VIDEO: / On je novo hrvatsko boksačko čudo!

Dvadesetogodišnji Filip Hrgović novi je teškaški prvak Svjetske boksačke lige. Mladi je Hrvat u subotu navečer u Londonu nadboksao Kazahstanca Murtuzalijeva.

10.6.2012.
10:14
VOYO logo

"Boksao je koliko je trebalo. Mogao je i pojačati tempo da je trebalo", ustvrdio je njegov klupski suborac Hrvoje Sep.

Prve tri runde Filip je uvjerljivo dobio. Kada je niži Kazahstanac uspio skratiti distancu, Hrgović je primio četiri teška krošea, ali je pokazao da ih dobro trpi. Već u sljedećoj rundi Murtuzalijev nije odgovarao na jednu Hrvatovu seriju svih vrsta udaraca, pa mu je sudac brojao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I prije sudačke odluke članovi njegova Paris Uniteda su likovali, pa tako i vlasnik momčadi Brahim Asloum. Osim s pojasom prvaka, Filip se 'okitio' i sa 10.000 USD.

Filip Hrgović u akciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teška borba, no kontrolirao sam ju od početka do kraja. Primio sam nekoliko opasnih krošea, no to me samo motiviralo. Ovo je jedan od vrhova moje dosadašnje karijere i s ovim najavljujem velike stvari. Rekao sam predsjedniku AIBA-e još u ringu, kod proglašenja, da imam što reći i na Olimpijskim igrama i ako je u njegovoj moći neka pomogne da me pozovu", kazao je najmlađi pobjednik večeri.

Još u ringu, Hrgović je od publike tražio pljesak za svog trenera Leonarda Pijetraja koji je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Filip se voli potući, a za ovu borbu je bilo važno da izbjegava tučnjavu, da koristi svoje duge ruke i plasira što više direkata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo