ON PONIŽAVA SVOJE SUPARNIKE: / 'Umjetnik' je svojom pojavom oživio boks! Sad svi pričaju o njemu

Image
Foto: Screenshot

Vasyl Lomačenko ovog je vikenda još jednom impresionirao svojom boksačkom izvedbom i dokazao zašto ga smatraju budućim boksačkim superstarom.

29.11.2016.
10:55
Screenshot
VOYO logo

Lomačenko je boksač koji je svojom kvalitetom boksa oduševio boksački svijet još kad je bio amater, osvojivši po dva olimpijska i svjetska zlata te jedno europsko, a zbog tih rezultata je u profesionalcima odmah uletio među i već u svom prvom profesionalnom nastupu se borio za titulu prvaka.

SENZACIONALNA VIJEST: Proslavljeni hrvatski boksač vraća se u ring! Borit će se protiv bivšeg prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih amatera u povijesti boksa

Jedan je od najboljih amatera u povijesti boksa. Doživio je samo jedan poraz u 397 mečeva, a u kratkoj profi karijeri već je osvojio naslove u dvije težinske kategorije. "Umjetnik", kako je ovaj boksač dobio nadimak zbog svojeg sjajnog boksačkog stila, trenutno ima skor 7-1 u WBO organizaciji u kojoj je vlasnik svjetskog pojasa u superperolakoj kategoriji, a ovaj 28-godišnjak iz borbe u borbu raste svojom kvalitetom i u budućnosti se od njega očekuju velike stvari.

Sucu rekao kako ne želi nastaviti borbu

Što se tiče njegovog meča protiv Jamajčanina Nicholasa Waltersa (26-1-1, 21 KO) u superperolakoj kategoriji, koji je u subotu bio održan u Las Vegasu, vrijedi spomenuti da je Lomačenko doslovno ponizio svog protivnika koji je predao borbu u 7 rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski Daily Mail javlja kako je Walters u borbi protiv Lomačenka izgledao izgubljeno i poniženo. Britanci pišu kako je sucu jednostavno u sedmoj rundi rekao kako ne želi više nastaviti borbu i pojas prvaka je, tako, u Lomačenkovim rukama.

Image

Uoči borbe Walters je bio dosta bahat

Walters je uoči borbe bio dosta bahat i naglašavao kako će slomiti svog protivnika. No, kad je ušao u ring bio je nemoćan. Doduše, nije primio niti jedan pravi udarac, ali nije mogao ugroziti svog protivnika koji je, za razliku od njega, pokazao sjajnu tehniku, odličan rad nogu i brzinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vječna debata o tome tko je najbolji 'udarac - za udarac' boksač trenutno u svijetu dobio je još jednog fenomenalnog kandidata. Riječ je o Vasyliju Lomačenku. Radi se o boksaču koji ima 'plesačke noge', munjevitu brzinu, jedinstvenu tehniku kretanja, percepciju ugla iz kojeg kreće u napad i jak udarac", piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedbe s Alijem

Lomačenkov menadžer je vrlo utjecajni Bob Arum koji je uvjeren kako je Ukrajinac čovjek koji će prodrmati boks kao takav i oživiti ga iz sjene u koju je zapao pojavom slobodne borbe koja je, trenutno, ipak popularnija kod borilačkih zaljubljenika. Arum je u hvaljenju svog štičenika toliko daleko otišao da je njegove boksačke kvalitete usporedio s onima najvećeg ikad, Muhammada Alija, ističu Britanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo