Ovom pobjedom ujedinio je tri pojasa u supersrednjoj kategoriji

Pred više od 70 tisuća gledatelja na AT&T stadionu u Arlingtonu Meksikanac SaulCaneloAlvarez (56-1-2) pokazao je nadmoć protiv Britanca BillyjaJoea Saundersa (30-1) i tako ujedinio WBA, WBC i WBO titule u supersrednjoj kategoriji.

Britanac Saunders došao je u SAD s misijom da iznenadi vjerojatno najboljeg boksača današnjice, međutim na koncu je borba prekinuta nakon osme runde. Ponudio je ovaj meč sve što su boksački zaljubljenici priželjkivali, kako od spektakla na tribinama tako i do događanja u ringu.

Očekivano borci su dosta oprezno ušli u meč, ali je onda Canelo počeo napadati u drugoj i trećoj rundi. U nastavku je Saunders povremeno preuzimao inicijativu te je borba bila dosta kompetitivna. Osmarunda je pak bila presudna. Canelo je aperkatom pogodio Saundersa te je ga udarcima i tijelo dodatno uzdrmao, ali je dočekao kraj runde. Video tog udarca pogledajte ovdje.

U pauzi prije nastavka meča bilo je vidljivo da Britanac ima problema s desnim okom, koje je bilo zatvoreno te su njegovi treneri odlučili da u takvom stanju ne može nastaviti borbu protiv Canela.

Meksikanac je tako ujedinio pojaseve i to pred rekordnim brojem od 73.126 gledatelja čime je srušen rekord meča između Leona Spinksa i Muhammada Alija iz 1978. kada su legende boksale pred 63.352 ljudi u Superdomeu u New Orleansu. U tom meču Ali je izgubio.