Legendarni dagestanski MMA borac, po mnogima najveći MMA borac u povijesti, Khabib Nurmagomedov u mirovini je od kraja prošle godine, nakon što je obranio naslov pobjedom nad Justinom Gaethjeom i povećao svoj omjer u pobjedama u UFC-u na 29-0.

Khabib se povukao jer se više nije htio boriti bez svojeg oca i trenera Abdulmanapa, koji je ranije ove godine preminuo nakon operacije srca koju je dodatno zakomplicirao koronavirus, a iako se nakon njegovog odlaska u mirovinu neprestano govori da bi se mogao vratiti u kavez, spominjala se mogućnost meča s dugogodišnjim rivalom Conorom McGregorom ili “superborbe” protiv legendarnog MMA borca  Georgesa St-Pierrea, Khabib je nedavno rekao kako ne namjerava promijeniti svoju odluku.

No, u četvrtak je brazilski MMA borac i bivši prvak u lakoj kategoriji Rafael Dos Anjos objavio senzaciju - da će se Khabib vratiti iz mirovine kako bi se borio s njim.

Brazilac bi se uskoro trebao boriti s Islamom Mahačevim, Dagestancem kojega zovu Khabibovim štićenikom i borcem kojega zovu njegovim nasljednikom, i rekao je da će ući u Kavez jedino ako će se nakon toga boriti s Khabibom.

Sprema se spektakl

Na Twitteru je Brazilac napisao kako će mu se ta želja i ispuniti.

"Sada sam čuo iz UFC-a da je Islam pristao na borbu sa mnom 30. listopada i da će se nakon toga Khabib vratiti iz mirovine kako bi osvetio poraz svog brata", napisao je Rafael Dos Anjos.