ga isprovocirao na pogrešku i da se u tim trenucima otvori. U tom segmentu kao i u mnogim drugima je Filip suveren i nadmoćan, zaista ga je milina za gledat kako elegantno boksa, kako je motoričan i koordiniran za svoju visinu i težinu", rekao nam je Mario Preskar u EKSLUZIVNOM intervjuu kojeg možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

03:29 - Osim toga, radi se o boksaču koji će za cilj imati i primanje određenog broja udaraca, kako bi se protivnik otvorio i kako bi pokušao to iskoristiti.

Posebno su opasni na kratkoj distanci i u situacijama gdje se može "prljavo boksati“, posebno u klinču, o situacijama netom prije nego što ga sudac razdvoji od suparnika. Na to će Hrgović trebati posebno biti oprezan.

03:13 - Ono što Herediju razlikuje od nekih ranijih Filipovih protivnika je i to da se ovdje radi o meksičkom „swarmeru“, znači boksaču koji non-stop ulazi u svog protivnika i baca udarce, bez prilike da se umori.

Dobar primjer navedenog mogli smo vidjeti u meču Ruiza Jr. protiv Joshue, a u kojem je Meksikanac rođen u Kaliforniji konstantno, bez predaha, ulazio u kurpulentnijeg i atletski bolje građenog Britanca, te mu je zadavao veliki broj udaraca. Na kraju ga je i pobijedio.

03:08 - Za one koji ne znaju, Mario Heredia ima 26. godina i respektabilan skor. Njegovih 13 nokauta daju do znanja kako je sposoban jednim ozbiljnim udarecm nokautirati suparnika ili mu nanijeti ozbiljnu štetu, dok njegov skor u porazima (6) govore i kako se ne radi o boksaču s pedigreom. Međutim, i ono što upozorava je to njegovo iskustvo u odnosu na hrvatskog boksača od 23 profesionalne borbe u odnosu na samo osam dosadašnjih Hrgovića.

03:05 - Dobro jutro dragi čitatelji Net.hr-a i boksački zaljubljenici. Pred nama je uzbudljiva boksačka noć. Filip Hrgović po deveti put ulazi u ring kao profesionalac. Ovog puta brani svoj WBC internacionalni pojas protiv Marija Heredije, meksičkog broja jedan kad je boks u pitanju. Senzacionalni teškaški prvak Andy Ruiz Jr., naime, boksa pod američkom zastavom.

Istoga dana, nakon “RTL-a Danas” moći će se pogledati i snimka borbe, kojoj prethodi studijska emisija od 19:15 sati te nakon snimke i analiza u kojoj će sudjelovati spomenuti Brkić, te uz Mavrovića naš još jedan proslavljeni boksač Stjepan Božić.

Boksačka poslastica

Sve u svemu, čeka nas prava boksačka poslatica u koprodukciji Team Sauerland - Eddie Hearn, dva iznimno jaka boksačka promotora koji vode karijere čitavnom nizu uglednih boksačkih imena.

Heredia teži od hrvatskog boksača

U četvrtak su Heredia i Hrgović odradili otvoreni trening i presicu, a jedino što je još preostalo je vaganje koje ste mogli pratiti na portalu Net.hr, te na Facebooku Net.hr-a. Herediji je vaga pokazala 126 kilograma, dok je Hrgović uoči borbe na 110 kilograma. Vaganje je završilo prijateljskim rukovanjem.

Image
Foto: Screenshot: RTL
Image
Foto: Screenshot: RTL

NEOSPORNA ČINJENICA ZBOG KOJE SE OPASNOM MEKSIKANCU ‘TRESU GAĆE’: Zbog ovog Hrgović postaje strah i trepet među teškašima

Lov na teškaški vrh

Filip Hrgović je prema BoxRecu 17. teškaš svijeta, dok je Heredia 48. Ukoliko Hrga pobijedi Meksikanca, u meču u koji ulazi kao favorit, napravit će još jedan korak bliže ka teškaškom vrhu i borbi za naslov prvaka svijeta.

Hrga je favorit

U slučaju poraza, naći će se u nezahvalnoj situaciji jer će ga to unazaditi, te je pitanje hoće li i dalje biti u fokusu za možebitni napad na pojas prvaka nakon takvog raspleta...

Nadamo se kako će Hrgović nakon borbe visoko uzdignutih ruku napustiti ring.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo