BRAVO / Sjajne vijesti stižu iz Bakua: Hrvatska osigurala nove dvije medalje na Svjetskom prvenstvu

Image
Foto: Profimedia

Duvančić i Šapinu tijekom srijede očekuju polufinalni nastupi

31.5.2023.
16:43
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska je osigurala nove dvije medalje na Svjetskom prvenstvu u tekvondou kojem je domaćin Baku, a uspjelo je to Bruni Duvančić i Ivanu Šapini.

Image
ČESTITAMO! /

Matea Jelić osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u taekwondou: 'Ovo je bio poseban dan, boriti se na Dan državnosti'

Image
ČESTITAMO! /

Matea Jelić osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u taekwondou: 'Ovo je bio poseban dan, boriti se na Dan državnosti'

U utorak je prvu hrvatsku medalju na prvenstvu u Azerbajdžanu osvojila Mateja Jelić, broncu u kategoriji do 73 kilograma, a dan kasnije nova dva odličja osigurali su hrvatski predstavnici. Duvančić i Šapinu tijekom srijede očekuju polufinalni nastupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada 18-godišnja Bruna Duvančić plasirala se u polufinale kategorije do 49 kilograma nakon tri pobjede. U prvom kolu bila je slobodna, u drugom je pobijedila Dankinju Castillo 12-8 i 11-1 po rundama, dok je u trećem svladala reprezentativku Srbije Vanju Stanković s 12-5 i 12-0.

Četvrtfinalni meč s Vijetnamkom Truong bio je uzbudljiv u prvoj rundi, u kojoj je Duvančić slavila 16-11, dok je u drugoj ubacila u brzinu više i stigla do 12-0 pobjede i nove hrvatske medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski olimpijac Ivan Šapina, europski prvak iz Manchestera prošle godine, specijalist je za dramatične borbe, točnije one koje se odlučuju u posljednjim sekundama.

U prvom kolu kategorije do 87 kilograma bio je slobodan kao drugi nositelj, u drugom je bio bolji od Cipranina Theocharousa 13-5 i 11-2, dok je dramatični niz krenuo u osmini finala protiv reprezentativca Turske Bicera. Prva runda završila je 7-7, ali je otišla na stranu Turčina, u drugoj je Šapina slavio s nadmoćnih 12-1 dok je u trećoj pobijedio s tijesnih i napetih 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba za medalju bila je u njegovom stilu, pobjeda protiv Uzbekistanca Rafaloviča u prvoj rundi 6-3, nakon toga izgubljena runda rezultatom 2-2 i u trećoj odlučujućoj pobjeda tri sekunde prije kraja s 1-0 za veliko slavlje Ivana i trenera Dejana Mesarova.

Treća je to hrvatska medalja u Bakuu na svjetskom prvenstvu i treća tekvondo kluba Marjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeg dana natjecanja na SP-u nastupio je i Matej Nikolić (80 kg). Član zagrebačkog Jastreba prošao je dva kola, Bangladešanina Ahmeda (14-0, 12-0) i Kazahstanca Mirzabajeva (6-6, 6-6, 16-8) no potom je naletio na prvog nositelja Talijana Alessija kojem je pružio vrlo snažan otpor (0-4, 0-2).

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo