Optimistična najava / Milun za RTL poručio: 'Spreman sam za svakog, pa i Hrgovića. Pokazao sam da se mogu nositi s velikima'

Na potezu je sada Hrgović koji mora odlučiti hoće li se pojaviti na državnom prvenstvu ili će tražiti drugi termin borbe s Milunom

11.1.2020.
20:20
VOYO logo

Nakon što je Filip Hrgović objavio kako će odraditi meč s Markom Milunom na odgovor nije trebalo dugo čekati. Milun je u subotu za RTL poručio: " Ja sam na državnom i tko god želi mjesto na kvalifikacijskom turniru za Tokio mora proći preko mene. Ubrzo nakon toga stigla je i potvrda boksačkog saveza kako je Hrgović od danas i službeno uvršten na popis kandidata.

Odmah nakon sparinga boksačke reprezentacije Marko Milun došao je pred kamere RTL-a odgovoriti Filipu Hrgoviću na jučerašnju najavu njihove moguće borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spreman sam za svakog što se tiče kvalifikacijskog turnira. Ja sam na državnom, tko god dođe na državno mora se boriti sa mnom tako da me neće mimoići nitko", rekao je boksašli reprezentativac Marko Milun.

To je ujedno i uvjet Hrvatskoga boksačkog saveza. Na današnjem odboru nakon održanog sparinga Filip Hrgović uvršten je u popis kandidata za kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre. Pravo izbora na koji će od dva ići imat će prvak Hrvatske, a prvenstvo je na rasporedu za dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad je na potezu Filip Hrgović

"Stavili smo i Filipa Hrgovića, ako bude htio prisustvovati prvenstvu države, da se izbori. Milun bi onda išao na europske, a Hrgović na svjetske. Teško je pustiti nekog da ide na prve", kazao je Dorijan Čalić, izbornik Hrvatske boksačke reprezentacije.

I tu se upravo javlja problem za Hrgovića, sve i da postane prvak države, njegov profesionalni meč u ožujku neće mu dopustiti odlazak na one prve, europske kvalifikacije, kojima će onda pristupiti Milun, a na Olimpijske igre ide samo jedan predstavnik, onaj koji prvi osigura kvotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se kvalifikaciram na europskim kvalifikacijama, nitko neće morati ići na svjetske, što će i biti. Mislim da sam već na europskim igrama pokazao da se mogu nositi s velikim imenima tako da sam sada još malo stasao i mogu se nositi sa svima", kazao je Milun. 

Na potezu je Hrgović koji mora odlučiti hoće li se pojaviti na državnom prvenstvu ili će tražiti od boksačkog saveza neki drugi termin u kojem bi odmjerio snage s prvakom Hrvatske. Izbornik je rekao svoje, a na Savezu ostaje vidjeti koliko će imati razumijevanja za najboljega hrvatskog boksača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo