MNOGI SE NE ŽELE BORITI S HRGOM: / 'Hrvat je opasan, nezaustavljiv'; Evo koliko je Filip skočio na ljestvici najboljih i gdje se sad nalazi

Image
Foto: Screenshot: RTL

'Opasni Hrvat zaustavio Bookera'

9.11.2020.
7:20
Screenshot: RTL
VOYO logo

Najbolji hrvatski profesionalni boksač Filip Hrgović (12-0) i dalje je jedna od tema pisanja borilačkih, kao i ostalih sportskih medija u svojim rubrikama. Pa tako ugledno britansko izdanje Sky Sportsa izvještava kako je hrvatski nokauter "slomio" Rydella Bookera na Floridi, u nedjelju rano ujutro po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ELITNI BOKSAČ NIJE HTIO ŠUTJETI: /

Hrga dobio neočekivani odgovor; Što će reći na ovo? 'Ako Filip tri puta izgovori moje, pojavit će se babaroga'

Image
ELITNI BOKSAČ NIJE HTIO ŠUTJETI: /

Hrga dobio neočekivani odgovor; Što će reći na ovo? 'Ako Filip tri puta izgovori moje, pojavit će se babaroga'

'Hrgović je spominjao neka imena teškaša'

Inače, meč Hrgovića i Bookera mogao se u izravnom prijenosu gledati na RTL-u, kao i u reprizi na istoj popularnoj televiziji jučer poslijepodne.

"Opasni Hrvat postao je prvi boksač koji je zaustavio Bookera na ovakav način, koji se pak dobro borio s KubratomPulevom i JamesomToneyjem, u 30 borbi. Neporaženi Hrvat slao je Bookera na tlo u drugoj rundi. Kako je Booker dobivao sve više i više udaraca, sudac ga je spasio prekidom u petoj rundi, nakon što je Hrgović bacio nekoliko udaraca. Hrvatski nokauter je sad na savršenom profi skoru 12-0. Nakon meča, spominjao je imena protivnika s kojima se želi boriti i spomenuo ono Dereka Chisore i MichaelaHuntera (18-1-1)", stoji u tekstu web izdanja spomenutog medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'WBC titula bit će na čekanju još neko vrijeme'

"WBC titula bit će na čekanju još neko vrijeme", kazao je Hrgovićev promotor Nisse Sauerland, koji surađuje zajedno s najmoćnijim boksačkim promotorom današnjice, Britancem Eddieom Hearnom, šefom Matchrooma, čovjekom koji se brine i o Hrgovićevoj karijeri. Nisse Sauerland govori da je teško naći protivnika našem boksaču, jer se mnogi ne žele boriti s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skočio za deset mjesta

Filip je skočio na 24. mjesto svjetskih teškaša prema BoxRecu, a prije ovog meča bio je 34. teškaš svijeta, što je veliki skok od čak deset mjesta. Hrvat se sad na listi nalazi odmah iza bivšeg svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji, Rusa Murata Gassijeva.

Hrga je preskočio mnoga poznata imena poput Efea Ajagbua, BryantaJenningsa, Hughieja Furyja, Sergeya Kuzmina, Carlosa Takama. Uzimajući u obzir trenutačnu situaciju ne čudi to što je Filip Hrgović nakon meča prozvao sedmog teškaša svijeta Michaela Huntera, ZhangaZhileija, JoeaJoycea koji ga je pobijedio u Svjetskoj ligi u amaterskim danima, senzacionalnog 23-godišnjeg Britanca DanielaDuboisa, uglednog i poznatog Rusa AlexanderaPovetkina, opakog DillianaWhytea i epskog DerekaChisoru kao ljude s kojima bi se volio boriti u narednim mečevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja spomenuti kako je na vrhu BoxRec liste teškaša aktualni WBC-ov prvak TysonFury, a iza njega smjestili su se DeontayWilder, AnthonyJoshua, Alexander Povetkin i Ukrajinac OleksandrUsyk koji zatvara top 5 boraca ove liste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo