POTRESNA ISPOVIJEST DEONTAYA WILDERA: / Otkrio malo poznat detalj iz života: 'Držao sam pištolj u ruci i htio se ubiti...'

Image

Drugog boksača po Boxrecu krajem mjeseca čeka veliki izazov

4.2.2020.
11:34
VOYO logo

Jedan od najboljih teškaša današnjice, DeontayWilder (34), otkrio je kako je prije 15 godina skoro počinio samoubojstvo zbog životnih okolnosti u kojima se našao. Svjetski prvak po WBC-u imao je samo 19 godina kada mu se rodila kćer Naieya. Nesreća je bila u tome što se rodila s teškim poremećajem koji nosi naziv spina bifida. To je naziv za rascjep kralježnice, zbog čega nastaje nepotpuno zatvaranje kralježničke moždine.

"U životu mi je najteže bilo 2005. kada sam dobio kćer, a najnižu točku dosegnuo sam 2006. kada sam u jednom trenutku držao pištolj u krilu te sam bio spreman počiniti samoubojstvo. Takve su mi se misli motale po glavi. Svi smo mi ljudi i takve misli se svima pojave u trenucima kada prolaze neku vrstu depresije ili kada prolaze teško razdoblje u životu", ispričao je Wilder za BT Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prođe vam glavom misao da je to jedini način na koji možete okončati tu agoniju. Ne razmišljate o nikome drugom, samo o sebi i o tome što vam se događa. Jako je teško s 19 godina dobiti prvo dijete s takvim poremećajem. Svi se molimo da nam se djeca rode zdrava, a kada se pojavi takav izazov u toj dobi onda imate ogroman zadatak ispred vas. Bolesnom djetetu je potrebno više ljubavi nego normalnom i zaista je teško pogotovo kada jedva krpate kraj s krajem, a morate platiti račune i druge stvari. Živite od plaće do plaće. Prošao sam to i znam kakav je to osjećaj", ispričao je Wilder, koji je u to vrijeme radio kao konobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U listopadu 2005., s 20 godina odlučio je sve uložiti u boksačku karijeru kako bi zaradio novac i pomogao svojoj kćeri. Tri godine kasnije osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, a u godinama koje su uslijedila popeo se do vrha.

Pred Wilderom je sada novi izazov jer 22. veljače brani naslov prvaka protiv Tysona Furyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo