ČINI SE DA JE DIO JAVNOSTI OZBILJNO ZAMJERIO HRGOVIĆU NEKE STVARI: / Evo što se zapravo krije iza njegova ponašanja i izjava

Image
Foto: Screenshot: RTL
Image
Foto: Screenshot: RTL

'Hrgovićevo ponašanje, izjave i ostalo nije ništa drugo nego jedna promidžba za američko tržište koje voli takve stvari', kazao nam je Tomo Kadić

25.8.2019.
18:00
Screenshot: RTL
VOYO logo

Najbolji hrvatski profesionalni boksač Filip Hrgović (9-0-0, 7 nokauta) u nedjelju je ujutro po hrvatskom vremenu, u pakleno vrućem meksičkom Hermosillu, tehničkim nokautom u 3. rundi pobijedio 26-godišnjeg Marija Herediju, inače 48. teškaša svijeta prema BoxRecu do te borbe (sad je pao za jedno mjesto).

Image
RAZGOVARALI SMO S HRGOVIĆEM: /

Od problema s ozljedom, Thompsona u Meksiku, do imena mogućeg suparnika i zločestih komentara

Nakon 'RTL-a Danas' moći ćete pogledati i snimku borbe

Meč se mogao pratiti u izravnom prijenosu na RTL televiziji uz komentatora Filipa Brkića i RTL-ovog stručnog sukomentatora Željka Mavrovića, na RTLplayju kao i tekstualno na portalu Net.hr. Kasnije tijekom današnjeg dana, nakon ‘RTL-a Danas’ moći ćete pogledati i snimku borbe, kojoj prethodi studijska emisija od 19.15 sati te nakon snimke i analiza u kojoj će sudjelovati Filip Brkić, te uz velikog Mavrovića naš još jedan proslavljeni boksač, Stjepan Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to jedna sigurna, dominantna i uvjerljiva predstava hrvatskog udarača koji je pokazao da iz borbe u borbu napreduje, kao što polako napreduje i korak po korak približava se teškaškom vrhu, onim najboljima - Anthonyju Ruizu Jr., Joshui, Wilderu, Furyju, Povetkinu, Milleru, Whyteu i ostalima...

Hrga je sad 13. teškaš svijeta

Također, ovom pobjedom napredovao je na teškaškoj ljestvici i sa 17. mjesta je skočio na 13. Dodatno se promovirao na boksačkom tržištu koje bi, ako Hrga ovako nastavi, moglo svjedočiti i njegovoj borbi za sam naslov prvaka svijeta. U prošloj borbi protiv Corbina u Oxon Hillu u svibnju predstavio se američkoj publici koja je boksački najzahtjevnija, u boksačkoj meki je pokazao da ne misli biti samo prolazna priča, a to je potvrdio u predgrađu boksačke meke, Meksiku, jakoj boksačkoj zemlji čiji borci nerijetko redovito završavaju u SAD-u na najvećim boksačkim pozornicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heredia izdržao tek šest minuta i 43 sekunde

Heredia je pred svojom publikom u ringu izdržao tek šest minuta i 43 sekunde, a potom se srušio u seriji Hrgovićevih udaraca na koje Meksikanac nije imao odgovor.

Nakon kanonade Hrginih bombi je ustao, ali ringovni je sudac ispravno procijenio da nastavak borbe nema smisla i da za nju on nije sposoban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović je djelovao moćno i samouvjereno, a zbog rekordne težine od 110,5 kilograma njegovi su udarci postali još razorniji. U odnosu na lipanj prošle godine Hrgović je nabacio više od osam kilograma, što ga je malo možda usporilo, ali i dalo na snazi udarca i još boljem, jačem dojmu kod suparnika.

Sve u svemu, Hrgović je još jednom oduševio. Svima je i prije ove borbe bilo jasno da Heredia nije boksač Filipova kalibra i da bi njegova pobjeda bila prava senzacija, no trebalo je ipak biti oprezan i pametno odraditi taktiku dogovorenu s Pedrom Diazom, cijenjenim kubanskim trenerom s kojim Hrga surađuje i koji ga je doveo na još jednu višu boksačku razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nemojte misliti da je Mario Heredia loš boksač'

"Nakon dugo vremena digao sam se ujutro kako bih pratio jedan boksački meč, s guštom sam gledao Hrgovića koji je dominantno ušao u borbu i uvjerljivo i sigurno preskočio još jednu boksačku stepenicu.

Znate, nemojte misliti da je Mario Heredia loš boksač, neka kanta za napucavanje. Nije, ma nimalo... Čovjek ima iskustva boksanja u WSB-u, na SP-u, najbolji je teškaš u Meksiku, trenutačno je tamošnji broj jedan... Nisu Hrgoviću stavili nekog početnika u ring. Heredia itekako zna boksati. No, Hrgović je dominacijom odskočio. Ono što nije imao prije, sad ima", kazao nam je Tomo Kadić, talentirani trener uspješnog zagrebačkog boksačkog kluba Gladijator i jednog od naših najboljih boksačkih izdanaka i prospekata Tonija Filipija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrga je odskočio fizički, tehnički, spremniji je, ima kvalitetnu mišićnu masu. Neke pokrete je izveo koje nikad nije radio i vidi se da je spreman napraviti veliki rezultat u svijetu boksa, točnije u teškoj kategoriji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgovićeva samouvjerenost i predstava za Amerikance nekima su bahato ponašanje

Ono što se primijeti je i ta Hrgovićeva samouvjerenost i izjave koje su u Hrvatskoj, kod dijela javnosti, naišle na osudu i negativne komentare. Boksač iz Zagreba je tako, prilikom predstavljanja meksičkoj publici na treningu uoči borbe, pokazao kako se ne misli pozdravljati srdačno s Heredijom, koji je smirivao zaštitare pokazujući kako samo želi pozdraviti Hrgovića kojem dobrodošlica baš i nije najbolje sjela...

Hrga je sjajan dečko, veliki profesionalac i u potpunosti je posvećen samo boksu i svom lovu na titulu najboljeg boksača svijeta. Nikakva bahatost nije u pitanju, nego nešto sasvim drugo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što me imaš pozdravljati? Pozdravi me poslije meča. Ne sviđaju mi se borci koji se puno pozdravljaju. On je tu da mi skine glavu, ja sam tu da mu skinem glavu…", rekao je i tako izazvao negativne reakcije kod dijela javnosti u Hrvatskoj, što se može vidjeti na društvenim mrežama i komentarima ispod tekstova, ne samo na našem portalu nego i na ostalim.

Još prije je Hrgović znao davati izjave koje su kod nekih okarakterizirane kao bahate, kao, primjerice, kad je u intervjuu za Net.hr bez pardona, samouvjereno kao što on i nastupa u ringu, kazao kako bi prebio tadašnjeg prvaka Anthonyja Joshuu. On zna zašto to govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerujem da mogu pobijediti Joshuu. Siguran sam u to. Vjerujem da ih mogu sve pobijediti'

"I mislim tako. Stvarno mislim tako. Ne pričam bez veze. Vjerujem da mogu pobijediti Joshuu. Siguran sam u to. Vjerujem da ih mogu sve pobijediti. Čitav svoj život posvetio sam boksu i ne bih se posvetio jednoj stvari da ne mislim da ću biti najbolji i da ne vjerujem u sebe", kazao je za Net.hr Filip Hrgović u veljači 2018. godine i tako dao do znanja kako je spreman za velike stvari, što trenutačno i pokazuje. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Tomo Kadić nam navedeno objašnjava riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatski narod je oduvijek bio ratnički narod'

"Gledajte, hrvatski narod je oduvijek bio ratnički narod. Mi cijenimo samo borbu i rezultate. Zato se kod nas, kad se netko vrati s nekog natjecanja s medaljom oko vrata, ali koja nije zlatna, to ne gleda kao neki uspjeh jer su ljudi u našoj zemlji naučili da smo mi uspješni, da stalno osvajamo zlatna odličja. Hrgovićevo ponašanje, izjave i ostalo nije ništa drugo neko jedna promidžba za američko tržište koje voli takve stvari. Ne smatram i jako dobro znam da on nije glup dečko nego upravo suprotno. Imao je neke svoje konflikte. On radi jedan marketing, priču oko sebe. Filip je sjajan mladić, opušteniji je sad nego prije. Ima iza sebe jednu tešku fazu i on sebe uvjerava, sebi vizualizira uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On mora vjerovati i on vjeruje da može postati prvak svijeta. Jedino se tako može do uspjeha. Morate si vizualizirati stvari u glavi ako mislite biti pobjednik, uspješan, ne govorim tu samo o boksu, sportu, nego općenito.

No, Hrgine izjave ponekad nekima zvuče bahato. Mi smo fajterska nacija, volimo skromno doći do uspjeha. U svakom slučaju, pretjera li ponekad, možda i da, ali ako on vjeruje u to, u tome nema ništa loše. On mora vjerovati da će biti svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrga radi marketing, priču oko sebe. Amerikanci vole taj trash talk'

Jer, ako ti ulaziš u borbu s respektom, prevelikim, nikad nećeš napredovati. U redu, možeš se spotaknuti, ali motivirati sebe mora svatko. To je dio ovog sporta, dio boksa. Neke njegove izjave poput 'gledajte me kao budućeg svjetskog prvaka' odjeknule su malo krivo.

Možda bih volio ponekad da takvo što nije rekao, da ne govori, ali on zna zašto je postao profesionalan boksač. On zna što želi, želi biti najbolji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želi malo boksati po Americi, nego želi ispisati boksačku povijest. Amerikanci vole taj trash talk, a Hrgović djeluje samouvjereno, što je jako bitno i dobro. Koliko god se nekome to ne sviđalo i možda izgledalo drugačije", stavlja točku na i ove priče.

Za spomenuti je i kako je borba protiv Heredije za Hrgovića bila ukupno treći uspješno odrađen meč u Meksiku, prva kao profesionalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo