STIPI MIOČIĆU ODUZIMAJU POJAS - / Što se događa s prvakom teške kategorije UFC-a i zbog čega prijeti crni scenarij?

Image
Foto: Profimedia, Zuma Press

Spominjalo se neko vrijeme da će biti treći meč između Miočića i Cormiera, ali o tome se više ne govori

30.1.2020.
14:11
Profimedia, Zuma Press
VOYO logo

Moglo bi se dogoditi najgore. Stipe Miočić mogao bi ostati bez pojasa prvaka teške kategorije UFC-a i to bez borbe. Moguće je to itekako, ali vjerujemo kako do toga neće doći. No, povod za razgovor na tu temu nije se pojavio slučajno. Miočić nije imao borbu još od kolovoza prošle godine, a ne nazire se niti kada bi je mogao imati, a niti tko će mu biti protivnik.

Spominjalo se neko vrijeme da će biti treći meč između Miočića i Cormiera, ali o tome se više ne govori. Cormier je posljednje vrijeme nešto spominjao meč, ali Miočić je u potpunosti izvan stroja. Komentatori ESPN-a komentirali su Miočićevu alienizaciju od svega i spomenuli su kako se još uvijek oporavlja od misteriozne ozljede oka. "To je jednostavno takva ozljeda i UFC se ne može na njega ljutiti. Moraju mu dati vremena koliko mu treba. Cormier je sada malo nestrpljiv, ali nije da postoji neki drugi meč za njega. Njemu je ostala jedna borba i on želi Miočića. To znači da ga mora čekati. Jednostavno i jasno. Miočić se ne pokušava izvući iz dvoboja, samo se ne može sada natjecati", rekao je Brett Okamoto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

August 16, 2019, Anaheim, California, USA: Stipe Miocic defeats Daniel Cormier by TKO to win the UFC heavyweight championship during UFC 241 at the Honda Center in Anaheim Saturday, August 17, 2019., Image: 465931392, License: Rights-managed, Restrictions: * Tabloid Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Hans Gutknecht / Zuma Press / Profimedia

Treba li mu oduzeti pojas?

Međutim, njegove se kolege ne slažu s tom tvrdnjom, već tvrde kako bi mu UFC trebao oduzeti pojas. "Ako Miočić nije spreman za nastup do kolovoza, mislim da je vrijeme da se stvari prodrmaju. Imam veliko poštovanje prema Miočiću, on treba uzeti dovoljno vremena da zacijeli, ali, u kolovozu će biti godina dana od kada ga nismo gledali, kada je nokautirao Cormiera. Privremene titule nisu idealne, ali to bi mogao biti smijer prema kojem će UFC gledati", rekao je Mark Raimondi, dok Jeff Wagenheim veli kako privremeni pojasevi nisu zanimljivi i kako Miočiću treba uzeti pojas.

"Ne želim da ispadne kako sada govorim samo o Miočićevom slučaju, svaki prvak treba biti aktivan i mora braniti pojas barem jednom u 12 mjeseci. Ako to ne može učiniti iz bilo kojeg razloga, pojas mora promijeniti vlasnika. Ja se ne bih fokusirao na privremene pojaseve. Jednostavno mu treba uzeti titulu i neka se broj dva i broj tri međusobno potuku", rekao je Wagenheim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenjica je, Miočić se mora uskoro aktivirati ili barem reći kako stoji sa zdravljem i koliko mu treba za oporavak jer godinu dana čekati na pojas je zaista suludo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo