BORBA ZA IBF NASLOV? / Božić nam otkrio koja je velika prednost Hrgovića u odnosu na Duboisa: 'Frcat će strašni udarci'

Hrgoviću bi slavlje u meču protiv Duboisa 1. lipnja bio uranjeni dar za rođendan koji je tri dana nakon

14.4.2024.
10:02
VOYO logo

Čini se kako je Filip Hrgović dočekao svoju priliku, svoj trenutak. Njegov trener Ronnie Shields otkrio je kako će za 49 dana u Saudijskoj Arabiji, Hrgović boksati protiv - napokon najzvučnijeg, najtežeg protivnika dosad - britanskog boksača Daniela Duboisa.

Image
KEITH CONNOLY /

'Stiže velika vijest, Hrgović će postati prvak već ove godine. Život će mu se promijeniti'

Image
KEITH CONNOLY /

'Stiže velika vijest, Hrgović će postati prvak već ove godine. Život će mu se promijeniti'

El Animal u iščekivanju boksačkog spektakla, u godini koja bi mogla biti ta. No, prvo se čeka ponedjeljak i London odakle bismo trebali čuti i službenu najavu - Hrgović u ringu u Riadu protiv 26-godišnjeg Britanca Daniela Duboisa koji je veliko ime među teškaškom elitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će biti okršaj gdje će frcati udarci, strašni udarci i vjerujem da će deblji kraj izvući Daniel Dubois", kaže stručni komentator RTL-a Stjepan Božić.

Hrgović koji trenira u Miamiju itekako je svjestan koliki je velik ulog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve skupa kad zbrojim i oduzmem, čeka me najteža borba u karijeri", kaže El Animal.

Image
Foto: Profimedia

I to protiv opasnog i eksplozivnog Duboisa koji iza sebe ima 22 borbe, iz 20 je izašao kao pobjednik. Gubio je od Joea Joycea i Oleksandra Usika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da nije tako čvrst mentalno u glavi kao što je Filip i naravno podnošenje i primanje udaraca što je u boksu jako bitno i jako važno. Filip je tu iznad njega nekoliko stepenica", ističe Božić

"Za mene je to velik pritisak. Pitanje je kad ću ja kao jedan Hrvat iz jedne male države, kad ću sljedeći put dobiti priliku na tako velikoj sceni", kaže Filip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na toj velikoj sceni, dva tjedna prije očekuje se meč stoljeća kako ga nazivaju između Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Oleksandra Usyka u Saudijskoj Arabiji.

"Ako ne pobijedim Usika, onda nisam dobar. To vam je naslov. Ako Tyson Fury ne može pobijediti Usika, Tyson nije dobar. Kraj", rekao je Fury.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva neporažena boksača trebala su se boriti 17. veljače u Rijadu, ali je tada Gypsi King zadobio posjekotinu tijekom sparinga i sve je odgođeno za 18. svibnja. Meč za apsolutnog prvaka teške kategorije u kojem je, u slučaju ozljede jednog od njih, Hrgović trebao uskočiti.

"Pitanje je svih pitanja je što će dogoditi nakon 18.5., kako će taj meč završiti. Postoji velika šansa i prilika da Filip boksa s Duboisom za IBF svjetski naslov", ističe Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgoviću bi slavlje u meču protiv Duboisa 1. lipnja bio uranjeni dar za rođendan koji je tri dana nakon.

"Vjerujem da ću negdje u 6. mjesecu postati svjetski prvak, prvi Hrvat u povijesti u teškoj kategorije i onda su vrata cijelog svijeta otvorena", govori Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo