SPREMNA ZA OLIMPIJSKE IGRE: / Hrvatska računa na njezinu medalju i u Riju

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj

Hrvatska tekvondašica Lucija Zaninović i matematički je osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Na prošlim je OI u Londonu osvojila broncu.

23.8.2015.
18:36
Pixsell, Igor Kralj
VOYO logo

Uvjerljivo je vodeća u kategoriji do 49 kilograma na novoj svjetskoj ljestvici sa više od stotinu bodova prednosti pred ostatkom pratnje. Sedmoplasiranoj Meksikanki Manjarez bježi čak 133 boda, a da bi Lucija ostala bez direktnog plasmana u Rio trebalo bi je preteći šest djevojaka što je bodovno nemoguće.

I Ana Zaninović blizu plasmana

Da se u ovom trenutku zaključuju liste, Hrvatska bi na olimpijskim igrama imala još i Anu Zaninović u kategoriji do 57 kilograma koja je trenutno na petom mjestu spojenih kategorija do 53 i 57 kilograma. Sustav kvalifikacija je takav da će prvih šest u svakoj olimpijskoj kategoriji izravno prema Riju dok će se preostalih deset mjesta dijeliti na kontinentalnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grand Prix u Mexico Cityju

Marina Sumić je pala na 13. mjesto olimpijskog poretka do 67 kilograma, a Iva Radoš je na devetom mjestu među teškašicama, ali joj šesto mjesto koje vodi u Rio bježi 57 bodova.

Do kraja godine ostala su dva Grand prixa u Samsunu i Manchesteru, te finalni Grand prix u Mexico Cityu kao i nekoliko G1 turnira. Službenu listu taekwondo putnika na OI doznat ćemo za četiri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo