Na Facebook profilu slavne K1 organizacije Glory kickboxing osvanula je zanimljiva kompilacija legendarnog bivšeg K1 i MMA borca Mirka Cro Copa Filipovića u trajanju od 3:38 minuta, kojom su se željeli pokloniti borilačkom liku i djelu ovog ubojitog i velikog Hrvata, najvećeg našeg MMA borca ikad. U opisu kompilacije stoga stoji:

'Mirko je bio nešto posebno i razarao je konkurenciju'

"Desna noga bolnica, lijeva noga groblje. Legenda o Cro Copu. Mirko je bio nešto posebno i razarao je konkurenciju", stoji u opisu videa kao i u samoj kompilaciji u kojoj se ističe kako je Mirkov kickbox napravio revoluciju u MMA sportu, odnosno, kako je njegova K1 tehnika utjecala na razvoj slobodne borbe uopće.

Fanovi na društvenim mrežama koji prate Facebook profil spomenute K1 organizacije ističu u komentarima kako je Mirko prava i istinska legenda borilačkog sporta uopće i kako su Mirkovi udarci nogom bili razorni, kako je posjedovao dobre boksačke vještine i kako spada u red najvećih boraca ikad.

Jedan od najubojitih udarača ikad u borilačkim sportovima

Mirko je zasigurno jedan od najubojitih udarača ikad u borilačkim sportovima...

“Njegov udarac nogom jačine je 2721.554 kg. Možete li zamisliti što se događa u glavi suparnika kad ga ova hrvatska noga pogodi? Tijekom karijere Mirko je nanio puno boli suparnicima. I neki od njegovih nokauta bili su stvarno brutalni”, navodi se u videu The World of Boxing koji je u listopadu prošle godine u vlastitoj produkciji donio je kompilaciju u kojoj možemo vidjeti neke od Mirkovih najspektakularnijih udaraca nogom u glavu, prisjetiti se kako je nekad rušio suparnike u slavnom Prideu kroz, prema njihovom izboru, 5 Cro Copovih najznačajnijih udaraca nogom u glavu, gledajući čitavu karijeru. Više o tome čitajte i gledajte - OVDJE.

“Desna noga bolnica, lijeva noga groblje.”- rečenica koju je Mirko Filipović jednom prilikom izgovorio i koja je zorno opisivala što je bila najveća prijetnja njegovim protivnicima.

Lijevi high-kick bio je Cro Copov zaštitni znak kojeg su se pribojavali svi koji su s njim ulazili u borbu, nakon kojeg su mnogi padali i koji ga je proslavio. Vinkovčanin je ostavio neizbrisiv trag u borilačkom svijetu i bio je borac zbog kojeg su mnogi u cijeloj regiji zavoljeli borilačke sportove i pokušali krenuti njegovim putem… Utjecao je na popularnost slobodne borbe, toliko da su svi odjednom postali MMA fanovi…

Pionir slobodne borbe

Najbolji hrvatski MMA borac svih vremena pionir je slobodne borbe i ugledni bivši K1 borac, ne samo na ovim prostorima, neko i općenito. I dan danas njegova borba u Prideu za naslov prvaka svijeta u slobodnoj borbi, za teškaški pojas protiv Fjodora Jemjeljanenka, najiščekivanija je MMA borba u povijesti.