RAZOČARANJE U HRVATSKOM TABORU: / "Ne mirim se s porazima, moramo raditi bolje"

Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov

Hrvatska je ostala bez medalje na Svjetskog boksačkom prvenstvu u Kataru.

11.10.2015.
10:15
PIXSELL, Petar Glebov
VOYO logo

Iako dva plasmana među osam najboljih na svijetu zasigurno nisu neuspjeh, hrvatski tabor očekivao je još bolji rezultat u Dohi. Poluteškaš Hrvoje Sep poražen je u zaista spektakularnom meču protiv dvostrukog svjetskog prvaka Julija Cesara la Cruza iz Kube. Bodovni su suci počastili favorita (30-25, 30-27, 30-25), koji se nije suzdržavao ni od držanja suparnika, no La Cruz je ipak i treći put zaredom bio bolji od hrvatskog šampiona.

"Moram popraviti nedostatke"

"Naravno da sam razočaran, ali nadboksao me i nisam zaslužio pobjedu. Ne volim njegov boksački stil, to njegovo bježanje po ringu. Dobro je koristio svoje eskivaže i duge ruke. Preostaje mi samo vratiti se u dvoranu i popraviti svoje nedostatke", rekao je Sep koji je početkom druge runde stao nasred ringa i otvoreno pozvao La Cruza da prestane izbjegavati borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivalo se da će najbolji superteškaš Europe Filip Hrgović imati nešto lakši posao u četvrtfinalu protiv Francuza Tonyja Yoke. Njihov jedini dosadašnji dvoboj, u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva 2010. godine, završio je hrvatskim slavljem. Međutim, Yoka je uzvratio u ključnom meču Svjetskog prvenstva i pobijedio podijeljenom odlukom bodovnih sudaca (29-28, 29-28, 28-29).

"Očito mi nije suđeno"

"Yoka je bio bolji ovaj put. Svaka mu čast, nisam radio kako treba. Očito mi je nije suđeno osvojiti svjetsku medalju, već treći put gubim u četvrtfinalu. Ništa, idemo dalje do sljedeće prilike", rekao je Hrgović, inače drugi nositelj turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni hrvatski strateg na ovom natjecanju Leonard Pijetraj nije krio razočaranje ishodom četvrtfinalnih dvoboja. Sep i Hrgović došli su kao osvajači medalja s kolovoškog Europskog prvenstva u bugarskom gradu Samokovu, a na svjetskoj smotri zastali su među osam najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taktički nismo bili dobri"

"Nažalost, bili smo blizu, ali nismo uspjeli. Naši su suparnici bili dobri i spremni, a mi nismo taktički odradili kako je trebalo. Mislim da su mečevi bili neizvjesni. Ne mirim se s porazima, moramo raditi još više i još bolje i doći još spremniji na mečeve", izjavio je Pijetraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska delegacija sljedeći tjedan vraća se u Zagreb i potom odlazi na odmor. U studenome počinju pripreme Hrvoja Sepa i Filipa Hrgovića za novu sezonu Svjetske boksačke serije (WSB) u dresu kazahstanskih branitelja naslova Astana Arlansa.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo