UFC ZVIJEZDA UZELA TAMBURICU U RUKE I PRIZNALA: / 'Lakše mi je boriti se nego svirati'

Image
Foto: Screenshot/YouTube
30.3.2016.
19:17
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Zvijezde teške kategorije najjače MMA promocije na svijetu prije dolaska u Zagreb posjetio je Hrvatski kulturni centar u Chicagu.

"Lijepo sam se proveo u Hrvatskom kulturnom centru. Uvijek je zanimljivo upoznati druge kulture. Super su me ugostili i naučili mnoge stvari o Hrvatskoj," kazao je Rothwell u razgovoru za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naučio reći: Hrvatska dolazim

Priznao je kako mu je sviranje tamburice bio veliki izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to stvarno izazov. Tamburica ili bilo koji drugi instrument predstavljaju za mene izazov, posebice jer nemam muzičko znanje, a i prsti su mi veliki. Lakše mi se boriti."

Osim što je pokušao svirati tamburicu, Rothwell se upoznao s hrvatskom kulturom i kuhinjom. Prisustvovao je i satu hrvatskog jezika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uživao sam na satu. Naučio sam kako se kaže 'Hrvatska dolazim," kazao je ponosno.

"Pokušali smo ga naučiti da pravilno izgovori 'riba ribi grize rep. Trudio se, ali je smiješno ispalo," dodala je Iva Lugarić, učiteljica u hrvatskoj školi u sklopu Centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teretana kao učionica

Rothwell je priznao kako je 'njegova učionica teretana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam uvijek u teretani i dvorani kako bi usavršio svoje borilačke vještine. Bilo da me njih uči moj trener Luiz Claudio ili da sam kreiram svoju tehniku," dodao je Rothwell otkrivši kako se kao klinac okušao u baseballu, američkom nogometu i atletici.

"Međutim, kada sam otkrio MMA, navukao sam se i sve druge sportove ostavio iza sebe," rekao je dodavši: "Borilački sportovi su mi pomogli da se više usredotočim na školu, naraslo mi je samopouzdanje, ali i ocjene." dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probao je i naše palačinke.

"Super su, baš su ukusne. Međutim, moja supruga radi najbolje američke palačinke," naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bori se protiv Dos Santosa

Rothwell je već osjetio atmosferu zagrebačke Arene gdje će se 10. travnja boriti protiv Juniora Dos Santosa. Početkom veljače on i Dos Santos su nakratko boravili u Zagrebu kako bi promovirali UFC spektakl i pritom su posjetili rukometnu utakmicu PPD Zagreba i PSG-a. Priznao je tada kako se divi Mirku Filipoviću, te poručio kako će zablistati protiv Dos Santosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihvatio sam borbu jer ću preko nje doći do pete uzastopne pobjede i dokazati da zaslužujem borbu za naslov. Puno ljudi govori da već jesam prvi izazivač. Zdrav sam i spreman, nisam htio čekati. Potvrdit ću da sam prvi izazivač," rekao je tada Rothwell dodavši: "Dos Santosa morate poštovati. Obojica se poštujemo, nema potrebe za ružnim riječima. Već smo stvorili veliko uzbuđenje kod fanova i to je odlična stvar."

Prilikom tadašnjeg posjeta Zagrebu sreo je i 'Cro Copa'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cro Cop' je legenda

"Cro Cop je legenda i čovjek kojeg sam gledao odrastajući kao klinac, ima legendarne high kickove i veliki je borac," kazao je Rothwell koji je posljednju pobjedu ostvario koncem siječnja protiv Josha Barnetta. Bivšeg prvaka i legendu ovog sporta dobio je gušenjem što nikome nije pošlo za rukom već 20 godina.

Početak UFC spektakla je već u 16.30, a glavni dio večeri počinje u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UFC Fight Night 86 – raspored borbi

UVODNI FIGHT PASS PROGRAM (16:30 sati)

Alessio Di Chirico - Bojan Veličković Cyril Asker - Jared Cannonier Lucas Martins - Robert Whiteford

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UVODNI PROGRAM (18:00 sati)

Filip Pejić - Damian Stasiak Ian Entwistle - Alejandro Perez Damir Hadzovic - Mairbek Taisumov Zak Cummings - Nicolas Dalby

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GLAVNI PROGRAM (20:00 sati)

Maryna Moroz - Cristina Stanciu Jan Blachowicz - Igor Pokrajac Timothy Johnson - Marcin Tybura Curtis Blaydes - Francis Ngannou Gabriel Gonzaga - Derrick Lewis Ben Rothwell - Junior Dos Santos

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo