HRVATSKA SE POKLONILA MIRKU: / 'Tvojim odlaskom iz sporta umro je jedan dio nas, ništa više neće biti isto'

Image
Foto: Dalibor Urukalović / PIXSELL

Vijest o odlasku u mirovinu legendarnog hrvatskog borca Mirka Filipovića očekivano je odjeknula Hrvatskom, regijom, borilačkim svijetom općenito.

4.1.2017.
12:40
Dalibor Urukalović / PIXSELL
VOYO logo

Cro Cop po drugi puta u svojoj karijeri obznanio je kako odlazi u mirovinu. No, čini se da ovog puta Mirko misli ozbiljno. Došlo je vrijeme za konačni kraj. Nakon duge i veličanstvene karijere, Cro Cop je odlučio reći - dosta!

Kako je i sam u srijedu ujutro istaknuo u emotivnom obraćanju javnosti putem Facebooka, zdravlje mu je ozbiljno narušeno i nije više u stanju pratiti ubitačan ritam i naporne treninge koji su nužni za bavljenje bilo kojim sportom, a kamoli slobodnom borbom koja je izuzetno zahtjevna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CRO COP EMOTIVNIM OBRAĆANJEM RASPLAKAO CIJELU NACIJU: Legenda otkrila potresnu pozadinu prekida karijere

Oštećeno koljeno, narušeno zdravlje, krvavi treninzi, operacije

"Koljeno mi je teško oštećeno i puni se nekavom tekućinom nakon svakog napornijeg treninga, a takav je svaki. Čeka me peti operacijski zahvat na koljenu i deseti ukupno, a točnu metodu kojom će se pokušati sanirati znat ću tek za nekoliko tjedana nakon što obavim magnetnu rezonancu. Na desnom koljenu su već prije 8 godina otisli križni i kolateralni ligamenti, meniskus koji je izvađen, a uoči ovih zadnjih priprema je stradala i hrskavica i koljeno više ne može trpiti krvave treninge, a ni ja, da budem iskren", otkrio je Mirko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavio golemo naslijeđe u slobodnoj borbi

Filipović je iza sebe ostavio golemo naslijeđe u slobodnoj borbi. Ono što je on napravio za promociju Hrvatske u svijetu, teško se može istaknuti. O tome bi se moglo napisati na desetke tekstova. Iako je tijekom njegove karijere, posebno tu mislimo u posljednjih nekoliko godina, bilo "zlih jezika" koji su posprdno gledali na Mirkove pobjede protiv, objektivno, lošijih boraca od njega, samim time omalovažavajući njegove uspjehe o kojima oni mogu samo sanjati, osvajanje Rizina u 42 godini uspjeh je vrijedan divljenja. Ne samo osvajanje Rizina u poodmaklim sportskim godinama, već čitava karijera Cro Copa za duboki je naklon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularnost koja izlazi iz normalnih okvira

Nastupi u K1, zvijezdani trenuci njegove karijere u slavnom Prideu, prelazak u UFC, veličanstvena pobjeda protiv Wanderleja Silve, epski okršaj protiv možda i najvećeg MMA borca svih vremena Fjodora Jemjeljanenka, osveta protiv Gonzage, rušenje diva Boba Sapa, okršak protiv legendarnog Minotaura, njegov ubojiti high kick... Puno toga je iza Mirka. Puno previše da bi ovako u jednom tekstu to istaknuli. O njegovom postignuću u MMA najbolje govori to što je čovjek istinski pionir slobodne borbe u svijetu i jedna od najvećih legendi ovog sporta ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularnost Mirka u domovini, regiji, čitavom svijetu, velika je. Stoga, njegovi fanovi nakon objave o odlasku u zasluženu mirovinu, duboko su mu se naklonili putem društvenih mreža.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuvaj svoje zdravlje i uzivaj sa klincima. Napravio si sve... Odmori se, zaslužio si. Sve najbolje!"

"Tvojim odlaskom iz sporta Mirko Cro Cop Filipović umro je jedan dio mene. Hvala ti, bio si i ostao moja najveća životna inspiracija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više nema smisla gledati ovaj sport, ništa neće biti isto, ali ti legenda si bio legenda i ostao. Puno sreće."

Image
Image

"Svaka čast na svemu što si napravio u životu! Sretan sam što sam imao priliku upoznati istinsku legendu i za mene najvećeg borca, hvala na svemu Mirko".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala ti od srca Mirko na svim tvojim borbama, karakteru kojim si pokazao kako čovjek treba biti ustrajan u životu čak i kada nitko ne vjeruje u njega. Pratim tvoju karijeru još od K-1 kada su te u ringu najavljivali kao Mirko Tigar. Malo je reći da si za cijelu jednu generaciju bio i ostao stvarni superjunak koji se bori protiv najjačih ljudi na svijetu. Svaka ti čast i nadam se da ćeš sada napokon na miru uživati sa svojom obitelji u krvavo zarađenoj mirovini. Sve najbolje od srca".

"Dobro došao u više nego zasluženu sportsku penziju, budi sretan jer tisuće mladih sportaša gledaju u tebe kao u uzora.Velika je to privilegija.Hvala na divnim trenucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostati razborit, iskren i nadasve čovjek možeš samo ti, hvala za sve tvoje muke, sve tvoje pobjede, sve tvoje boli,krv i suze. Hvala ti za sve. Uživaj u zasluženoj mirovini i svojoj obitelji, jer i oni su jedna od tvojih pobjeda. Hvala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oproštajna borba u Japanu ako zdravlje dozvoli : Mirko Cro Cop Filipović vs Fedor!"

"Postigao si svoj cilj i želju da završiš s ovim sportom kao šampion i velika MMA legenda, rezultat koji si napravio u svojoj karijeri 20 godina, rijetko tko se može time pohvaliti, to je neprocjenjivo! Meni je zanimljiva činjenica što ni jednu borbu nisi izgubio u ove dvije godine od kako smo se upoznali!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mirko, to je apsolutno daleko najbolja odluka koju si mogao donjeti. Postigao si sve o čemu mnogi samo sanjaju. Nisi samo veliki šampion nego i legenda! I to globalno a ne samo u RH! I odlaziš kao šampion i osvajač turnira. Znači, sve se savršeno poklopilo. Sretno u daljem životu i neka te zdravlje i sreća prate!"

"Hvala tebi Mirko na svim borbama i osjećajima ponosa... Nedostajat će nam rana buđenja i gledanje tvojih high kickova... Odlaziš u najboljem trenu i kao što kazeš, kao pobjednik! I sretno ti u adaptaciji na 'civilni' zivot".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan što odlaziš kao šampion u legendu, a tužan što nema više ustajanja rano i nervoze iz tvojeg meča u meč. Ali opet, svaka čast i bila je privilegija gledat te i uživo i pratit cijelu tvoju karijeru. Uzivaj šampione zasluzio si!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobra odluka, 40 godina si radio i trenirao a ostalih 40 godina uživaj, veseli se i odmori".

"Respect Mirko i hvala za ono što jesi, dostojanstven, srćan, poštuješ, iskreni pravi borac koji je ušao u knjigu živih legendi. Nadam se da ćeš se od sada odmarati i uživati sa porodicom, zaslužio si! Bosna je bila i ostaće uz Cro Cop-a! Respect".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala ti na svemu kralju, daj sve od sebe da uspiješ napravit tu oproštajnu borbu, po mogućnosti protiv Silve da mu razbijes glavu bahatu, ali i ako ne uspiješ nema veze, napravio si svoje sad odlazis kao kralj. I pusti Japan, ako bude oproštajne borbe napravi je u Hrvatskoj. Zaslužujemo te pogledat uživo zadnji put".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmori se. Ponudio si vise nego si mogo. Ponudio si nam 20 godina uzivanja pred malim ekranima i u Areni ZG. Preostatak života uzivaj sa svojom dječicom, obitelji , prijateljima itd. Želim ti sve najbolje u životu. Punooo zdravlja , srece i sve najboljeee", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo