MOSTARSKI BOMBARDER ZA NET.HR NAJAVLJUJE NAJVEĆI BORILAČKI SPEKTAKL SVIH VREMENA: / 'Bit će tu i prljavog boksa, Conor je nabrijan'

Image
Foto: AFP/Instagram - Damir Beljo

Najbolji profesionalni bosanskohercegovački boksač, europski prvak u 'cruiserweightu' (do 91 kg) po WBO verziji Damir Beljo (33 godine, 23-0-0, 19 KO), za Net.

26.8.2017.
20:54
AFP/Instagram - Damir Beljo
VOYO logo

Sve je spremno za najveći borilački spektakl svih vremena, kako su uzbuđeni američki mediji najavili boksački obračun u 12 rundi između neporaženog profesionalnog boksača Floyda Mayweathera (40., 49-0-0, 26 KO) i jednog od najboljih MMA boraca svih vremena Conora McGregora (29., 21-3-0).

UŽIVO: LUDNICA U LAS VEGASU! Borilački svijet u iščekivanju je povijesne borbe od milijadu dolara

Nakon prepucavanja, mnoštva izrečenih uvreda i psovki, dugog perioda dogovaranja borbe i planiranja same zarade meča ova dva istinska šampiona, konačno je došao trenutak kad će sve to "sporedno" pasti u drugi plan, a svjetla reflektora i pozornost čitavog sportskog svijeta bit će usmjerena samo prema ringu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE JE SPREMNO ZA CIRKUS! McGregor nastavio s provokacijama: ‘Mayweather izgleda ispijeno, proletjet ću kroz njega’

Svjedočimo nećem do sad neviđenom

Neporaženi boksački šampion vratio se iz mirovine kako bi se borio protiv UFC prvaka i najveće zvijezde slobodne borbe danas. Po prvi puta u povijesti, svjedočit ćemo nećem neviđenom do sad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEVIĐENI GAF ORGANIZATORA: Mayweather i McGregor bore se za pojas ukrašen zastavom Jugoslavije

Da se dva borca koja dolaze iz suprotnih sportova, prema boksačkim pravilima, bore jedan protiv drugoga. Na stranu ona smiješna i neozbiljna "slobodna borba" između velikog Muhammada Alija i Antonija Inokija za koju te 1976. godine nije bilo još vrijeme i koja je doživjela debakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svijet je na nogama, svi čekaju početak okršaja dva titana u borbi od sveukupno "milijardu dolara".

'McGregor nema što izgubiti'

"I ja jedva čekam tu borbu i pratit ću je kao i svi. To je nešto što će pratiti svi na planeti", kazao nam je u uvodu razgovora bosanskohercegovački profesionalni boksač kojeg su mediji prozvali "mostarskim bombarderom" i "mostarskim Rockyjem", Damir Beljo i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"McGregor nema što izgubiti. Mayweatheru neće biti lak teret uloge favorita protiv Conora. Jer, radi se o jednom od najboljih boksača svih vremena, a ovaj ima 'svojevrsni izlet u drugom sportu', kako su to mediji isticali posljednjih dana i tjedana. Uz spomenuto, ogroman je novac u igri. McGregor u takvoj priči i da izgubi, on u biti pobjeđuje. E vidite, tu ja uočavam tu neku njegovu šansu protiv Mayweathera kojeg favoriziram i koji bi trebao pobijediti. Trebao, ne znači da i hoće. Dvije godine nije boksao, nema više toliko motiva, ovo je njegova posljedna borba u karijeri, dok je McGregor nabrijan, psihički jak i u životnoj je formi. Godine, ma sve mu se poklopilo. Grize u borbama. Ova borba može potrajati, bit će tu i 'prljavog boksa' jer Irac nije boksač i zbog toga sve ovo čini njihov okršaj tako zanimljivim", istaknuo je Beljo i razgovor s njim otišao je prema ciframa. A to je neka sasvim druga priča. Itekako bitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekordne cifre

Naravno, kako i Floyd i Conor vole miris novca, a u priču oko borbe otpočetka je bio "umješan" predsjednik UFC organizacije Dana White, čovjek koji voli zaraditi, cifre koje se vrte oko čitavog spektakla uistinu su nevjerojatne. I već sad ruše sve rekorde kad je borilački sport u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ćemo vjerovati informacijama koje je prenio Brett Okamoto s ESPN-a, Floyd Mayweather Jr. u ugovoru ima cifru od točno sto milijuna dolara, kao onu koju će dobiti odmah nakon meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McGregor je tu prošao malo slabije, odnosno on će “pospremiti” 30 milijuna, što i dalje deseterostruko veći iznos od njegovog do sada najvećeg baznog UFC honorara.

Oglašivači, borci i organizatori zadovoljno trljaju ruke

Na to sve još dolazi i zarada od reklama, prodanih prijenosa, prodanih ulaznica i ostalih popratnih izvora zarade. Boks je biznis, a ovim putem je on jako jako dobar biznis. Posebno kad su u igri dva velika imena borilačkog sporta koja pale mase i rade cirkuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbrojeno i od reklama i sponzora, McGregor bi, prema javljanju uglednog Yahoo Sportsa, ukupno trebao zaraditi oko 100 milijuna dolara, dok bi "Money" trebao pospremiti ukupno oko 200, a prema nekim izvještavanjima spominje se cifra od čak 300 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, očekuje se kako bi za borbu trebalo biti prodano više od 4.6 milijuna pretplatničkih TV prava, koja su se za 99.95 dolara prodavala za borbu održanu 2015. godine između Mayweathera i Mannyja Pacquiaou, a koja je bila prozvana "borbom stoljeća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Borba od milijardu dolara'

Prema većini procjena ova borba će generirati između 600 milijuna i milijardu dolara ukupne zarade, najviše od prodaje prijenosa meča koji u SAD-u koštaju okruglih 100 dolara.

Samo od prodaje 20.000 i nešto sitno ulaznica zaradit će se preko 80 milijuna dolara, sponzori će iskrcati još nekoliko desetaka milijuna. Vrti se jako veliki novac oko ove borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo definitivno ruši sve rekorde. Koliko je god netko možda i bio skeptičan prema svemu, opet će gledati borbu. Dakle, sve vam je jasno. Svi, ali apsolutno svi čekaju početak meča. Cifre od zarada idu u nebo, pogotovo od PPV-a. Javnost je zainteresirana za meč, mediji su napravili bum oko svega, digla se hajka, svi pišu o tome, posvećuje se puno pozornosti, uzbuđenje je na vrhuncu. Ma što god da se dogodilo, nema sumnje bit će spektakularno", dao je do znanja Beljo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svašta se može dogoditi'

Javnost u Americi veće izglede za pobjedu, logično i očekivano, daje Mayweatheru. Možda jedini od svih silnih sportskih ikona koje su komentirale borbu i prognozirale pobjednika, legendarni umirovljeni NBA košarkaš Kareem Abdul Jabbar kazao je najpametnije i pomalo nabrijao atmosferu, "kako se on uopće ne bi kladio na pobjednika u ovoj borbi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih se niti ja kladio da će borba završiti rano kako neki najavljuju. Što zbog čitavog spektakla i javnosti, što zbog samog Conora. Da, primjerice, McGregor boksa s Golovkinom ili s Canelom Alvarezom koji su jači udarači od Floyda, pa on ne bi preživio niti tri runde. Svašta se tu može dogoditi. U svemu tome možda se dogodi i vidimo nešto neočekivano. A to je ono što veseli. Mayweatheru dajem prednost, ali ponavljam da je ovo baš ona borba u kojoj se svašta može dogoditi. Stoga, vežite se, polijećemo" zaključio je Beljo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti i kako je McGregor (175) dva centimetra viši od Mayweathera (173), čak i većeg raspona ruku (Mayweather – 173 cm, McGregor 188 cm), dok je razlika u težini gotovo neprimjetna (Mayweather – 69 kg, McGregor 70 kg).

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo