SUDAR TITANA NA WEMBLEYU RUŠI SVE REKORDE: / Joshua ima priliku pobijediti čovjeka kojem je bio sparing partner

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Megaspektakl na Wembleyu bit će rekordan kad je riječ o boksačkim mečevima održanim na području Velike Britanije.

29.4.2017.
14:00
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Ugledni američki ESPN piše kako je Wembley rasprodan i na njemu će večeras biti 90 000 ljudi. Ukupno 140 zemalja svijeta prenosit će meč koji po hrvatskom vremenu počinje u 23.00, po britanskom u 21.00.

"Ovo je vjerojatno najveći meč u britanskoj boksačkoj povijesti i totalno je zaludio zemlju. Dvadeset i sedmogodišnji Anthony Joshua (18-0-0, 18 nokauta), zlatni olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine velika je zvijezda i ima priliku pobijediti čovjeka kojem je svojedobno služio kao sparing partner", piše ESPN u svojem tekstu o borbi Joshue i 41-godišnjeg ukrajinskog boksačkog majstora Vladimira Klička (64-4, 54 nokauta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS
Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

LUDNICA NA VAGANJU UOČI BORBE GODINE: ‘Lošije stojim na kladionicama, ali sutra će biti moja večer’

Veliki Ukrajinac po prvi puta se bori nakon sedamnaest mjeseci pauze, kliko je prošlo od posljednje borbe i razočaravajućeg poraza od Tysona Furyja. Inače, bila je to njegova najduža pauza između mečeva u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kličko, osim što će sudjelovati u svojoj 29 po redu borbi za naslov prvaka svijeta, imat će priliku postati čovjek trostruki šampion u teškoj kategoriji i tako se naći u klubu s imenima poput Evandera Holyfilda (četiri), svojeg starijeg Vitalyja, Lenoxa Lewisa i Muhammada Alija. Isto tako, može se pridružiti Foremanu kao borac koji je osvajao naslov prvaka svijeta u 40-etim godinama. Uz to, ukoliko slavi, Kličko će postati treći najuspješniji boksač u povijesti s 26 pobjeda u mečevima za naslov i tako se izjednačiti s Joeom Luisom i Floydom Mayweatherom. Prije poraza od Furyja, Kličko je bio neporažen više od 11 godina. Imao je 18 uspješnih obrana pojasa prvaka", javlja ESPN.

Image
Foto: AFP, DANIEL LEAL-OLIVAS
Image
Foto: AFP, DANIEL LEAL-OLIVAS

Kličko je 1996. godine na Olimpijskim igrama osvojio zlato u superteškoj kategoriji i ima veliku prednost u obliku iskustva nad Joshuom, ali i više godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo