NEIZVJESNA BUDUĆNOST / Što čeka Tysona Furyja? Postoji šansa za superborbu s Usykom, ali nazire jedan golemi problem

Image

Borbu između Joshue i Furyija htio je gledati cijeli svijet, ali od toga sada nema ništa

10.10.2021.
11:52
VOYO logo

Britanski 33-godišnji boksač Tyson Fury obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji i zadržao WBC pojas nokautiravši 35-godišnjeg Amerikanca Deontaya Wildera u 11. rundi dugo očekivane borbe u T-Mobile Areni Las Vegasu u noći sa subote na nedjelju.

Bila je to njihova treća borba i druga uzastopna pobjeda Furyja koji je tako ostao neporažen. U svojoj 32. profesionalnoj borbi došao je do 31. pobjede uz jedan neodlučeni ishod iz prve borbe protiv Wildera 2018. Amerikancu je ovo bio drugi poraz u 45. borbi te je ostao na 42 pobjede od kojih je 41 postigao nokautom ili prekidom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, pravo pitanje je što slijedi Tysonu Furyju? Do prije nekoliko tjedana bilo je planirano da nakon ovog meča s Wilderom, Fury konačno dobiva šansu s Anthonyjem Joshuom, ali prije dva tjedna Oleksandr Usyk oduzeo je sve pojaseve Britancu i sada se sve zakompliciralo.

Image
DOISTA BRUTALAN MEČ /

Pogledajte kako je izgledao rat između Furyja i Wildera koji je završio teškim nokautom Amerikanca

Image
DOISTA BRUTALAN MEČ /

Pogledajte kako je izgledao rat između Furyja i Wildera koji je završio teškim nokautom Amerikanca

Borba s Usykom?

Borbu između Joshue i Furyija htio je gledati cijeli svijet, ali od toga sada nema ništa jer Usyk će prvo vjerojatno dati šansu Britancu za revanš, a to znači da će Fury na novi meč čekati više od godinu dana. Mogući revanš Usyka i Joshue očekuje se negdje na proljeće, a Fury bi onda eventualnu šansu za superborbu dobio negdje na jesen sljedeće godine. Dakle, stvar je dosta komplicirana i to je golemi problem za Furyja, ali postoje i druge opcije, no one su manje realne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji vrlo mala šansa da ne dođe do revanša Joshue i Usyka, odnosno, da se Joshua povuče ili ozlijedi, a to se vrlo vjerojatno neće dogoditi. Još je manja šansa da Joshua prvo boksa protiv Furyja jer ta borba onda ne bi imala istu težinu i važnost kao kada bi on imao sve pojaseve koje je izgubio.

Ostale opcije

Fury u međuvremenu, dok čeka da se situacija s Usykom i Joshuom riješi, ima opciju odraditi meč s nekim trećim. Prvi u redu stoji Dillian Whyte, ali on prvo mora svladati Otta Wallina koncem ovog mjeseca, ali Whyte je svjestan da svoju šansu neće dočekati tako skoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da Fury ozbiljno želi tu borbu, već bi se javio nekome iz mog tima. Velike borbe ne ugovaraju se za mjesec ili dva, treba se puno toga dogoditi. Da je ozbiljan, već bi pokušavao dogovoriti borbu. Ali on samo priča gluposti. Klaun je, a klaune ne shvaćam ozbiljno, nego im se smijem", rekao je Whyte nedavno.

Fury se može boriti i protiv Joea Joycea koji je svladao Daniela Duboisa i Carlosa Takama te se lansirao među glavne izazivače, ali opet Joyce je, kao i Whyte preopasan boksač da bi Fury s njim riskirao, baš kao i s Whyteom, a zarada od tih mečeva ne bi bila niti približna onoj koju bi generirao supermeč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja znati i da postoji šansa da se Fury umirovi. Britanac je na vrhuncu karijere, još uvijek ne zna za poraz u 32 meča, a ranije je već odustao od boksa nakon što je svladao Vladimira Klička i uzeo mu sve pojaseve. Dugo se Fury borio s depresijom i borio se s ovisnošću, ali se senzacionalno vratio i postao prvak. No, vjerojatnije je da će Fury ostati u boksu i da će loviti titulu neosporenog prvaka prema svim verzijama.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo