STIPE UZVRATIO SVOM POHLEPNOM ŠEFU: / Dana White posramljen napustio kavez u Bostonu, Ngannou otvoreno priznao veliku pogrešku

Image
Foto: AFP

Borio se Stipe za sebe, za svoj ponos, tim, navijače, pravdu... White nije bio u pravu kad je toliko favorizirao Ngannoua uoči borbe, jer je marketinški isplativiji.

21.1.2018.
8:00
AFP
VOYO logo

Stipe Miočić-ratnik! Tako bismo opisali gard i karakter čovjeka koji je potpuno dominirao nad tim zastrašujućim Francisom Predatorom Ngannouom, koji je samo plod jake UFC mašinerije na čelu s Dana Whiteom, koji je upravo u Nganouu vidio spasitelja za svoje povećanje prihoda i porast prodaje PPV-ova.

STIPE MIOČIĆ-NAJVEĆI UFC TEŠKAŠ IKAD! Fantastični američko-hrvatski borac školovao Predatora Ngannoua u pet rundi velike bitke

Borio se Stipe za sebe, za svoj ponos, tim, navijače, pravdu... White nije bio u pravu kad je toliko favorizirao Ngannoua uoči borbe, jer je marketinški isplativiji. Spominjao je njegovu moćnu desnicu, taj jaki udarac. Vidjelo se što Stipe misli o Whiteu kad odmah u kavezu nakon borbe nije htio da pojas prvaka dobije iz njegovih ruku, nego iz ruku svog trenera Marcusa Marinellija, s kojim već godinama marljivo i mukotrpno radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe je pogledao preko ramena i vidio pojas kod gazde UFC-a Dane Whitea. Uzeo mu ga je iz ruke i dao treneru. I to je bila poruka prkosnog hrvatskog borca UFC-u koji je nokautirao i sve one koji su bili protiv njega, koji su sudjelovali na bilo koji način u nepravdi koja ga je zadesila...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon desetak sekundi, Whiteu je bilo vidljivo neugodno pa je nestao, kao što je nakon prve runde nestao i njegov Francis Ngannou, kojeg je UFC otvoreno i pomalo bezobrazno gurao i reklamirao kao novog prvaka, čovjeka koji će im donijeti više novca od Stipe. Otvoreno je ulagao u njega, stvarajući medijski cirkus koji su prihvatili i prosječni Amerikanci, ne samo ljubitelji slobodne borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvoreno lijevo oko

Stipe je čovjek koji je i nakon uspona na tron ostao radeći kao vatrogasac, isti onaj tip koji čisti toalete. Ostao je onaj mali čovjek koji uveseljava male ljude, bori se za navijače, za one koji ga podržavaju.

Uvijek, i kad je bio klinac, htio je pomoći drugima. No, često su odmagali njemu. Kao što je to i sad slučaj. Naime, UFC se nadao da će Ngannou biti novi čovjek s pojasom, dali su mu sve, a sad nakon njegova poraza sve im se srušilo, sve je palo u vodu. UFC i White su razočarani ovim ishodom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo potpuno zatvoreno lijevo oko imao je Stipe Miočić na kraju meča pokazavši kako ima srca boriti se s najvećim i najopakijim, protiv UFC-a, protiv pohlepnog sistema organizacije i čelnika iste... Posljedica je to i opasnog otvaranja u kojem ga je Kamerunac nekoliko puta dobro dohvatio desnicom u prvoj rundi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, nekoliko puta sam gadno pogriješio u obrani i sam sam kriv za to. Ali nakon prve runde sam to ispravio i sve je završilo dobro. Očito sam i dalje najopasniji čovjek na planetu", nasmijao se Stipe za vrijeme davanja izjave u kavezu nakon borbe s Ngannouom.

Pobjeda je uvjerljiva, ali na početku vas je Ngannou dobro uzdrmao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Udara zaista jako'

"Pa, pogledajte tog momka koliki je?! Pogledajte te ogromne ruke! Udara zaista jako, poput malja", kazao je Miočić i onda - briljirao. Na pitanje koje je dobio u kavezu od voditelja kakvi su planovi za dalje, Miočić je zračio jednostavnošću.

Upravo u tome leži spas za Danu Whitea i UFC. White bi nakon ove nove obrane pojasa Miočića morao sjesti za stol s prvakom, konačno početi izvršavati obećano da će biti plaćen kao prvak, a onda napraviti plan kako se Miočić može više komercijalno iskoristiti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Supruga i ja dobit ćemo bebu. Postat ću otac'

"Ma, pustite to, ja i supruga dobit ćemo bebu. Postat ću otac! I presretan sam zbog toga", rekao je Stipe i otrčao proslaviti pobjedu sa svojim navijačima u bostonskom TD Gardenu te trudnom suprugom Ryan MarieCarney, s kojom je u braku dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francis Ngannou jedva je dočekao kraj. Jako malo teškaša bi ovakav meč dočekalo na nogama. Strašne udarce pretrpio je Ngannou u drugoj, trećoj i četvrtoj rundi. Teško je disao, ali je ispao jako korektan prema Miočiću. Prije borbe je bio jako bahat, ali sad ga je Stipe natjerao na mirnije i odmjerenije izjave. Ngannou je bio umoran, jedva je govorio. Gorostas je to od gotovo 119 kilograma.

"Moram priznati, podcijenio sam prvaka i to me skupo koštalo. Nisam znao da je tako dobar i tako inteligentan borac", rekao je 31-godišnji Kamerunac i čestitao Miočiću na zasluženoj pobjedi nakon pet sjajnih rundi, jednoglasnom odlukom sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo