CIJELI SVIJET ĆE GLEDATI / Kako je ovo uopće moguće? Sprema se jedan od najbizarnijih boksačkih mečeva ikad, nećete vjerovati s kim će Fury možda u ring

Image
Foto: Profimedia

Meč bi svakako bio na granici "freak showa" ili bi barem spadao u sferu bizarnog

3.1.2022.
14:38
Profimedia
VOYO logo

Meksički boksač i prema mnogima najbolji boksač današnjice 31-godišnji Saul "Canelo" Alvarez, mogao bi napasti, ako je vjerovati napisima britanskog tabloida The Suna, titulu teške kategorije koju drži gorostasni Tyson Fury.

Canelo ima naslove prvaka iz čak četiri kategorije, od srednje lake do poluteške kategorije, a nedavno se govorilo o njegovu prelasku u cruiser kategoriju, što je čak dvije divizije iznad ove u kojoj sada drži naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cruiser kategoriji napao bi prvaka WBC-a, Ilungu Makabua, nakon što ovaj odradi meč s Thabisom Mchunuom, i dakako ako slavi u toj borbi. Takav je scenarij, navodno, realan, ali je li realno za očekivati da Canelo pređe čak i u tešku kategoriju. Slavni promotor, Eddie Hearn, i britanski tabloid The Sun tvrde da možda i jest.

Neporaženi prvak prema WBA, WBO i IBF verzijama, Oleksandr Usyk, već je navodno otvorio vrata mogućnosti da uđe u ring s Alverezom, ali meč s Tysonom Furyijem bio bi znatno veći izazov i vjerojatno bi cijeli svijet gledao tu borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Nevjerojatna razlika

Canelo, koji ima 39 nokauta iz 57 pobjeda, visok je svega 175 centimetara, dok Fury, koji ima 22 nokauta iz 32 borbe, ima čak 206 centimetara. Raspon ruku kod Furyja je, pazite sada, 216 centimetara, dok Canelo ima raspon od 179 centimetara. O težini da i ne govorimo, Fury broji oko 126 kilograma, dok Canelo ima svega 76 kila.

Dakle, Alvarez bi trebao prvo natući 91 kilu da bi uopće mogao razgovarati o cruiser kategoriji, a ako i uspije u tom suludom naumu, Fury će svejedno biti u golemoj prednosti prema svim fizičkim parametrima u boksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč bi svakako bio na granici "freak showa" ili bi barem spadao u sferu bizarnog, ali borbu Furyja i Canela, ma koliko sulud taj "match up", gledao bi cijeli svijet. A s obzirom na to da danas YouTuberi prebijaju slavne MMA borce i nekadašnje prvake i da doslovce svatko sa svakim može u ring, ne vidimo razlog zašto se i ove dvije boksačke institucije ne bi sudarile u ringu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo