Oprezan ali oštar / Hrgović uoči meča s opasnim Ekvadorcem: 'Ja sam najbolji na svijetu, spreman sam za 12 rundi'

Image
Foto: Vijesti.hr

Tim Filipa Hrgovića održao je konferenciju za medije povodom boksačkog spektakla u Ciboni

5.12.2018.
10:10
Vijesti.hr
VOYO logo

Filip Hrgović (6-0, 5 KO) nastavlja lov na svjetsku titulu 8. prosinca 2018. Hrvatska boksačka senzacija branit će međunarodni WBC naslov u KC Dražen Petrović u Zagrebu protiv Ekvadorca Ytaloa Perea (11-3-2, 7 KO). Na konferenciji za medije, koju je vodio RTL-ov sportski komentator i voditelj Filip Brkić, najavljen je spektakl u Ciboni 8. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisse Sauerland komentirao je zanimljiv event koji će se održati u subotu 8. prosinca u Ciboni. "Možemo očekivati jako dobar meč, Perea je jako dobar borac, i dokle god Filip bude pobjeđivao podizat ćemo ljestvicu i ciljati prema još boljim boksačima. Veselim se i meču Ivane Habazin koja će imati priliku pokazati koliko je dobra. Pozivam vas sve na još jednu spektakularnu večer u Zagrebu", kazao je Sauerland.

Image

Novi spektakl pred domaćim navijačima: Hrgović odradio otvoreni trening uoči obrane naslova

Image

Novi spektakl pred domaćim navijačima: Hrgović odradio otvoreni trening uoči obrane naslova

"Bio je to dobar meč, sretan sam što boks dobiva mjesto u javnom prostoru kakvog zaslužuje. Bio je to veliki spektakl.Tyson Fury je pokazao kako ima muda. Filip je također na toj razini, da mu damo Wildera već danas, sigurno bi ga izazvao", dodao je Sauerland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Habazin u subotu ima revanš s Evom Bajić, od koje je prje pet godina izgubila. 

"Smatram da sam u ovih pet godina puno napredovala, da sam puno bolja i da ću pobjediti. Ona je uvijek spremna, radila je i kick boks i stalno je u treningu. Ne treba gledati njezin score jer ide na sve mečeve koji joj se nude. Vidjet ćemo koja je njezina taktika, ja imam pripremljen odgovor na sve s čime god krene. Trener i ja smo pripremili novu taktiku i vjerujem da ću ovaj put pobijediti knock outom", poručila je Habazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

Ivanin trener je kazao kako je njezino najjače oružje što sluša trenera, ne kako brojne velike zvijezde koji redovito rade po svome. "Ivana je odlučna i zna slušati. Siguran sam da će pobjediti", poručio je. 

"Da, možeš ti to", poručio je Ivanin trener odgovarajući na pitanje ima li što poručiti Ivani prije meča. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselim se svojoj prvoj obrani WBC interkontinentalnog pojasa"

"Počastit ćemo naše Zagrepčane boksačkim spektaklom u Zagrebu. Borci i borkinje imaju priliku nastupiti pred domaćom publikom i to je velika stvar za hrvatski sport. Zahvaljujem svojim promotorim koji su to sve organizirali i zbog kojih imam ovu priliku da u svojoj 6. i 7. borbi karijere nastupam u Zagrebu. Zahvaljujem svojem zagrebačkom timu koji su me pripremili da budem u savršenoj formi. Hvala Pereai što je odlučio doći. Nadam se da će doći, da nije odustao u međuvremenu. Veselim se svojoj prvoj obrani WBC interkontinentalnog pojasa", poručio je Filip Hrgović.

Image
Foto: Vijesti.hr

Na razini najvećih

Filipov Trener Pedro Diaz poručio je: "Smatram da će u subotu Filip ostvariti još jednu pobjedu". "Savršeno dobro poznajem Ytala Perea, sjajan je boksač i ima sjajnu ekipu i jako je usmjeren i predan treninzima", kazao je Diaz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o Hrgoviću, koliko je blizu ili daleko od svjetske razine koju mu svi priželjkujemo, kazao je kako je Filip pokazao jedan vrlo zavidan nivo i da je već sada na razini najvećih te da će na svjetskoj razini biti vrlo brzo. 

Yusuf Hasan, koji već neko vrijeme prati Hrgovića, kazao je da je Filip otišao u Ameriku gdje je boks na višoj razini, te je trenirajući s trenerom Diazom pokazao da je jedan boljih u svijetu. "Mislim da mu trebamo dati malo vremena da sve sjedne na svoje mjesto i da će Filip pokazati da je jedan od boljih u svijetu", poručio je Yusuf Hasan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

Filip je rođeni pobjednik

Hrgovićev menadžer Karim Bouzidi, govoreći o planovima, kazao je kako je svima želja da Filip postane svjetski prvak te kako je on rođen za to. "Samo je pitanje vremena kada će postati svjetski prvak i imati sve pojase", poručio je Bouzidi na što je Hrgović, kroz smijeh, dodao: "Barem sve!"

Na pitanje zašto je Diaz savjetovao Hrgoviću da se manje kreće nogama, iako je dobar u tome, Diaz je odgovorio kako je u ovakvim mečevima važna taktika koju je trebalo prilagoditi ovom meču. "Filip treba postati svjetski prvak, stabilan svjetski prvak i zato smo radili na taktici. Ova promjena je u skladu s razvojem prema profesionalnom boksu", poručio je Diaz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako uči Filipa kako da u nogama bude mirniji, a da mu ruke više rade. "Nisu to velike promjene, on se već prilagodio tome. Biti će to potpuni Filip koji će biti spreman za svjetski boks", poručio je. 

Image
Foto: Vijesti.hr

Na to je Filip dodao: "Ja sa najbolji boksač na svijetu, sad samo radimo na tome da budem superiorniji". Na pitanje ide li rušiti Pereu Filip je poručio kako će vidjeti kako će se meč razvijati te da, ako bude prilike, da će ga nokautirati. "Spreman sam za 12 rundi", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na Ivanu što je svoju suparnicu dovela pred gotov čin, no on će, kazao je, ovog puta biti malo oprezniji.

Ivana Habazin je na pitanje o promjenama u radu s velikim i iskusnim trenerom odgovorila da su unijeli neke promjene, više nije bazirana na defanzivu i kontru već ide u napad. "Kad sam u početku krenula intuitivno bilo mi je lakše da krenem prema naprijed, no kako sam imala više mečeva sve sam manje išla prema naprijed. Veliki mi je presing jer sam već jednom izgubila, a dva put se ne gubi. Znam da u subotu ulazim u ring i mogu poginuti u ringu ali neću iz njega izaći kao gubitnik", kazala je Ivana Habazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je na konferenciji za medije trebao sudjelovati i Hrgovićev protivnik Ytalo Perea, zlatni osvajač Pan America 2011. nije se uspio na vrijeme ukrcati na let iz Bogote te će u Zagreb stići tek sutra.

Image
Foto: Vijesti.hr

Spektakl u Ciboni

Hrgović je osigurao međunarodni WBC naslov pobjedom i spektakularnim nokautom u trećoj rundi u borbi protiv Amira Mansoura održanoj 8. rujna 2018. u Areni Zagreb, a brončani olimpijac iz Rija 2016. obećao je još jednu impresivnu izvedbu kada se vrati u glavni grad Hrvatske po obranu naslova.

Perea je osvajač zlata na igrama Pan America 2011., a na kvalifikacijskom putu za Olimpijske igre u Londonu 2012. porazio je Dominica Breazealea i Simona Keana te je potom na natjecanju izgubio od osvajača zlatne olimpijske medalje u Pekingu 2008., Roberta Cammarellea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Novi spektakl pred domaćim navijačima: Hrgović odradio otvoreni trening uoči obrane naslova



U profesionalnom boksu Perea je ubilježio 11 pobjeda, uključujući 7 nokauta te pružio izuzetan otpor u borbama sa bivšim svjetskim prvakom Guillermom Jonesom i visoko rangiranim Adamom Kownackim iz Poljske.

Borba za međunarodni WBC naslov između Filipa Hrgovića i Ytaloa Perea bit će glavna borba boksačke priredbe koja će se održati 8. prosinca 2018. u KC Dražen Petrović, a popis svih borbi bit će uskoro najavljen.

Ulaznice su dostupne po cijenama od 150 kuna putem interneta na www.eventim.hr.Cijeli događaj u Hrvatskoj ekskluzivno i uživo prenosit će RTL televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo