NAJTEŽA BORBA BIVŠEG PRVAKA: / Čovjek koji je pobijedio Alija i priredio jedno od najvećih iznenađenja u boksu boluje od teške bolesti

Image
Foto: Profimedia

U svojoj osmoj profesionalnoj borbi šokirao je svijet

3.1.2020.
10:30
Profimedia
VOYO logo

Bivši svjetski boksački prvak Leon Spinks (66), koji je 1978. priredio jedno od najvećih iznenađenja u borbi za naslov kada je podijeljenom sudačkom odlukom slavio protiv MuhammadaAlija, boluje od raka prostate. Spinks je prošlog mjeseca u teškom stanu prebačen u bolnicu u Las Vegasu, ali se do sada nije znalo o čemu je riječ.

"Bit će ovo teška i dugačka borba, ali smo odlučni pobijediti bolest. Pozitivne poruke podrške koje je dobio puno mu pomažu", izjavila je boksačeva supruga Brenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spinks je, inače, 1976. osvojio zlatnu medalju a Olimpijskim igrama u Montrealu. U svojoj osmoj profesionalnoj borbi dvije godine kasnije šokirao je svijet pobjedom protiv Alija što se smatra jednom od najvećih iznenađenja u povijesti boksa. Tada je postao prvak, ali mu je Ali uzvratio iste te godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru je završio s omjerom od 26 pobjeda i 17 poraza dok su tri borbe u kojima je sudjelovao završile bez pobjednika. Ukupno je 14 borbi okončao nokautom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo