NAJSTRAŠNIJI UFC BORAC ŽELI NAJVEĆI TEŠKAŠKI MEČ SVIH VREMENA: / 'Stipe predugo vremena drži diviziju zarobljenom'

Image
Foto: Profimedia

'Stipe predugo vremena drži diviziju zarobljenom. Dvije godine ova divizija nije vidjela drugu borbu'

8.12.2020.
12:19
Profimedia
VOYO logo

Prvi izazivač prema UFC ljestvici, zastrašujući Francis Predator Ngannou (16-3-0) još jednom je poslao poruku čelniku najelitnije svjetske organizacije slobodne borbe Dani Whiteu, odnosno napravio pritisak da konačno i dogovori tu borbu koja će se, sasvim vjerojatno i očekivano, ponajviše zbog PPV-ova, u Americi kao i u ostatku boriačog svijeta biti okarakterizirana kao najveća teškaška borba ikad. Ngannou je sasvim drugi borac nego što je bio u prvoj borbi protiv Stipe Miočića, koji ga je u tom meču propisno MMA školovao, na način da ga je uništio u parteru, a izdržao je Kamerunčeve silovite nalete, kojima melje suparnike.

Samo se prisjetite dolje povijesnog nokauta Overeema i sve će vam biti jasno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

BOSTON, MA - JANUARY 20: Stipe Miocic throws a punch against Francis Ngannou in their Heavyweight Championship fight during UFC 220 at TD Garden on January 20, 2018 in Boston, Massachusetts. Mike Lawrie,Image: 360813821, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Image
[VIDEO] MIOČIĆEV UČENIK BRUTALNO NOKAUTIRAO PROTIVNIKA: /

Ovakvo razorno uspavljivanje ne može se vidjeti svaki dan

Čekao da Miočić i Cormier odrade svoju trilogiju

Aktualni teškaški UFC kralj Stipe Miočić (20-3-0) i Ngannou bi se po drugi put trebali susresti u borbi za UFC-ovu titulu teške kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je jasno još od kolovoza i Miočićeve pobjede nad Danielom Cormierom po drugi put zaredom. Uskoro će dakle proći četiri mjeseca od te spoznaje, a datuma njihove borbe još uvijek nema...

Postoji tek informacija koju je iznio Dana White. Njome je otkrio kako bi Miočić trebao biti spreman boriti se u ožujku iduće godine. U pitanju bi trebala biti UFC 259 priredba, no za istu još uvijek ništa nije potvrđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki MMA Fighting piše da, nakon što je u svibnju za samo 20 sekundi riješio Jairzinha Rozenstruika, Francis Ngannou nije ni slutio da će sedam mjeseci kasnije još uvijek čekati vijest, bilo kakvu informaciju o svojoj sljedećoj borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nije potpisao nikakav ugovor o borbi s Miočićem

"Neprikosnoveni prvak broj 1. u teškoj kategoriji na listi Miočićevih izazivač znao je da će doći do početnog kašnjenja s već planiranom trilogijom između aktualnog prvaka Stipe Miočića i Daniela Cormiera, koji su podijelili učinak u svoje prve dvije borbe. Miočić je konačno porazio Cormiera jednoglasnom odlukom u kolovozu, a Ngannou se počeo nadati povratku u akciju prije kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tada je 34-godišnji umjetnik nokauta, najstrašniji UFC borac, dobio vijest da Miočić neće biti spreman za ponovno natjecanje 2020. godine. Od tada je Ngannouu rečeno da će se boriti za titulu u teškoj kategoriji u prvoj četvrtini 2021. godine, ali bez ugovora u njegovoj ruci teško je znati što će se točno sigurno dogoditi sljedeće", ističu Amerikanci ono što Ngannoua i brine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošao je cijeli život [otkad sam se zadnji put borio]", rekao je Ngannou govoreći za MMA Fighting.

"To je još uvijek nekako frustrirajuće, iako to pokušavam izbaciti iz uma znajući da ne mogu učiniti ništa da to promijenim. Čak i prije borbe u svibnju, prošao sam istu priču, istu situaciju i pripremio se za ponovno suočavanje. Čekao sam Stipu i D.C.-a da više završe svoje i očito sam i očekivao nešto u prosincu. Zato sam se upravo nakon njihove borbe vratio iz Kameruna očekujući možda negdje u prosincu, jer je prošlo četiri mjeseca, ili možda najkasnije u siječnju, možda da se potučem u kavezu s Miočićem", izjavio je Francis Ngannou i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tko zna kako će se to sve odigrati'

"Očito, sada ne znam što će se dogoditi i kad će se to dogoditi. Ono što znam, upravo su rekli ožujak, ali to nije službeno. Tko zna. Tko zna kako će se to sve na kraju i odigrati. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Ngannou pomalo bio simpatičan prema Miočiću i Cormieru koji su željeli riješiti njihov posao, s vremenom te trilogije postajalo je sve teže i teže se nositi s tim čekanjem.

Nakon što je Cormier dobio prvu borbu, vratio se u akciju četiri mjeseca kasnije kako bi otpremio Derricka Lewisa u poraz, ali tada se revanš s Miočićem dogodio tek u kolovozu 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miočić je pobijedio u toj borbi, ali morao je riješiti ozljedu oka pretrpljenu tijekom bitke s Cormierom koji ga je držao po strani nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je UFC pogodila pandemija koronavirusa i s dvoranama zatvorenim na nekoliko tjedana u Ohiju, zajedno s drugim Miočićevim zanimanjem, ono vatrogasca koje radi, nije mogao rezervirati treću borbu s Cormierom do kolovoza.

Naravno da nitko nije mogao predvidjeti ozljede i vanjske probleme koji uzrokuju kašnjenja nekih mečeva, ali za Ngannoua, koji je nesumnjivi prvak u diviziji, dosta je čekanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Siguran sam da to ne govorim samo ja to'

"Ovo što je bitno oko te trilogije je činjenica da Stipe predugo vremena drži diviziju zarobljenom. Dvije godine ova divizija nije vidjela drugu borbu za titulu osim između njih dvojice. Nije bilo borbe niti s jednim od izazivača. A izazivači su tu upravo zbog toga. Trebali su mi dati prijevremenu titulu", naglašava Ngannou i nastavlja:

“Bore se za naslov, ali u ovoj diviziji se ne događa ništa. Ne znam koliko će to trajati. Siguran sam da to ne govorim samo ja to. Ostali natjecatelji koji se također osjećaju isto jer ako ne dođe do borbe za naslov, kandidati ne idu dalje. Oni se samo bore bez svrhe. Bez pravog cilja. Jer kad ste perspektiva, borite se da postanete kandidat. Kad ste kandidat, borite se za to da budete prvak. Sad, teškaši trenutno ne znaju zapravo za što se bore. Za one koji se bore, očito. U mom slučaju se ne borim uopće. Ne mogu se usuditi reći da se borim", zaključio je Ngannou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo