UNDERDOG ŠOKIRAO BOKSAČKI SVIJET: / Ušao u ring i u 'ratu' dugom 12 rundi isprebijao prvaka; 'ja sam s ulice, svi su sumnjali u mene...'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Williams, autsajder do 70 kg, postao prvak svijeta u supervelter kategoriji

12.5.2019.
16:49
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Američki boksač Julian Williams novi je svjetski prvak u supervelter kategoriji verzija IBF i WBA nakon što je u Fairfaxu neočekivano na bodove pobijedio prvaka Jarretta Hurda (23-1, 16 KOs), u meču koji je bio dogovoren na 12 rundi. Williams (29) je bio autsajder u ovoj kategoriji do 70 kilograma, ali je nakraju dobio borbu jednoglasnom odlukom sudaca (116-111, 115-112, 115-112) i ubilježio 27. pobjedu u karijeri u kojoj ima samo jedan poraz. Hurdu je ovo prvi poraz nakon 23 pobjede.

Image
NAJKONTROVERZNIJI MEČ GODINE: /

Crawford svladao Khana prekidom; Englez predao nakon sumnjivih udaraca

Image
NAJKONTROVERZNIJI MEČ GODINE: /

Crawford svladao Khana prekidom; Englez predao nakon sumnjivih udaraca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Boxingscene" javlja kako je Julian “J-Rock’’ Williams kako je znao da će pobijediti i uzeti pojase prvaka, kad je putovao od Philadelphije do Virginije. Williams (27-1-1, 16 KOs) se nije bojao. U noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu u EagleBank Areni, u kampusu "George Mason" sveučilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams je već jednom pokušao osvojio svjetsku titulu, ali ga je te 2016. godine tehničkim nokautom zaustavio Jermall Charlo. Stoga, ne čudi što je bio preplavljen emocijama nakon njegove iznenađujuće pobjede nad Hurdom, koji je bio favorit nad 29-godišnjakom Williams, pišu Amerikanci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduševljen sam, ja sam jedan od najboljih boksača na svijetu", rekao je Williams i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda sam bio spreman za naslov prvi put kad sam dobio taj udarac. Prihvatio sam taj poraz, prigrlio ga kao muškarac, a cijeli je svijet sumnjao u mene. Ovo je ostvarenje sna, čekao sam to već godinama. Nikad nisam napustio dvoranu od toada. Nisam izlazio van, nisam nesportski živio. Ja sam s ulice, ali nikad nisam bio na ulici nakon poraza. Jedini ljudi koji su vjerovali u mene bio je moj tim, ali sve što mogu reći je ja sam prvakl svijeta i to je to".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jullian Williams za kraj je prokomentirao borbu:

"Nije mi bilo lagano udariti ga, bio sam lukav i imao teške ruke, ali ostao spreman, slušao svog trenera i samo sam radio u ovom meču", rekao je Williams i istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije me mogao povrijediti, nije me mogao ugroziti. Vidio sam sve što je bacio prema meni, ali sam ga rasturio. Plan igre je bio pobijediti ga kako god mogu. Prilagodio sam se borbi. Znali smo da on ima određene tendencije i da radi na svojim sklonostima".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo