SMIJEŠE MU SE MILIJUNI: / Furyjev menadžer otkrio koliko će platiti Wilderu da se povuče i omogući meč koji svi žele vidjeti

Image
Foto: Profimedia

Ta bi se borba predviđena za 14. kolovoza, i dalje mogla održati

19.5.2021.
8:21
Profimedia
VOYO logo

Odlukom američkog suda britanskom boksaču TysonuFuryju naređeno je da se do 15. rujna ove godine mora po treći put boriti protiv Amerikanca DeontayaWildera protiv kojeg je u veljači prošle godine osvojio naslov profesionalnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC-u.

Presuda suca Daniela Weinsteina ugrozila je održavanje dogovornog boksačkog spektakla u Saudijskoj Arabiji, u kojem bi se 14. kolovoza ove godine Fury trebao boriti protiv sunarodnjaka AnthonyjaJoshue, koji u svom vlasništvu ima pojaseve prvaka po IBF, WBA i WBO verziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fury i Wilder su se prvi put borili u prosincu 2018. u Los Angelesu, a ta je borba završila neodlučenim ishodom. U veljači 2020. Fury je slavio prekidom u sedmoj rundi dvoboja u Las Vegasu, a prema potpisanom ugovoru predviđena je bila i treća borba.

No, zbog pandemije Covida-19, Wilderove ozljede i nemogućnosti pronalaska slobodnog televizijskog termina, održavanje trećeg obračuna je neprestano bilo odgađano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Feb 22, 2020 - Las Vegas, Nevada, U.S. - HE entered the arena to the strains of Patsy Cline's Crazy and left it the sanest citizen in Las Vegas. Tyson Fury told everyone what he was going to do to Deontay Wilder. He laid out his tactical plan, his objectives, even the reasoning behind his methods. All of the secrets athletes work so hard to keep hidden, all of the elements of surprise, Fury exposed. And nobody believed him. Why? Well, the clue is in that song, a strange, maudlin entrance for such a warrior. He's crazy. And only a lunatic would tell his opponent his precise intentions. So it was a bluff, the world presumed. (Credit Image: © Kevin Quigley/Daily Mail/SOLO Syndication), Image: 500654278, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Kevin Quigley / Solo / Profimedia

Misleći da mu je ugovorna obveza meča protiv Wildera istekla, Furyjevi promotori dogovorili su dugo očekivanu borbu za ujedinjenje svih teškaških naslova protiv Anthonyja Joshue u Saudijskoj Arabiji.

Unatoč presudi američkog suda, ta bi se borba predviđena za 14. kolovoza, i dalje mogla održati, ali će na to morati pristati i Wilder. Naravno, uz određenu novčanu kompenzaciju, a Furyjev promotor Frank Warren otkrio je koliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje samo dvije opcije. Arbitraža je odlučila kako Tyson ima ugovornu obavezu koju mora odraditi. Pravno je vezan za taj meč. Nadam se da će prevladati zdrav razum i da će na kraju meč Joshue i Furyja biti onaj koji će se dogoditi. To je meč koji svi žele vidjeti. Dat ćemo sve od sebe. Svi već jako dugo radimo na tom meču. Imamo rok do kada moramo znati u kojem će smjeru Tyson krenuti. Ja se nadam da ćemo se dogovoriti s Wilderom i da će prihvatiti manje od 20 milijuna dolara", objasnio je još Warren

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo