ČOVJEK KOJI JE SKORO UBIO TRENERA IVANE HABAZIN PRIZNAO KRIVNJU: / Skandalozno je kako malu kaznu bi mogao dobiti

Image
Foto: Screenshot/Youtube

Na sudu je Mack rekao da ga je Ivanin trener nazvao "crnčugom"

11.2.2020.
19:08
Screenshot/Youtube
VOYO logo

Brat svjetske boksačke prvakinje Claresse Shields Artis Mack izjasnio se krivim na suđenju za napad na trenera hrvatske boksačice Ivane Habazin u listopadu prošle godine.

Mack je napao trenera Jamesa Alija Bashira tijekom vaganja u gradiću Flintu 3. listopada prošle godine, dan prije nego što se trebala održati borba. Bashir je teško ozlijeđen i odvezen u bolnicu u Detroitu gdje su mu liječnici spasili život, a napadač je uhićen na licu mjesta. Na sudu je Mack rekao da ga je Ivanin trener nazvao "crnčugom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presuda će, kako pišu američki mediji, biti poznata u ožujku ove godine.

Image
FURY STRAHUJE UOČI MEČA KOJI ČEKA CIJELI SVIJET: /

'Postoji rizik od toga. To je izvan moje kontrole'

Image
FURY STRAHUJE UOČI MEČA KOJI ČEKA CIJELI SVIJET: /

'Postoji rizik od toga. To je izvan moje kontrole'

Nezapamćen incident

Incident u kojem je pretučen Bashir dogodio se uoči meča za naslov prvakinje prema WBO i WBC standardima između Habazin i Shields, koji se na kraju, zbog ovog divljačkog čina nije niti održao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bashiru su liječnici dvaput operirali vilicu koju mu je slomio napadač. Nasilnik je kasnije uhićen, ali Ivana je morala otkazati borbu zbog krhkog psihičkog stanja u koju ju je brat američke boksačice doveo svojim barbarskim ponašanjem.

Hrvatska boksačica nije se htjela boriti bez svog trenera u kutu i odmah je otkazala borbu, a nemile scene u kojima Ivana drži svog trenra koji leži u krvi obišle su svijet i privukle pozornost medija. Sličan incident nije zabilježen u povijesti boksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanino svjedočanstvo

“Njena sestra se i prije ubacivala i provocirala. Rekli su nam da ima mentalnih i psihičkih problema i da ju pustimo. Provjerila sam svoju vagu prije vaganja, isto kao i Claressa, nije bilo problema jer sam tad imala 68 kila. Claressa je stala na vagu, a njena sestra je odgurnula trenera koji je išao pogledati vagu i počela vikati. Kamere to nisu ni snimile, te verbalne provokacije, a trener je poludio i izgovorio neke teške riječi. Amerikanci tako funkcioniraju, ako čak i žena nešto kaže, oni moraju uzvratiti, to je njihov način obračuna. Trener je otišao i sjeo”, rekla je Habazin na konferenciji za medije po povratku iz Amerike u listopadu.

Stravičan je bio i njen opis događaja koji je zaprepastio svijet. Otkrila je i tko je pravi krivac za incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trener je vidio da je imala previše i ja sam kasnije saznala da je imala previše. I rekli su da je imala kao problema s vagom. Završila je vaganje nakon sat i pol i prošla. Nakon toga trener je ustao i gledao prema pozornici i u jednom trenu doletio je Claressin vrat. Prvo je hodao normalno i onda je ubrzao i udario ga s leđa. Trener je udario glavom u pod. Htio ga je još udarati na podu, ali Luka ga je uhvatio i bacio nakon toga. Ljudi su ostali skamenjeni. Najgori tren mi je bio kad sam skužila da mi je krv na rukama. Treneru sam govorila da ostane budan jer ništa nije govorio. Izdahnuo je i zatvorio oči. Uopće nije bilo hitne. Nije bio u nesvijesti 20 minuta, nego svega par minuta. U Flintu imaju samo jedna hitna kola, tako da su bila negdje drugdje, čekali bismo tko zna koliko. Osiguranje nije bilo, bili su dva muškarca i jedna žena, ulazio je tko je htio. Napadač je trčao preko igrališta i policajac koji je čuvao školu ga je vidio i prepoznao jer je bio na uvjetnoj. Njegov otac mu je rekao da je Bashir čovjek koji je rekao nešto ružno njegovoj sestri i da ga ide nokautirati” otkrila je Habazin.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo