NEVJEROJATAN PREOKRET U BOKSAČKOM MEČU STOLJEĆA: / Sud odlučio da se Fury ne smije boriti s Joshuom, nego ponovo s Wilderom

Image
Foto: John Gurzinski / AFP / Profimedia

Tyson Fury jučer je najavio svoju i Joshuinu borbu, no danas je situacija bitno drugačija

18.5.2021.
8:43
John Gurzinski / AFP / Profimedia
VOYO logo

Nakon što je službeno najavljena borba stoljeća između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, organizatori su morali malo povući ručnu. Umiješao se u cijelu priču bivši WBC-ov prvak Deontay Wilder koji je nekako putem arbitražnog suda uspio dobiti presudu da se Fury mora boriti s njim, a ne s Joshuom.

Kako prenosi britanski BBC, američki sud odlučio je da se Wilder i Fury moraju (po treći put) boriti već ove godine, i to prije 15. rujna. Meč Joshue i Furyja dogovoren je za 14. kolovoz, a trebao se održati u Saudijskoj Arabiji, gdje su organizatori već navodno izdvojili 106 milijuna funti samo da bi se borba održala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da svi što prije žele gledati borbu Joshue i Furyja, a ova sudska odluka vjerojatno će to samo otežati, no ne i potpuno otkazati. Joshua i Fury su se, skupa sa svojim promotorima, jako dugo dogovarali oko svoje međusobne borbe pa je teško pomisliti da će se zbog ovoga sad sve otkazati ili odgoditi.

Kako piše BBC, za Wildera je ova presuda samo jedan dobar žeton u igri u kojoj će vjerojatno dobiti nešto novca da cijelu stvar zaboravi, a možda će tražiti i priliku da se obračuna s pobjednikom u borbi Tysona Furyja i Anthonyja Joshue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
FURY POTVRDIO OGROMNU VIJEST I NAJAVIO 'NAJVEĆI SPORTSKI DOGAĐAJ U POVIJESTI': /

'Jedva čekam razbiti Joshuu'

Image
FURY POTVRDIO OGROMNU VIJEST I NAJAVIO 'NAJVEĆI SPORTSKI DOGAĐAJ U POVIJESTI': /

'Jedva čekam razbiti Joshuu'

'Baš sam se čuo s princom...'

Tyson Fury jučer je najavio svoju i Joshuinu borbu.

“Za vas imam ogromne vijesti. Upravo sam razgovarao sa saudijskim princom Khalidom koji mi je rekao da će se ova borba 100 posto održati. 14. kolovoza je datum, a sve oči svijeta bit će uperene u Saudijsku Arabiju. Jedva čekam, ponavljam, jedva čekam razbiti Anthonyja Joshuu na najvećoj pozornici svih vremena. Ovo će biti najveći sportski događaj koji je ikad ukrasio planet Zemlju. Ovo se ne propušta”, poručio je Fury preko Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao i Hrgović

Svoja predviđanja za ovu borbu dao je nedavno za RTL i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović.

“Bit će to ogromna borba. Jedva čekam vidjeti je i nadam se da će se uskoro dogovoriti. Mnogo ljudi otpisuje Joshuu i daje prednost Furyju zbog njihovih posljednjih nastupa, ali po mom mišljenju Joshua ima više oružja. Bolji je i veći udarač, pogađa više kombinacija, brz je na nogama i bolji u bliskoj borbi. Fury ima neugodan stil, ali to je sve”, izjavio je Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, smatra da je Joshua u prednosti. “Joshua je kompletniji borac. Dajem mu blagu prednost”, zaključio je.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo