NIŠTA OD SPEKTAKULARNOG POVRATKA: / Evo zašto Cro Cop neće nastupiti u Zagrebu!

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Jučer je stigla sjajna vijest da Mirko Filipović ipak nije bio dopingiran.

10.1.2016.
12:01
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

No od svega toga, kako piše Fightsite, ipak neće biti ništa. Mirko Filipović je u razgovoru za Večernji list izjavio kako želi, iako se umirovio prije dva mjeseca, i službeno skidanje suspenzije. No, za sada, ta dvogodišnja kazna ostaje na snazi.

"Mirko je kršio UFC-ovu antidopinšku politiku"

“Neovisno o tome je li Filipović aktivno koristio zabranjenu supstancu u vrijeme testiranja, priznao je njihovo korištenje, pokušaj i posjedovanje ljudskog hormona rasta, što je i dalje kršenje UFC-ove anti-dopinške politike”, poručila je glasnogovornica USADA-e Annie Skinner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko nije krio da je u pripremama za meč s Anthonyjem Hamiltonom, u liječenju ozlijeđenog ramena, koristio krvnu plazmu i hormon rasta, koji, dakako, nije dozvoljen. Želio se spremiti za UFC Fight Night Event u Seulu krajem studenog, no to nije uspio, s obzirom na loše stanje ramena. Objavio je odluku o svom umirovljenju, a dva dana kasnije, stigla je odluka o Filipovićevoj suspenziji.

USADA-i je važno da je Mirko priznao

Iz USADA-e, navodi Fightsite, nisu željeli komentirati je li Mirko prošao test ili ne, jer im to nije važno nakon njegovog javnog priznanja. Kako je i sam najavio, postojala je velika mogućnost da testovi ne otkriju ništa zbog male količine koju je koristio puno prije najavljenog nastupa. To se i dogodilo, a da se sam nije prijavio, sada bi se već mogao spremati za zagrebački spektakl event i nitko ne bi ništa znao. S trenutnom suspenzijom može se vratiti tek 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je to moja pogreška''

“Sve je to moja greška, ali ne što sam uzeo hormon rasta da probam zalječiti rame već što sam glumio poštenjačinu i sam im prijavio, ali valjda je tako trebalo biti”, napisao je Cro Cop još krajem studenog.

Jučer se na Facebooku obratio svojim navijačima, sretan zbog činjenice da je negativan na dopinškom testu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo