PIJETRAJ OTVORIO DUŠU: / Govorio o Hrgoviću, Babiću, Mavroviću, Tysonu...: 'Ne znam zašto je otišao od mene'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Bivši Hrgovićev trener danas se bine o karijeri Alena Babića

6.12.2020.
15:20
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Gost HRT-ove emisije Nedjeljom u 2 bio je boksački trener Leonard Pijetraj.

"Puno je objašnjenja zašto se voli boks. Drugačije boksati po nekim pravilima, sportsko, a razlika je tučnjava na ulici. Ako i imamo neki "problem" jer volimo boksati, to je dozvoljeno", rekao je Pijetraj. prokomentirao je povratničku borbu Mikea Tysona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni se nisu borili, to je čisti marketing. Fale im svjetla pozornice, nekima i novac. Svima je lijepo vidjeti ta lica, ali mislim da neće dalje proći jer to nije bio pravi meč, nego sparing", kazao je.

Hrvatski teškaš Filip Hrgović otišao je od Pijetraja nakon 11 godina te prestao suradnju s njime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

08.12.2018., Zagreb, KC Drazen Petrovic - Fight night Zagreb, borba za WBC internacionalni pojas u teskoj kategoriji na 8 rundi: Filip Hrgovic (CRO) – Kevin Johnson (USA). Photo: Igor Kralj/PIXSELL

"Uspjeh je samo dio procesa, on ne smije biti cilj, jer ako se ne ostvari cilj padne se u depresiju. Pobjeda i poraz isto su dio procesa, daleko od toga da nemam emocija, ja pokušavam sve svoje provesti u djelo. Nitko ne voli da ste ljuti, od toga nema ništa. Ne znam zašto je otišao od mene. Vrhunski sportaši jako teško dijele slavu. Djeca, koja imaju roditelje za trenere, teško pričaju superlativima o roditelju. Zašto? Jer se slava teško dijeli, a uvijek treba krivac. Ako čovjek postane prvak svijeta juniorski, prvak Europe, ako uzme Olimpijsku medalju, ne znam gdje je greška. Moguće jest da on misli da smo mogli više", rekao je Pijetraj te je upitan je li problem bio ugovor s Hrgovićem.

"Mi smo riješili svoje probleme. On je pristao da me 'obešteti', imali smo odličnog suca koji je to odradio profesionalno i ljudski. Dogovorili smo se", rekao je i prokomentirao prepucavanje sa Željkom Mavrovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook, Alen Babić
Image
Foto: Facebook, Alen Babić

Alen Babić

"Došao sam u situaciju kada se dodiruje moje boksače, na Svjetskom prvenstvu je moj Marko Milun koji ima brojne uspjehe, a direktor reprezentacije govori da je on stalno nokautiran i da bi mogao uništiti zdravlje. On je bio odličan boksač, nije mu trebalo ovo u Savezu", poručio je.

Za kraj je govorio i o potencijalnoj borbi Alena Babića i Hrgovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema tu ima ili nema. Tu netko kad odluči, promotor Eddie Hearn, da će te boksati, vi ćete boksati. To se nas ne pita. Što se mene tiče, kažem momcima, ako postoji da je netko bolji od tebe u klubu, nemaš kud dalje, ako ima netko tko misli da je bolji od tebe u državi, a ti misliš da je loš - išamaraj ga i idi dalje, odmah zatvoriš usta. Babić je jedan od rijetkih boksača koje ja imam koji nikad nije pitao koliko će dobiti novaca, zanima ga samo borba, on je rekao da nema problema", zaključio je Pijetraj.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo