IZLUDIO I OSRAMOTIO PROTIVNIKA: / Upoznajte boksačkog umjetnika koji se sprda sa svojim suparnicima! Ni Joshua ovo ne može

Image
Foto: AFP/Screenshot

Vasilij Lomačenko po mnogima je najbolji P4P boksač današnjice. Njegova tehnika imponira i oduševljava.

11.12.2017.
17:18
AFP/Screenshot
VOYO logo

Prošlu subotu mala dvorana u legendarnom njujorškom Madison Square Gardenu bila je poprište povijesnog meča, sudara boksača u super-perolakoj kategoriji između ukrajinskog boksačkog umjetnika Vasilija Lomačenka (10-1, 8 KO) i Kubanca Guillerma Rigondeauxa (17-1-1, 11 KO).

UKRAJINSKI EL MATADOR: Najraznovrsniji boksač današnjice sprdao se sa svojim protivnikom u ringu

Pitate se zašto je to bio povijesni meč? Naime, bila je ovo prva borba između dva dvostruka zlatna olimpijca ikad. No, iako se očekivalo kako će Rigondeaux pružiti snažan otpor, jer ipak se radi o boksaču koji je prošao čuvenu kubansku boksačku školu, to nije bilo tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lomačenko potpuno deklasirao Rigondeauxa i obranio WBO naslov

Sjajni Lomačenko potpuno je deklasirao Rigondeauxa i obranio WBO naslov prvaka u super-perolakoj kategoriji. Koliko je Ukrajinac dominirao u borbu najbolje dočarava sam ishod iste. Dominacija Lomačenka bila je tolika da je nakon isteka šeste runde vidno frustrirani Kubanac svojem timu rekao da više ne može nastaviti, navodno zbog ozlijede lijeve ruke. Oko 5100 gledatelja u publici i milijuni oko svijeta vidjelo je svu moguću isfrustriranost i nemogućnost da Rigondeaux imalo bude kakav-takav protivnik Lomačenku koji se u borbi sprdao s njim i boksački ga školovao.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

NEW YORK, NY - DECEMBER 09:Guillermo Rigondeaux has his injured hand examined after retiring from his Junior Lightweight bout against Vasiliy Lomachenko at Madison Square Garden on December 9, 2017 in New York City. Steven Ryan/Getty Images/AFP

NESTVARAN NOKAUT, JEDAN OD NAJSPEKTAKULARNIJIH IKAD: Ušao u ring, potukao se i iz salta nokautirao protivnika

Lomačenko je tako nastavio sjajan dominatan niz u ringu. Rigondeaux je bio četvrti borac zaredom koji je zatražio prekid meča. Počelo je sve s Nicholasom Waltersom, nastavilo se s Miguelom Marriagom i Jasonom Sosom, a kubančevo ime novo je na pobjedničkoj listi "NoMasChenka", s kojim stvarno nema zezancije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izluđuje svoje protivnike i čini ih nemoćnima i smiješnima

Inače, Vasilij Lomačenko po mnogima je najbolji P4P boksač današnjice, unatoč tome što je po službenoj ljestvici "Ring-a" treći boksač, iza Gennadija Golovkina i Terenca Crawforda. Njegova tehnika uistinu imponira...

Lomačenko je boksački umjetnik, čovjek koji boksa drugačije od drugih, koji u ringu okreće svoje protivnike, izluđuje ih, sprda se s njima... Ukrajinac toliko izluđuje svoje protvnike i čini ih nemoćnima da takva dominacija na jedan estetski, umjetnički način, već dugo nije viđena u svjetskom boksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite sad priče o tome da njegov udarac nije razoran. Naravno da nije, radi se o boksaču koji boksa u nižim kartegorijama. Ali, Lomačenko s nevjerojatnom lakoćom ubada svoje protivnike, reže im udarce, svaki njihov pokušaj u početku stopira serijom udaraca, remeti im ritam i deprimira ih. Sve navedeno može se vidjeti u snimci borbe protiv Rigondeauxa koja je osvanula na You Tubeu, a koja je u trajanju od 22:12. Posebno je bio domljiv trenutak kad se poput "El Matadora" okrenuo oko Rigondeuxa. To možete vidjeti od 9:53.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, na Twitteru je osvanuo video najboljih trenutaka iz borbe, koje također možete vidjeti ispod...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, udobno se smjestite i uživajte u poeziji pokreta ovog ponajboljeg boksača današnjice.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo