OTAC TRAGIČNO PREMINULOG BOKSAČA OPROSTIO SE OD SVOG SINA EMOTIVNIM POSTOM: / 'Sine moj, počivaj sad, vidjet ćemo se opet'

Image

John Westgarth, otac britanskog boksača Scotta Westgartha koji je preminuo dva dana nakon, za njega važne borbe, oprostio se od sina emotivnim postom na Facebooku

28.2.2018.
20:59
VOYO logo

Hexham i Sheffield tuguju. Cvijeće i poruke pozdrava, onih posljednjih, zavladali su u ova dva grada na Otoku. Scott Westgarth (31), bio je britanski boksač koji se rodio u Hexamu. Boksao je u poluteškoj kategoriji, a preminuo samo dva dana nakon borbe u engleskom Doncasteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BOKSAČ UMRO DVA DANA NAKON POBJEDE: Na ovom videu, snimljenom odmah nakon borbe, vidjelo se da mu nije dobro…

Nitko ne može vjerovati da Scotta više nema

Obitelj, djevojka Natalie, prijatelji, nitko ne može vjerovati da Scotta više nema. Zavladala je tišina, praznina, svi čekaju da se on pojavi na vratima kuće, dvorane u Sheffield u kojoj je trenirao, u kojoj je lovio svoje boksačke snove...

Neće doći. Scotta više nema. Scott je preminuo u ponedjeljak, nakon subotnjeg meča u poluteškoj kategoriji. Nakon borbe mu je pozlilo, u bolnicu su ga primili s izljevom krvi u mozak. Doktori su ga pokušali spasiti. Bezuspješno. Obitelj i djevojka bili su s njim do kraja. Njegov otac, 58-godišnji John Westgarth, inače bivši boksač koji je imao 29 mečeva kao profesionalac, kako piše britanski Telegraph, skupio je snage i oprostio se od svog sina emotivnim postom na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad su se moji dečki rodili, pitao sam se hoće li koji od njih biti boksač. Svi koji me poznaju znaju da sam blagoslovljen s četiri dečka koji su sad veliki i snažni muškarci. Svaki od njih je poseban na svoj način, ali mislim da se ova trojica neće naljutiti ako kažem nešto više o jednom, njihovom bratu, onom koji je bio najposebniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Scott Westgarth je bio jedinstven u svakom pogledu'

Boks je bio veliki i važni dio mog života, posebno kad su na svijet došla prva dva sina. Scott je bio moja beba, drugi je došao na svijet. Bio je jedinstven i poseban dječak. Nisam samo ja ostao bez njega, svi smo ostali" piše otac u prvom dijelu posta.

"Izgubio sam ga. Scott Westgarth je bio jedinstven u svakom pogledu, vjerujte mi, ovaj mladi čovjek mogao je sve. Sport, nije bilo važno koji, bio je izvrstan u svakom. To je bilo gotovo nerealno. Samo reci što treba napraviti, on bi to učinio. Boksačka karijera počela je malo klimavo, ali onda je pronašao pravi put, znao je boksati, znao je pobijediti. Njegov skor govori za njega. Svi koji su ga ikada sreli ili stajali u ringu nasuprot njega, ili ga gledali, rekli jednu stvar - on je jedinstven! I on je to znao! Scott, nisi bio samo moj sin, bio si mi i najbolji prijatelj, vrlo jedinstven. Kako ćeš mi samo nedostajati", s tugom je pisao John Westgarth...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim se svima zahvaliti na izrazima sućuti. U ovom trenutku ne mogu se dovoljno zahvaliti svima vama, ali hoću, budem... Zahvaljujem novinarima na svim pisanjima i tekstovima oproštaja od mog sina, odavanju počasti mome sinu sa svojim pisanjima. Ne brini sine moj, pazit ćemo na tvoju Natalie. Ma znam da si ti sad tu i da ćemo opet mi razgovarati. Oprosti za sve ove suze, znam da bi mi sad rekao: 'Tata, budi muško!' Počivaj u miru, sine, vidjet ćemo se opet. Volim te...", stoji u postu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Westgarth je u važnom dvoboju na bodove pobijedio Deca Spelmana, ali pozlilo mu je ubrzo nakon meča. Nakon pobjede u tom tragičnom meču, Scott je bio na korak do titule engleskog prvaka u poluteškoj kategoriji, sedam godina nakon što se počeo baviti boksom. Bio je instruktor skijanja, radio je i kao kuhar, ali boks mu je bila najveća ljubav. Kao boksač je i otišao na onaj svijet. Počivaj u miru Scott. Do neke nove borbe!

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo