STIGLA POTVRDA KOJU S NESTPLJENJEM IŠČEKUJE ČITAV BOKSAČKI SVIJET: / No, ima jedan problem; 'Već dvije godine pokušavamo'

Image
Foto: Profimedia

'Želimo meč za ujedinjenje titula, ali to ovisi o Tysonu Furyu, on drži ključeve'

25.2.2020.
16:23
Profimedia
VOYO logo

Nakon što je Tyson Fury (31) proteklog vikenda u Las Vegasu osvojio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji, u britanskim medijima sve se više piše o tome kada će doći do borbe za ujedinjenje titula, odnosno do meča između Furyja i Anthonyja Joshue (30), koji drži naslov svjetskog prvaka po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO.

Image
WILDER SUSPENDIRAN ZBOG FURYJA: /

Amerikanac mora na pauzu nakon što ga je Britanac isprebijao

Image
WILDER SUSPENDIRAN ZBOG FURYJA: /

Amerikanac mora na pauzu nakon što ga je Britanac isprebijao

'Želimo meč za ujedinjenje titula'

"Želimo meč za ujedinjenje titula, ali to ovisi o Tysonu Furyu, on drži ključeve. Moja je poruka - pružimo navijačima ono što žele", izjavio je Joshuin promotor Eddie Hearn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frank Warren, promotor Tysona Furyja, ističe da su spremni za takav dvoboj:

Image
Image

US boxer Deontay Wilder holds the legs of British boxer Tyson Fury after he was knocked down during their World Boxing Council (WBC) Heavyweight Championship Title boxing match at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas on February 22, 2020., Image: 500410140, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Mark RALSTON / AFP / Profimedia

"Naravno da želimo taj meč, već dvije godine to pokušavamo. Ako navijači to žele, vjerujem da ćemo pronaći način da do toga i dođe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je u tome što o tome ne odlučuju sami

No, problem je u tome što o tome ne odlučuju sami. Fury, koji je do titule po WBC verziji došao pobijedivši tehničkim nokautom branitelja naslova Amerikanca Deontayja Wildera, ima klauzulu u ugovoru po kojemu Wilderu mora dati priliku za revanš, a američki boksač mora tu klauzulu aktivirati u roku od 30 dana.

Pola-pola podijela novca

U slučaju da dođe do meča za ujedinjenje titula između dvojice britanskih boksača, Eddie Hearn smatra da bi se novac trebao dijeliti pola-pola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako Anthony Joshua ima veću komercijalnu vrijednost, mislim da je podjela 50-50 pravična", kazao je Hearn.

I Furyjev promotor Frank Warren slaže se da bi se novac trebao ravnopravno dijeliti: "Ranije je Hearn govorio da bi podjela trebala biti 70-30 u korist Joshue. Sada su se stvari drastično promijenile i mislim da Fury zaslužuje više od pola, ali nemam problema s time da se novac dijeli 50-50".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo