SREBRO JE U DŽEPU, A SAD PO ZLATO: / Hrgović putem velikana Parlova i Beneša

Image
Foto: AFP

Hrvatski superteškaš Filip Hrgović plasirao se u finale Europskog prvenstva u bugarskom Samokovu, on je u polufinalu podijeljenom odlukom sudaca sa 2-1 svladao Rumunja Miheija Nistora.

14.8.2015.
22:14
AFP
VOYO logo

U finale se u poluteškoj kategoriji nije uspio plasirati Hrvoje Sep, bolji od njega je jednoglasnom odlukom sudaca sa 3-0 bio Irac Joe Ward.

Protiv Schulza za zlato

Hrgović je na putu da ponovi uspjeh hrvatskih boskačkih velikana Mate Parlova i Marijana Beneša koji su osvajali europsko zlato u bivšoj državi. Boksač iz Dubrave je protiv Nistora odlično krenuo, te su sva tri suca prvu rundu dodijelila njemu. No, u drugoj rundi Nistor je bio aktivniji što je dvoje sudaca honoriralo i njemu dalo prednost. Ipak, u trećoj rundi Hrgović je zadao nekoliko preciznih udaraca koji su se vidjeli i na Nistorovu licu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, samo su dva suca, Azer i Turčin dali pobjednu našem boksaču, dok je kanadska sutkinja prednost dala Nistoru. Azerbajdžanski sudac borbu je bodovao 30-26 u korist Hrgovića, turski 29-28 za našeg borca, a kanadska sutkinja je dala prednost Nistoru od 29-28.

Sep ponovio uspjeh iz Ankare

Sep je ponovio uspjeh iz Ankare otprije četiri godine kada je također osvojio brončano odličje. Protiv europskog prvaka iz Ankare, Irca Warda bio je u podređenom položaju poglavito u prve dvije runde koje su sva tri bodovna suca dodijelila Ircu. U trećoj rundi Sep je popravio dojam, ali bilo je premalo za preokret. Jedan je sudac borbu ocijenio sa 30-27, a dva sa po 29-28 za Warda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo