BOKSAČKI SVIJET ZAVIJEN U CRNO: / Mladi Amerikanac preminuo 4 dana nakon brutalnog nokauta

Image
Foto: Profimedia

Boksački svijet zavijen u crno

17.10.2019.
6:55
Profimedia
VOYO logo

Američki 27-godišnji boksač Patrick Day preminuo je u bolnici u srijedu u Chicagu četiri dana nakon što su ga liječnici stavili u komu zbog teških ozljeda glave u meču protiv Charlesa Conwella, javlja ugledni američki CNN.

Image
IVANA HABAZIN ODALA POČAST 'PALOM RATNIKU': /

Javnost zgrožena nakon još jedne tragedije; 'Ovo se sad već prečesto događa'

Image
IVANA HABAZIN ODALA POČAST 'PALOM RATNIKU': /

Javnost zgrožena nakon još jedne tragedije; 'Ovo se sad već prečesto događa'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zahvalni smo na molitvama i izrazima podrške'

Malo je reći da je boksački svijet u šoku. Trebao je to biti sasvim "običan" meč u super velter kategoriji u Chicagu, a pretvorio se u jedno od najcrnjih poglavlja ovog plemenitog sporta.

"Današnjeg dana s 27. godina Patrick Day podlegao je traumatičnoj ozljedi mozga koju je pretrpio te noći", navodi se u izjavi njegovog promotora Loua DiBella iz tvrtke DiBella Entertainment.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je okružen svojom obitelji, bliskim prijateljima i članovima boksačkog tima u trenutku kad je umro, uključujući njegovog mentora, prijatelja i trenera Joea Higginsa", navela je DiBella u izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ime Patrikove obitelji, tima i onih koji su mu najbliži, zahvalni smo na molitvama, izrazima podrške i ljubavi prema Patu koji su bili toliko očiti, vidljivi i jaki od njegove ozljede."

Conwell pogođen događajima

Conwell je pogođen događajima. U svom obraćanju na društvenim mrežama istaknuo je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što sam želio bilo je pobjeda. Da bih sve to mogao vratiti. Nisam htio da se ovo dogodi", napisao je Conwell na svom Twitter profilu. Vrijedi spomenuti kako je Conwell bio totalno neraspoložen za slavlje i davanje izjava nakon borbe i nakon što su Patricka odveli u bolnicu.

"Nitko ne zaslužuje da im se to dogodi. Ponavljam svađu iznova i iznova u svojoj glavi razmišljajući što ako se to nikad nije dogodilo i zašto se vama dogodilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalazio se u induciranoj komi

Patrick Day nalazio se u induciranoj komi nakon teških ozljeda mozga koje je zadobio u meču protiv Conwella, šest godina mlađeg i neporaženog sunarodnjaka koji ga je tijekom borbe s dva ga krošea srušio u borbi za titulu USBA-a, a Patrick je tada pao u nesvijest. U ring su odmah uletjeli liječnici, sve je izgledalo poprilično dramatično. I bilo je...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Oct 12, 2019; Chicago, IL, USA; Charles Conwell (black trunks) and Patrick Day (red trunks) box during a USBA Super-Welterweight boxing match at Wintrust Arena., Image: 476438487, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Onesviještenom boksaču odmah su stavili masku s kisikom na usta dok su ga iznosili i morao je na operaciju mozga zbog teških udaraca. Naime, nokaut se dogodio u posljednjoj rundi, a Day je ranije u meču još dvaput bio u nokdaunu, tako da je njegova glava pretrpjela ozbiljne traume koje su kasnije, pretpostavlja se, utjecale na oporavak mozga tijekom inducirane kome, u koju su ga liječnici stavili zbog oteklina na mozgu, kako bi ih smanjili. Da je sudac kojim slučajem ranije prekinuo borbu, možda se tragedija mogla izbjeći. A možda i ne bi. Tko zna. Takva je valjda sudbina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo