POZADINA MOŽDA I NAJVEĆE MMA BORBE IKAD: / Povijest Khabiba i McGregora skriva paklenu tajnu; 'O da, njih dvojica se mrze'

Image
Foto: AFP

Razgovarali smo s Markom Petrakom o nadolazećoj subotnjoj borbi Nurmagomedov - McGregor u Las Vegasu

5.10.2018.
12:00
AFP
VOYO logo

Bivši vlasnik dva UFC pojasa Conor McGregor (21-3-0) i aktualni neporaženi prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov (26-0-0) )u subotu ulaze u slavni Octagon u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Dugo je to očekivana borba. "The Notorious" je izbjegavao Rusa, ali je na kraju, na radost čitavog borilačkog svijeta, do dogovora za borbu i došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZASTRAŠUJUĆA PRIJETNJA MCGREGORA: ‘Nokaut će biti razarajuć, od prvog zvuka zvona krećem po njegovu glavu’

Vruće rivalstvo i osobne razlike između McGregora i Nurmagomedova nisu jedine stvari koje će donijeti sa sobom ovog vikenda na UFC 229 priredbi, o čijoj glavnoj borbi večeri američki mediji pišu, a MMA stručnjaci i analitičari govore u kontekstu najveće borbe u MMA povijesti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McGregor se vraća u kavez nakon dvije godine odsustva

Da priča bude zanimljivija, McGregor se vraća u kavez nakon dvije godine odsustva. Točnije, Irac je više od 20 mjeseci bez borbe u MMA, a sad je pred njim najteži izazov u karijeri. Ma, ima tu svega, kad su njih dvoje u pitanju, kao i pozadina ove borbe...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima tu svega pomalo. U pravu ste kad kažete da PR stručnjaci iz UFC ili, recimo u boksu ili bilo kojem borilačkom sportu, svaku sljedeću veliku borbu nazivaju najvećom u povijesti, čisto da bi gledateljstvo dobilo dojam da se radi o nečem posebnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put jest uistinu nešto posebno jer se McGregor, koji je bez sumnje najveća, ne samo MMA zvijezda nego i borilačka zvijezda, jedan od najvećih i najpopularnijih sportaša na kugli zemaljskoj, vraća u kavez nakon dvije godine što je velika i bitna stvar za UFC u poslovnom i svakom drugom smislu, a dodatnu veličinu tom meču donosi i taj sukob s Khabibom, za koji mnogi smatraju da je isceniran da bi se digla potražna za meč, odnosno njegova marketinška isplativost, kazao nam je hrvatski "Joe Rogan", urednik borilačkog portala Fight SiteMarko Petrak i nastavio:

STOJE LI UFC I MCGREGOR IZA NAPADA NA AUTOBUS? Nurmagomedova teorija ima smisla; White se morao suočiti s optužbama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UFC očekuje rekordnu prodaju PPV-ova

"UFC očekuje da će rekordno prodati PPV-ove, točnije da će prodati 2,5 milijuna pretplatničkih prava za prijenose, pa prema tome sigurno bi trebao biti najkomercijalniji i najisplativiji, a da li je najveći, tu mislim da svaki fan mora zaključiti sam za sebe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BIVŠI UFC BORAC ZA NET.HR O MOŽDA I NAJVEĆOJ BORBI U MMA POVIJESTI: ‘Njih dvojica se jednostavno ne vole, i to je to’

Khabib i McGregor imaju pozadinu sukoba. U travnju ove godine McGregor je napravio skandal u New Yorku (Barclays Centeru u Brooklynu), kad je u stanju pomahnitalosti ozlijedio nekolicinu ljudi, a koji je na kraju jako dobro iskorišten u promotivne svrhe ove borbe, jer ga je McGregor više puta potencirao na press konferenciji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meta pomahnitalog Irca bio je, naravno, Nurmagomedov koji se tada na eventu borio protiv Alexandera Jayja Iaquinte. U trenucima koje je teško nazvati ikako drugačije nego apsolutno ludilo irski je borac divljao, sukobljavao se, a u jednom je trenutku i zaštitnom ogradom nasrnuo na minibus pri čemu su ozlijeđene osobe koje su sjedile u njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da, njih dvoje se zaista ne vole'

Michael Chiesa i Ray Borg nastradali su u napadu Mcgregora nakon što ih je zasulo razbijeno staklo s minibusa koji je ovaj gađao u pokušaju traženja kavge, dok je sve teško psihički djelovalo na Rosu Namajunas...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, njih dvoje se zaista ne vole, a ne vole se od kad je došlo do incidenta između dva sunarodnjaka Khabiba Nurmagomedova i Artema Lobova koji je bio dio McGregorovog tima, njegov najvjerniji sparing partner i dugogodišnji prijatelj. Tijekom jednog meča na kojem nije bilo McGregora, Lobov je bio sam, Khabib i njegova ekipa okružili su ga u hotelu i Khabib ga je pljusnuo. Iz razloga, što ga je Lobov vrijeđao u jednom intervjuu. Upravo je to bio povod Conorovom dolasku u Brooklyn uoči UFC 223 eventa kad je napravio incident s autobusom. Pravo pitanje se postavlja, je li McGregor, kao što jest, marketinški i PR genijalac, već tada znao da bi Khabib trebao dobiti Alexandera Jayja Iaquint, pa tako posijati sjeme borbe nekoliko mjeseci unaprijed, da bi kasnije postigao taj hype oko borbe, to je pravo pitanje. Nećemo špekulirati jer to točno ne znamo, ali ono što znamo je to da se njih dvojica mrze", govori nam Marko Petrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nurmagomedov je favorit, ali...

Prema kladionicama, Nurmagomedov je favorit u ovoj borbi, ali i McGregor "svog konja za utrku ima"...

"Ono što ovaj meč čini posebno zanimljiv je to da i jedan i drugo mogu pobijediti vrlo lako i izgubiti vrlo neugodno, zavisi tko će nametnuti sebe u svom području. McGregor je bolji od Khabiba u stojci toliko koliko je Khabib bolji u hrvanju od Conora. Tamo gdje je McGregor najslabiji, tamo je Khabib najbolji, a to je hrvanje. McGregoru ne odgovaraju hrvači. S druge strane, Khabib je najbolji mogući grepler i hrvač kojeg možete u UFC-u naći. Ali, problem je u tome što borba počinje u stojci i on mora naći način da borbu prebaci na tlo. E sad, u tih prvih minutu, dvije, pet, rundu, dvije, koliko, ne znamo. Po ovom Conor svakako ima veliku šansu pobijediti jer je najbolji udarač u diviziji, ali Khabib je favorit. Jako težak meč za prognozirati i nezahvalan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najteži meč u karijeri za McGregora

McGregor je, kaže nam Petrak, svjestan koliko će mu biti težak meč protiv Khabiba i kao takav je odbio bilo kakvu mogućnost svjetske turneje i dodatne promocije u obliku nekih ludih presica, tako da se sve svelo na onu presicu u New Yorku i sad u tjednu borbu. Zato i nema baš onog ludog hypea, ali s obzirom da su sve ulaznice rasprodane za tri minute, tako nešto, očito da UFC predviđa da će biti rekordna prodaja PPV-ova i sukladno s tim imaju neke podatke koji govore da je hype ogroman. Ja se veselim zato što se vraća čovjek koji je prvi bio osvojio dvije titule i koji je ikona, a s druge strane me zanima meč protiv Khabiba. Kao fan, mislim da je u UFC-u bilo mečeva koji su imali veći hype od ovoga", zaključio je Marko Petrak.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo