TKO JE KEVIN JOHNSON? / Preživio je Klička i Furyja, a Joshua ga je baš razvalio

Image
Foto: AFP

Tko je Kevin 'Kingpin' Johnson?

7.12.2018.
9:37
AFP
VOYO logo

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović u posljednji je čas promijenio svog protivnika na boksačkom spektaklu u Zagrebu. Umjesto Ekvadorca Ytalea Peree za suparnika će imati 39-godišnjeg iskusnog Amerikanca Kevina 'Kingpina' Johnsona.

Image
HRGOVIĆ DOBIO NOVOG PROTIVNIKA: /

Opaki Amerikanac kojeg su zapamtili i Kličko, Fury te Joshua brutalno spustio Hrgi

Image
HRGOVIĆ DOBIO NOVOG PROTIVNIKA: /

Opaki Amerikanac kojeg su zapamtili i Kličko, Fury te Joshua brutalno spustio Hrgi

Riječ je o boksaču koji se borio prošle subote i taj je meč okončao pobjedom. Johnson ima 39 godina, 32 pobjede uz 16 nokauta. Uz to, zapamtili su ga i Vitalij Kličko, koji se s njim 12 rundi borio u meču za naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji, isto kao i Tyson Fury 1. prosinca 2012. godine u Belfastu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boksao s uglednim imenima

Dereck Chisora pobijeđivao ga je 2014., Anthony Joshua nokautirao 2015, Kubrat Pulev svladao 2017... Nije birao protivnike pa su tako uslijedili i mečevi protiv Christiana Hammera i Manuela Charra. Te mečeve je također izgubio, uz dvije pobjede unutar tog negativnog niza. Uslijedio je pad, da bi onda ponovno nanizao tri pobjede uz dolazak do IBO internacionalne titule.

Nju početkom ove godine gubi od Petra Milasa te nakon toga upisuje još dva poraza, također od velikih talenata, Andya Ruiza i Daniela Duboisa. Unatoč 11 poraza i svih imena protiv kojih je boksao, jedino su ga Joshua i Milas uspjeli savladati prekidom. Znači, definitivno će za Hrgu ovo biti najteži protivnik do sad s kojim je boksao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve te borbe je izgubio, ali je činjenica da ima određeno ime. Znači, čovjek ima iskustvo ulaska u ring s jakim imenima teškaškog boksa danas i nekad i Hrgović će u subotu u Draženovom domu imati ozbiljan zalogaj. Iako, ne treba bježati od uloge favorita. Hrga je favorit protiv Johnsona, ipak boksa pred svojim navijačima, mlađi je, pokretljiviji, kvalitetniji, talentiraniji. Međutim, trebat će biti oprezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što bi mu moglo ići u prilog je i to da će Johnsonu ovo biti drugi meč u osam dana, pa će Amerikanac biti energetski potrošeniji. No, to će nadoknaditi iskustvom, tako-ionako 26-godišnji Filip Hrgović mlađi je od njega 13 godina i zasigurno će igrati i na tu kartu pritiska i tempa u borbi...

Image

08.09.2018., Zagreb - Fight night Zagreb, borba za WBC internacionalni pojas u teskoj kategoriji na 12 rundi: Filip Hrgovic (CRO) – Amir Mansour (USA).

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Omalovažavao Vitalija Klička i izgubio

Kad spominjemo Johnsonove ozbiljne mečeve, ajmo onda malo ući u njihovu dubinu. Johnson je u prosincu 2009. u Bernu pred 17 tisuća gledatelja u PostFinance Areni, ruku na srce, nije pružio ništa. Jedino što je tada izazivač pokazao je dobra defanzivna taktika i zaustavljanje suparničkih udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Johnson se uoči tog meča ponašao kao i sad. Omalovažavao je Ukrajinca, isto kao što je jučer kazao kako ga Hrgović ne brine...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Boksao sam s najboljima, a on nije najbolji, pa zašto bi me trebao zabrinjavati?! Trenirao je on za nešto sasvim drugo, pa tko zna što će se dogoditi kad se susretnemo usred ringa", izjavio je Johnson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Siromašna borba protiv Furyja

Ugledni britanski BBC njegovu je borbu protiv Furyja bio opisao kao lošu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tyson Fury pobijedio je Kevina Johnsona u siromašnoj borbi u Belfastu. Johnson je pristao na borbu samo tri tjedna prije, makar bi teško pobijedio i da je imao i dulji period za pripreme", pisali su tad Englezi.

Godine 2015., u mjesecu svibnju, aktualni teškaški svjetski vladar dvaju pojasa Anthony Joshua, moćno ga je nokautirao u drugoj rundi. Toliko jako da je Johnson nakon tog poraza rekao kako se ostavlja boksa i kako se povlači u mirovinu. Ne samo zbog toga, u tom meču je imao problema s desnim ramenom, pa je "bio nemoćan blokirati lijevi kroše Britanca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo