Play ponuda

HRGOVIĆ RAZOČARAN: / 'Želio sam zlato, ali ispao sam naivan, boksao sam baš kako je Yoke želio...'

Image

'Bio sam naivan, nisam se pridržavao taktike i bio sam krut', izjavio je nakon poraza u polufinalu Filip Hrgović.

19.8.2016.
21:48
Play ponuda

Filip Hrgović nije se uspio plasirati u finale olimpijskih igara u Rio de Janeiru u superteškoj kategoriji do 91 kilograma nakon što je u polufinalu izgubio od svjetskog prvaka Francuza Tonyja Yoke na bodove 1-2.

FILIP HRGOVIĆ OSVOJIO BRONCU: Svjetski prvak još je jednom bio nesavladiva prepreka za našeg boksača

"Teško mi je sad išta reći, nisam bio u meču, ruke su letile posvuda, nije bilo kretanja, a sve to zbog nepridržavanja taktike. Boksao sam kako je Francuz želio, bio sam preravan, a i iznenadili su me njegovi direkti. Kao da sam se pripremao da ih primam, a ne izbjegavam. Stvarno sam ispao naivan", izjavio je razočarani Hrgović, kome je pukla lijeva arkada, a blizu pucanja je bila i desna.

'Moram radit na sebi i popravit te greške'

"Želio sam minimalno olimpijsko finale i razočaran sam. Moram radit na sebi i popraviti te greške. Na sljedećim Olimpijskim igrama osvojit ću zlato, ako budu primali profesionalce", otkrio je Hrgović svoje planove.

shimmer fallback
shimmer fallback

Trener Leonardo Pjetraj bio ja jako nezadovoljan načinom na koji je Hrgović odradio polufinale.

Nezadovoljni Pijetraj

"Nisam zadovoljan s Filipom, bio je krut i teretan, a ništa što smo se dogovorili glede taktike nije ispoštovao. Dogovorili smo se da prvi napadne, pa se izmakne i opet napadne, a on je radio pojedinačne udarce. Francuza se moglo dobiti samo udarcima u seriji, a on ga nije probijao. Joka je vrlo brz i tehnički spreman borac da ne bi iskoristio loš dan protivnika. A Hrgović je danas bio loš, psihološki ne sasvim spreman", komentirao je borbu Pjetraj.

Galerija

Image

SUDAR TITANA: Fotografije koje najbolje dočaravaju borbu Hrgovića i Yoke

Bila je to repriza njihove bore sa svjetskog prvenstva u Dohi kada je Francuz također pobijedio na bodove u četvrtfinalu.

U odnosu na Dohu Hrga je bio malo bolji

"U odnosu na tu borbu, Hrgović je danas bio čak i malo bolji. Ali to nije dovoljno da se postane olimpijskim prvakom".

Hrgović je na putu do bronce u 1. kolu bio slobodan, u osmini finala je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Turčina Alija Erena Demirezena, a potom je u četvrtfinalu tehničkim nokautom porazio Kubanca Leiniera Peru.

Hrgović u društvu hrvatskih boksačkih velikana

Hrgoviću ostaje utjeha da je osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je i četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Muenchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronce Damira Škare iz Seula 1988. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji. Najbolji rezultat od samostalnosti na OI dosada je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. također u poluteškoj kategoriji.

Yoka je postao prvi Francuz koji je ikada nastupio u olimpijskom finalu superteške kategorije.

"Boksao sam taktički sjajno i mislim da sam zaslužio pobjedu i većom bodovnom razlikom. Bio sam prebrz za Hrgoovića", izjavio je Francuz podrijetlom iz Konga, koji je svoju boksačku tehniku usavršavao na Kubi.

Play ponuda
Play ponuda