MIOČIĆU SLIJEDI PRAVA NOĆNA MORA: / Već su mu pronašli glavne izazivače, a ima li ikakve šanse protiv njih?

Image
Foto: Profimedia

Stipe je u svom 'primeu', u top-formi je i nikada nije izgledao bolje i jače

18.8.2019.
14:37
Profimedia
VOYO logo

Američki borac hrvatskog porijekla, 36-godišnji Stipe Miočić pobijedio je 40-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera nokautom u četvrtoj rundi u borbi održanoj u kalifornijskom gradu Anaheimu te tako vratio UFC naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koji mu je isti borac prije 13 mjeseci preoteo u Las Vegasu.

Bio je to zaista fantastičan meč koji je trajao više od 19 minuta, a u kojem je na kraju branitelj naslova zadao više značajnih udaraca (123-98). I taman kada se činilo da bi borba mogla biti odlučena na bodove, Miočić je promijenio taktiku i završio Cormiera u finišu četvrte runde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon meča svi velikani MMA-a jednoglasno priznali: 'Miočić je najbolji teškaš svih vremena". No, što sada? Što dalje? Stipe je u svom 'primeu', u top-formi je i nikada nije izgledao bolje i jače. E sada, sada mu slijede možda i najveći izazovi u karijeri.

Image
Foto: Profimedia

Miočić i Cormier

Trojica izazivača

Da, Stipe je svojevremeno rušio Juniora dos Santosa, Fabrizija Werduma, Alistaira Overeema i slične velikane, a na bodove je dobio tada još dosta neiskusnog Francisa Ngannoua. Međutim, danas je krvna slika teške kategorije nešto opasnija. Trenutno Miočića iz prikrajka vrebaju trojica teškaša. Prvi koji se javio bio je Francis Ngannou, ali nije to više onaj Ngannou kojeg je Miočić izdominirao početkom 2018. godine, ovo je nešto oprezniji i tehnički potkovaniji Ngannou izrazito gladan borbe za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, tu je i povratnik nakon još jedne suspenzije Jon Jones. Upravo suprotno od Ngannoua, Jones se, nadamo se, malo smirio i obećao je po tko zna koji put da neće raditi ekscese i biti smireniji uoči i nakon mečeva. Ne treba naglašavati da Jones do sada ne zna za poraz, da je prvak poluteške kategorije i prema mnogima najkompetniji, a samim time i najopasniji borac svih vremena.

Treći izazivač, i kao što smo upravo imali prilike vidjeti nimalo bezopasan borac, je Daniel Cormier. UFC će vjerojatno dati Cormieru odmah priliku za revanš, dok još ima 'hypea' jer bili bi nepravedno da skor ostane 1:1, a šefovi najjače svjetske MMA promocije ionako vole borbe u nastavcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Šanse?

Ima li Miočić šanse protiv njih? Naravno da ima, dokazao je to protiv Cormiera lukavom promjenom taktike i eksplozivnim završavanjem u sutonu borbe. Za tako nešto potrebna je vrhunska borilačka inteligencija, tehnika i kondicija, a spoj te tri vještine omogućit će mu da se nosi sa svom trojicom izazivača, premda je riječ o izvanserijskim borcima.

Bilo kako bilo, tko god od ovih boraca dobije šanse, Miočiću će biti pakleno. Ako je Miočiću nastupila noćna mora nakon onog poraza od Cormiera lani, što li će mu onda nastupiti kada vidi kakve ga zvijeri čekaju u kavezu u sljedećih pola godine, godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo