OVO NISU ISTINE / Je li to moguće - Hrgovićeva borba karijere opet je ugrožena? Kličko želi zabraniti glavnu borbu na eventu u Las Vegasu

Image
Foto: Profimedia

Upravo bi ta naslovna borba možda mogla stvoriti komplikacije za ovaj event

9.3.2022.
15:35
Profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, konačno je doznao kada se bori protiv opasnog kineskog nokautera, Zhanga Zhileija. Meč će se održati u noći sa subote na nedjelju, sa 7. na 8. svibnja ove godine, a borba će biti dijelom spektakularnog eventa u Las Vegasu.

Hrgovićeva borba će biti druga borba večeri, a naslovna je borba ona između Saula Canela Alvareza i Dmitrija Bivola u poluteškoj kategoriji. Hrgović i Zhang borit će se za titulu obveznog izazivača teškaškog prvaka pri IBF-u, a taj pojas drži Ukrajinac Oleksandr Usyk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'PRIZNAO JE DA JE UBIO NEKE LJUDE' /

Vitalij Kličko otkrio: 'Lovimo snajperiste po gradu. Ubili smo ih šest'; Putin poslao zloglasnu formaciju da smaknu njega i brata

Image
'PRIZNAO JE DA JE UBIO NEKE LJUDE' /

Vitalij Kličko otkrio: 'Lovimo snajperiste po gradu. Ubili smo ih šest'; Putin poslao zloglasnu formaciju da smaknu njega i brata

Treba li zabraniti meč?

Međutim, upravo bi ta naslovna borba možda mogla stvoriti komplikacije za ovaj event. Naime, Bivol je ruski borac, živi i trenira tamo, a samim tim je podložan zabrani nastupa izvan Rusije, kao i mnogi sportaši i reprezentacije otkako je počeo rat u Ukrajini.

Recimo, bivši šampion, a danas ukrajinski branitelj, Vladimir Kličko, želi zabraniti Bivolu nastup na tom eventu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno se ne bi trebao boriti. Svaka sankcija nije ništa osobno protiv sportaša, već to ima veze s politikom u Rusiji. Svaki predstavnik Rusije treba biti sankcioniran kako bi svijet pokazao Rusiji da je protiv bezumnog ratovanja", rekao je Kličko u razgovoru za BBC.

Do svibnja je još ostalo puno vremena, i rat se do tada može i završiti, a opet otkazivanje glavne borbe ne znači i otkazivanje eventa, odnosno, vrlo lako bi Hrgović mogao postati glavna borba večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kim se Hrga bori

Spomenimo i kako će borbu prenositi DAZN platforma, a za američko će tržište cijena PPV-a biti 60 dolara, a za one koji nisu pretplatnici bit će 80 dolara, prenosi to Boxing News. Već se piše i o tome koliko će borci zaraditi, pa tako bi Hrgi trebalo pripasti 60 posto, odnosno oko 400 tisuća dolara, dok bi Zhang trebao dobiti 40 posto, odnosno, oko 260 tisuća dolara.

Zhang ima 38 godina, u najboljoj je formi, a u karijeri je ostvario 23 pobjede i čak ih je 18 završio nokautom. Hrga je pak boksač u usponu i još uvijek nije dosegao svoj puni potencijal, a do sada je u karijeri ostvario 14 pobjeda i svih je 14 završio prekidom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Kinez je bolje rangiran na BoxRecovoj ljestvici i to je prvi borac s kojim će Hrga u ring, a da je bolje rangiran od njega.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo