BRAVO, ANE / Hrvatska reprezentativka osigurala broncu na SP-u

Hrvatska reprezentativka Ana Zaninovic probila se do polufinala Svjetskog prvenstva u taekwondou u ruskom Celjabinsku te tako osigurala osvajanje najmanje broncanog odlicja.

15.5.2015.
20:57
VOYO logo

Clanici splitskog Marjana ovo ce biti cetvrta medalja sa svjetskih prvenstava, a u subotu ce imati priliku izboriti se i za odlicje "plemenitijeg kova", uspije li u polufinalu kategorije do 53 kilograma pobijediti Tajvanku Yun-wen Huang, zlatnu s proslogodisnjih Azijskih igara.

Na putu do polufinala Ana Zaninovic je u prvom kolu pobijedila Kazahstanku Farizu Aldengorovu u dramaticnom mecu u kojem je 20 sekundi prije kraja Fariza vodila 7-5 da bi Ana okrenula rezultat u svoju korsit i slavila s 11-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmini finala protiv Kolumbijke Laure Garcie imala je nesto laksi posao te je trostruka svjetska finalistica upisala pobjedu 9-2 i usla u cetvrtfinale.

Iako su svi na drugoj strani ocekivali Ruskinju Jekaterinu Kim, s kojom se Ana borila u finalu proslogodisnjeg europskog prvenstva u Bakuu, Kineskinja Tianrui Zhan je s cak 9-1 svladala rusku predstavnicu i pojavila se Ani u borbi za odlicje. Ana je bila bolja s 4-3 i izborila mjesto u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Zaninovic je prvo srebro na SP-u 2007. u Pekingu kao 19-godisnjakinja, dvije godine poslije nije putovala u Kopenhagen, da bi se vratila 2011. i osvojila zlatno odlicje i MVP naslov svjetskog prvenstva.

Prvenstvo u Meksiku 2013. ostalo je poznato po Aninom prakticki oduzetom naslovu svjetske prvakinje po isteku meca s Korejkom Yu-jin Kim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Anu Zaninovic, u petak je u Celjabinsku u akciji bio i Zagrepcanin Marko Maljkovic, u kategoriji do 54 kilograma. U prvom kolu se nije borio jer se protivnik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamed Alobeidili nije pojavio na borilistu.

U drugom kolu sedamnaestogodisnjak iz zagrebackog Osvita porazen je od Ramnaronga Sawekwiharee iz Tajlanda s 18-8, iako je do sredine trece runde vodio 7-5 i drzao protivnika na sigurnoj udaljenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike