BOKSAČKA LEGENDA / EKSKLUZIVNO Kličko za RTL: 'Sparirao sam s Hrgovićem i bilo je teško, jednog dana će biti prvak'

Kolega Boris Jovičić ekskluzivno je razgovarao s Vladimirom Kličkom

6.4.2019.
19:40
VOYO logo

Velika boksačka večer je pred nama u Münchenu Petar Milas u svom 14. meču karijere. Ali prije tog meča, u Münchenu su se okupile istinske boksačke legende. 

Ekskluzivno za RTL govori legendarni Ukrajinac Vladimir Kličko. Što kaže o sve glasnijim pričama da se vraća u ring, a što o svom bivšem sparing partneru Filipu Hrgoviću? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki Vladimir Kličko, pojava koja je godinama dominirala boksačkom teškom kategorijom u nešto drukčijoj ulozi. U odijelu, na domjencima. Ali uvijek okružen navijačima. Jer njegovo ime ne blijedi i mnogi bi ga ponovno vidjeli u ringu. S 43 godine sve su glasnije priče o povratku iz mirovine.

"Stalno slušam o svom povratku. I poričem to, govorim: "Ne, ne, ne, ne!" I to traje godinu dana. To mi je kompliment. Jer, ako me ljudi zaista žele vidjeti i govore o tome, premda izjavljujem da se ne vraćam, a te se glasine  stalno vraćaju, na to gledam kao kompliment."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još više komplimenata dobio je u svom posljednjem meču.

Epska borba s Anthonyjem Joshuom na punom Wembleyju. Kličko je poražen, nakon toga se oprostio i tron prepustio mladom lavu Joshui. Odlaskom braće Kličko koji su držali sve pojaseve, lov na pojaseve ponovno je postao zanimljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govorim ljudima da je jako zanimljivo. Imate prvake poput Joshue, kojeg cijenim kao prvaka, on sjajno dominira kategorijom. Imate Deontaya Wildera, nadam se da će se susresti. Naposljetku i hoće."

A može li i kada teškoj kategoriji planove pomrsiti Filip Hrgović?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kličko jako dobro poznaje hrvatskog šampiona jer mu je Hrgović baš uoči meča protiv Joshue bio sparing partner. U međuvremenu je Hrgović otišao u profesionalne vode, fokusiran samo na sebe i trofeje. A oni će mu kad-tad stići, kaže Ukrajinac.

"Filip je nevjerojatno talentiran. Pokazao je to tijekom olimpijske karijere, ali kao i profesionalac. Sparirao sam s njim i bilo je jako teško. Čak i u mojim najboljim danima. Mislim da će postati prvak, naravno!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović, Joshua, Wilder, pa i Fury, Usyk. Sve najbolje od svjetskog boksa pratit ćete na RTL-u. A legendarni Ukrajinac? Hoće li mu nevjerojatne 64 pobjede ostati konačan rezultat? Ostaje li na 53 nokauta ili slijedi još koji?

Vratio se u ring ili ne, jedan od najvećih ostaje zauvijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo