ŠTO ĆE BITI S MIOČIĆEM NAKON TEŠKOG NOKAUTA I GUBITKA TITULE? / Ono što UFC planira za njega u budućnosti moglo bi zgroziti mnoge

Image

Nakon tako teškog poraza, gubitka titule i brutalnog nokauta, dobro je pitanje i gdje se u ovom trenutku Miočić nalazi u očima UFC-a?

29.3.2021.
13:22
VOYO logo

Američko-hrvatski MMA borac Stipe Miočić u noći sa subote na nedjelju prošlog vikenda u Las Vegasu na UFC 260 eventu doživio je poraz nokautom početkom druge runde protiv Kamerunaca, Francisa Ngannoua.

Francis Ngannou, koji je u ovaj meč ušao s 13 kg više u odnosu na Miočića, koji je imao 106 kilograma, od samog početka borbe pritisnuo je Stipu i plasirao mu nekoliko teških udaraca, od toga onaj jedan moćni high-kick. Stipe se u tim trenucima grčevito branio, preživljavao štoviše, ali čini se kako je uzdrman ušao u drugu rundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj rundi Miočić nije imao priliku biti agresivan u napadu, pa je bio dosta pasivan, a onda je početkom druge previše požurio i dobio kontru koja ga je koštala nokauta. Početak druge runde donio je jedan lijevi Miočićev aperkat, koji je odsjeo ravno na glavi Ngannoua. Lijepo se čuo, ali nije imao moć i Kamerunac ga je samo otresao. Miočić je tada ostao na sredini kaveza i Kamerunac je odmah krenuo silovito i prošla mu je vrhunska kombinacija.

Image
Image

BOSTON, MA - JANUARY 20: Stipe Miocic reacts after defeating Francis Ngannou by unanimous decision in their Heavyweight Championship fight during UFC 220 at TD Garden on January 20, 2018 in Boston, Massachusetts. Mike Lawrie,Image: 360821292, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Težak nokaut

Prvo je plasirao dugi desni direkt, koji je, de facto, bio finta, zatim je uslijedio pravi napad lijevim krošeom, njegovim inače najjačim oružjem. Miočić, kao i mnogi mu prethodnici, pada u nokdaun. No, uspio se nekako izvući, iako je bio silno uzdrman. Stipe je tada ponovo krenuo u boksačku razmjenu, eskivirao je jedan opasan udarac Ngannoua i uspio mu plasirati jedan direkt, ali ovaj jedva da je to i osjetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miočić je procijenio da je tada bio pravi trenutak za napasti i krenuo je na Ngannoua još onako uzdrman i to je bila velika greška. Onog trenutka kada je Stipe malo spustio gard, Ngannou je opet lijevim krošeom, zapravo polukrošeom pogodio već načetu bradu Miočića. Stipe se zatim samo posložio na pod i Ngannou je potvrdio tehnički nokaut posljednjim udarcem u glavu u trenucima kada Stipe više nije znao gdje je.

Image
Image

Što će biti sa Stipom?

E sada, nakon tako teškog poraza, gubitka titule i brutalnog nokauta, dobro je pitanje i gdje se u ovom trenutku Miočić nalazi u očima UFC-a? Po nekom prijašnjem receptu, za očekivati bi bilo da će Miočić dobiti priliku završiti ovu trilogiju s Ngannouom, kao što je Daniel Cormier dobio priliku s njim, ali zaista je teško da će se tako nešto dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo, Ngannou nije pokazivao niti trunke interesa niti uoči, a još manje nakon meča da pruži Miočiću priliku za revanš. Kamerunac je vrlo agresivno tražio priliku za novi okršaj s Miočićem, a Miočić, iako se činilo da isprva ne želi, na koncu ipak pristaje na revanš. Realno je bilo da Miočić prvo odradi meč s Jonom Jonesom posebice jer je Jones proglašen najboljim poluteškašem svih vremena, a Stipe najboljim teškašem, ali očito, s jedne strane Miočić nije bio dovoljno uporan, a niti UFC niti Jones nisu bili očito previše zainteresirani za takvim scenarijem.

Drugo, Miočić, de facto, nije ni u kakvim ozbiljnim planovima šefa UFC-a, Dane Whitea. Super bi bilo odmah usporediti situaciju s Ngannouom nakon što je ovaj doživio poraz od Miočića 2018. godine. Vodstvo UFC-a tada je čvrsto stalo uz Kamerunca, koji je očigledno njihov projekt od samog početka, kako zbog impozantnog fizičkog izgleda tako i zbog filmske životne priče, i omogućilo mu sve da se vrati na pobjedničke staze. UFC nije dozvolio da "hype" oko Ngannoua padne niti sekunde nakon poraza od Miočića, dok, se s druge strane čini da svim silama žele ispuhati sav "hype" oko Miočića sada nakon poraza. Pokušali su to napraviti nakon što mu je Cormier oduzeo titulu pa se Stipe zubima borio da dobije revanš, srećom tada je uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Mar 27, 2021; Las Vegas, NV, USA; Stipe Miocic punches Francis Ngannou of Cameroon in their UFC heavyweight championship fight during the UFC 260 event at UFC APEX on March 27, 2021 in Las Vegas, Nevada.,Image: 601779058, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no

White mu se zahvalio?

Kako bi se šikaniranje Miočića najbolje objasnilo dovoljno je, zapravo, vidjeti što je Dana White rekao nakon što je Miočić izgubio titulu protiv Ngannoua i doživio ovaj težak nokaut.

"Ne znam što budućnost nosi Miočiću. Očito nakon ovakvog meča on mora otići kući obitelji i provesti neko vrijeme s njima, a onda možemo razgovarati o tome što će dalje raditi. Imam samo respekt prema Miočiću i svemu što je napravio za kompaniju. Imao sam čudan odnos s Miočićem, ali volim ga. Pravi je čovjek, radi kao vatrogasac, voli svoj rodni grad i otići će u povijest kao najveći teškaš u povijesti UFC-a. Ali sada počinje Ngannouova priča", rekao je White nakon meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam ove izjave djeluju kao da se White, zapravo, zahvaljuje Miočiću i poručuje mu da je to njegov kraj, vjerojatno niste u krivu. Miočić jednostavno nikada nije bio pretjerano profitabilan UFC-u, nije onaj "bad boy" kao što su Jon Jones ili Nate Diaz, niti je zastrašujuća planina mišića mrkog pogleda i razornih udaraca kao Ngannou ili Brock Lesnar svojevremeno, niti je zabavljač, niti je provokator kao Conor McGregor, niti je ekscentričan i radikalan kao Khabib Nurmagomedov. Miočić je običan, obiteljski tip, dobričina koja pomaže ljudima, ne "trash talka", ne psuje, ne vrijeđa i ne napada i svako slobodno vrijeme provodi s kćerkicom i suprugom, a Amerikanci, kao i ostali ljubitelji borilačkih sportova, htjeli si to priznati ili ne, baš i ne "puše" takve borce.

Image
Image

Mar 27, 2021; Las Vegas, NV, USA; Francis Ngannou of Cameroon kicks Stipe Miocic in their UFC heavyweight championship fight during the UFC 260 event at UFC APEX on March 27, 2021 in Las Vegas, Nevada.,Image: 601779061, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no

Nije im isplativ

Miočić ma koliko dobar bio, a zaista jest, jednostavno nije pretjerano isplativ UFC-u. Na njemu neće zaraditi onoliko koliko smatraju da bi trebali zaraditi na prvaku teške kategorije i zbog toga će mu vrlo vjerojatno otežati u nastavku karijere, ako se Stipe odluči nastaviti, dakako. Ispada, nažalost, da su oni koji su govorili da se UFC jedva čeka riješiti Miočića, bili u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što sada slijedi Miočiću? Pa kao što je White rekao, prvo će morat neko vrijeme, htio ne htio, biti s obitelji jer niti su te ozlijede lagane, niti UFC ima nešto u pripremi za njega. Spominjao je Stipe da bi se volio baciti u boksačke vode i odraditi neki egzibicijski meč kao što je McGregor s Floydom Mayweatherom, ali opet to je bio neki plan dok je još sjedio na tronu teške kategorije. Teško da će UFC pristati suorganizirati takav neki event s Miočićem i nekim boksačkim velikanom, dok ima Ngannoua ili Jonesa pod svojim ugovorom. Bilo kako bilo, Miočićeva budućnost u UFC-u doista je neizvjesna i nažalost ne čini se da će biti nešto presvijetla.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo