VELIKI PREOKRET / Hrgović otkrio sjajne vijesti: 'U prvoj polovici sljedeće godine ću se sigurno boriti za naslov'

Image
Foto: Profimedia

Pretpostavljalo se da 'El Animal' neće dobiti priliku za napad na svjetsku titulu sve do 2025. godine, međutim nije tako

4.10.2023.
10:17
Profimedia
VOYO logo

Britanac Tyson Fury (35) i Ukrajinac Oleksandr Usik (36) napokon su postigli dogovor i borit će se za naslov apsolutnog svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji u Saudijskoj Arabiji koncem prosinca ili u siječnju, objavljeno je prošloga petka.

Image
'NIJE MORALNO' /

Iz Hrgovićevog tabora spremaju tužbu: 'Filip gubi novac na vrhuncu svoje karijere'

Image
'NIJE MORALNO' /

Iz Hrgovićevog tabora spremaju tužbu: 'Filip gubi novac na vrhuncu svoje karijere'

"Borba stoljeća" je napokon dogovorena, Fury i Usik bi se koncem godine ili početkom iduće u Saudijskoj Arabiji trebali boriti za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, prenijeli su britanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su odmah zaključili da je najdeblji kraj u toj cijeloj situaciji izvukao hrvatski boksač Filip Hrgović koji je obavezni izazivač po IBF-u te je trebao dobiti priliku boksati za naslov svjetskog prvaka.

Nakon što su se pojavile spekulacije da je odmah dogovoren i revanš između Furyja i Usika, pretpostavljalo se da 'El Animal' neće dobiti priliku za napad na svjetsku titulu sve do 2025. godine. Međutim, Hrgović je za Sportske novosti potvrdio upravo suprotno, borit će se za naslov svjetskog prvaka vrlo skoro!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U prvoj polovici sljedeće godine ću se sigurno boriti za naslov'

"Dobro, malo se jesam razočarao naravno kada sam doznao za dogovor Usik - Fury. Mislim, nemam ja ništa protiv toga i njih dvojice, ali sam se nadao da sam ja sljedeći. Izgledalo je po Furyjevim izjavama ranije da se njih dvojica neće uspjeti dogovoriti, da bi onda iz "vedrog neba" pao taj dogovor. Naravno, to me malo razočaralo, ali dobro... Daleko od toga da sam u lošem položaju, jer nisam. Naime, IBF je naredio da sam ja obvezni prvi izazivač, bez revanša", rekao je Hrgović.

Odnosno da pojednostavimo što je više moguće - neovisno o ishodu borbe Usik - Fury Hrgović će imati borbu za naslov svjetskog prvaka prije mogućeg i vjerojatnog uzvrata Usika i Furyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, tako je. Takva je odluka IBF. Ako će Usik i Fury ići u uzvrat, onda bi im IBF oduzeo svoj pojas, i ja bih se tada borio za ispražnjeni pojas. U super sam poziciji, zapravo. Nemam se što žaliti", otkrio je Hrgović te poručio kada bi mogli očekivati borbu za koju se sprema cijelu karijeru:

"Ja bih rekao da ću se u prvoj polovici sljedeće godine sigurno boriti za naslov, za pojas. Ili s pobjednikom Usik - Fury, ali to sumnjam. Vjerojatno za ispražnjeno mjesto prvaka s nekim od najbližih, najboljih na IBF-ovoj ljestvici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike