SPORT OVAKO NEŠTO NE PAMTI: / Jedan od najboljih i najtrofejnijih engleskih nogometaša svih vremena postaje profesionalni boksač

Image
Foto: AFP

Rio Ferdinand (38) na putu je da postane profesionalni boksač.

19.9.2017.
8:35
AFP
VOYO logo

Bivši nogometaš i kapetan Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske u utorak je obznanio veliku vijest. Da postaje boksač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će Ferdinand pokušati ići putem Conora McGregora, zvijezde UFC-a koja se prošlog mjeseca u Las Vegasu okušala u boksačkom ringu protiv Floyda Mayweathera i izgubila!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAKON SMRTI SUPRUGE, SPREMAN ZA NOVU LJUBAV? Legendarni nogometaš pao na bujnu plavušu

Uz to, put kojim bi Ferdinand htio ići je put koji je prošao bivši nogometaš Sheffield Uniteda Curtis Woodhouse, koji se nakon nogometa otisnuo u profesionalni boks i postao britanski prvak u light - velteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirovina ga ne zadovoljava

Jedan od najboljih i najtrofejnijih engleskih nogometaša svih vremena, dvije godine nakon prestanka igranja ne zadovoljava se aktivnom mirovinom. Rio Ferdinand je prije dvije godine otišao u zasluženu mirovinu nakon gotovo dva desetljeća u vrhunskom nogometu, tijekom kojih je s Crvenim vragovima osvojio sve, postao jedan od najboljih braniča na svijetu, a za Englesku u 14 godina odigrao 81 utakmicu.

Nije mirovao ni nakon što je završio s igranjem. Pokrenuo je brend odjeće, otvorio luksuzni restoran i postao televizijski komentator. No, Englezu iz južnog londonskog naselja Peckham, najpoznatijem po Delboyju i Rodneyu iz popularne serije "Mućke", navedeno nije dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki obožavatelj boksa još je u siječnju na Instagramu postavio video kako vježbajući s bivšim ragbijašem Melom Deaneom, između serija udaraca izaziva britanske boksačke zvijezde Anthonyja Joshuu, Davida Hayea i Tonyja Bellewa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boks mu pomaže da se nosi sa smrću supruge

Per mjeseci kasnije objavio je sličan video u kojem na megdan poziva bivšeg svjetskog prvaka teške kategorije Tysona Furyja. Ovog ljeta Ferdinand je otkrio da se boksom ne bavi samo kako bi ostao u formi, nego da mu to pomaže da se nosi sa smrću supruge. Ona je preminula od karcinoma dojke prije dvije godine, u isto vrijeme kada je Ferdinand završavao s nogometaškom karijerom. Ostao je sam s troje djece i boks mu je izlaz i ispušni ventil.

Sada to prerasta u nešto mnogo više jer kako javljaju svi engleski mediji, jedan od simbola Premier Leaguea i engleskog nogometa posljednjih desetljeća prijavio se za licencu profesionalnog boksača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretniji sam od kad se bavim s boksom. U dvorani sam i vježbam. I to me usrećuje i smiruje u isto vrijeme", kazao je Rio Ferdinand.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo