DOBILA NAJVEĆE BATINE U KARIJERI I ZAVRŠILA U BOLNICI: / 'Uzimam pauzu od svega!'

Image
Foto: AFP, PAUL CROCK

Nakon što je doživjela svoj prvi poraz u UFC-u od Holly Holm (34), Ronda Rousey prekinula je šutnju u nedjelju na večer i na svom Instagram profilu objavila kako će uzeti pauzu od UFC oktogona.

16.11.2015.
8:48
AFP, PAUL CROCK
VOYO logo

Podsjetimo, Holm (34) je u subotu na večer po australskom vremenu šokirala svijet pobijedivši do sad neprikosnovenu svjetsku prvakinju u bantam kategoriji Rousey, tako postavši tek druga osoba u povijesti koja je ponijela titulu svjetske prvakinje u spomenutoj kategoriji. Holm je do najveće pobjede u svojoj dosadašnjoj karijeri došla u drugoj rundi nakon fantastičnog high – kicka na UFC 193 eventu održanom u Melbourneu pred više od 54 000 navijača.

Tako je nakon 12 uzastopnih pobjeda u UFC-u Rousey po prvi puta osjetila kako je to završetak meča dočekati na podu. Nakon borbe, Amerikanka je odvedena u bolnicu i zato nije mogla prisustvovati presici nakon meča, a još se nije putem medija oglasila oko poraza. To je, pak, učinila preko društvenih mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem svima na potpori i podršci. Cijenim brigu koju imate za mene i moje zdravlje, ali ja sam dobro. Kao što sam već prije spomenula, uzet ću pauzu od svega. Ali, vratiti ću se", napisala je Rousey na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na udaru medija

Odluku o pauzi donijela je još prije borbe s Holm. Rousey je uoči meča bila pod velikim pritiskom medija koji su u tjednima uoči borbe dosta razvlačili Rousey zbog svega i svačega i stoga je Rousey u razgovoru s Mikeom Bohnom za Rolling Stone's kazala kako želi nestati na neko vrijeme i pobjeći od svega.

U satima nakon poraza, Rousy se našla na udaru kritika na društvenim mrežama od strane navijača i suparnica. I to ne samo zbog poraza, nego i zbog manjka sportskog ponašanja koji je bio Rouseyn zaštitni znak posljednjih nekoliko godina. Miesha Tate, ženski UFC borac kojeg je Rousey dva puta pobjeđivala, i CristianeCyborgJustino bili su među onim ženskim borcima koji su likovali zbog poraza Rousey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvjerojatnije slijedi revanš

No, unatoč porazu Rousey još uvijek ostaje veliki sportaš i glavna ženska zvijezda u MMA svijetu, koja je u velikoj mjesri popularizirala ovaj sport među ženskom svijetskom populacijom. Rousey i dalje drži neke od zastrašujućih rekorda i pothvata. Primjerice, Holm i Tate jedina su dva ženska borca koji su uspjela preživjeti prvu rundu s Rousey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nema još nikakvih informacija o Rouseynoj sljedećoj borbi, pretpostavlja se da će ubrzo uslijediti revanš ovog meča. To je najavio i čelnik UFC-a Dana White nakon UFC 193 eventa u Melbourneu, kazavši kako to itekako ima smisla.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo